, Головний редактор

ПРО ПІДТРИМКУ МЕДИЦИНИ ГРОМАДИ ВІД МОЗ ТА НСЗУ

ПРО ПІДТРИМКУ
МЕДИЦИНИ ГРОМАДИ
ВІД МОЗ ТА НСЗУ 
вели мову сьогодні, 25 січня, Сарненський міський голова Руслан Серпенінов, разом з виконавчим директором Асоціації міст України Олександром Слобожаном, під час зустрічі з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком
У діловій розмові обговорили питання підтримки з боку Міністерства охорони здоров’я та НСЗУ медичної галузі нашої громади. Зокрема, як профінансувати заклади «первинної» та «вторинної» ланок та організувати максимальну кількість послуг для населення із відповідним достатнім фінансуванням від НСЗУ. Відвели належної уваги нагальним потребам Сарненській ЦРЛ.
Руслан Серпенінов підняв питання нестачі фінансування потреб ФАПів після впровадження постанови КМУ «Про встановлення гарантій оплати праці медичних та фармацевтичних працівників», безпосередньо, щодо підвищення зарплати лікарям від 20 тис грн, а середньому медперсоналу від 13,5 тис грн. Попередньо, у грудні 2021 року, депутати міської ради звертались зі зверненням до КМУ та МОЗ з цього приводу. А сьогодні ж, під час спілкування з високопосадовцями, шукали шляхи нормального функціонування ФАПів та ПЗ, оскільки громаді забезпечити усі потреби самостійно, тобто, лише за рахунок фінансового ресурсу місцевого бюджету, практично неможливо.
Спільно, також обговорили, як оптимізувати витрати на утримання медичної мережі, та при цьому зберегти нележну доступність послуг для кожного пацієнта.
У результаті продуктивної наради досягли певних домовленостей, детальніше про які поінформуємо пізніше.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про  схвалення  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про схвалення Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2025 - 2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про відмову у наданні статусу дитини, яка  постраждала  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, Шелайкіній Софії Владиславівні"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів