, Головний редактор

ДЕПУТАТИ МІСЬКОЇ РАДИ ПРИЙНЯЛИ БЮДЖЕТ НА 2022 РІК

23 грудня на пленарному засіданні 9-ї позачергової сесії міської ради депутати розглянули 39 питань порядку денного. З 34 депутатів були присутніми 28. Майже всі рішення прийняли більшістю голосів, деякі ж одноголосно. Попередньо їх детально вивчили на засіданнях постійних профільних комісій, спільне засідання яких провели перед сесією у цей же день.
Зокрема затвердили бюджет Сарненської міської територіальної громади на 2022 рік, Програму соціально-економічного та культурного розвитку, внесли зміни до цільових програм та рішень ради, реорганізували деякі ЗДО короткотривалого перебування дітей громади, погодили назви нововідведених та перейменованих вулиць. А ще схвалили план роботи міської ради на наступний рік, умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств, що належать до комунальної власності громади, змінили статус деяких житлових об’єктів і передали окремі об’єкти нерухомого та індивідуально визначеного майна на баланс ради та розглянули листи, заяви, звернення громадян із земельних питань та інше.
Також депутати прийняли рішення про організацію харчування та встановлення розміру вартості харчування учнів для закладів загальної середньої освіти та вихованців для закладів дошкільної освіти.
А ще схвалили звернення до ВРУ ТА КМУ стосовно виділення коштів на заробітну плату працівникам фельдшерсько-акушерських пунктів та пунктів здоров’я і щодо недопущення прийняття проєкту Закону про внесення змін до ЗУ «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку».
Сесію Сарненської міської ради традиційно відвідав народний депутат України Сергій Євтушок, він підняв питання безпеки.
- Територіальна оборона має організовуватись чітко, за циркулярами та вказівками, які надходять з офісу Президента, по лінії державної виконавчої гілки влади, і місцеві територіальні громади мають максимально сприяти у цьому, - каже Сергій Миколайович.- Це наша сила, наша міць і наша оборона. Вітаю з прийдешніми святами і бажаю міцного здоров’я, добра та достатку у кожну родину.
Насамкінець, Руслан Серпенінов подякував депутатам за спільну плідну роботу у 2021 році.
-Рік був надзвичайно непростим, ми фактично з нуля формували громаду, - каже Руслан Петрович. - Ми виконали багато робіт. Нам вдалося зберегти мережу бюджетних і соціальних об’єктів, на відміну від інших громад, які скорочували її. І це є великим нашим досягненням, вважаю. Адже збереження системності у наданні соціальних послуг для мешканців громади дозволило зберегти робочі місця і надало можливості для розвитку нашої громади. Ми спільно підняли та вирішили питання про додаткові кошти на освітню субвенцію. Практично виконали бюджет, при тому, що недоотримали фактично десятки мільйонів гривень, на які розраховували, від держави, від Укрзалізниці. Проте нашими спільними рішеннями ми ці фінансові питання закрили і багато справ зробили у громаді заради добробуту мешканців. Можливо, не всі справи помітні, але щоденна кропітка робота працівників апарату, виконавчих органів міської ради, представників старостинських округів, комунальних закладів, неприбуткових підприємств та ін. дала вагомі результати, і вона спільна. Не було б цих результатів, якби не наша єдність. А наступний рік нам несе нові виклики: це й непроста ситуація із забезпеченням оплати за енергоносії, адже ріст можливий, і незрозуміло, як вдасться налагодити співпрацю з НСЗУ. Маю на увазі не лише ЦРЛ, а й ПМСД. Розглядаємо питання медицини в комплексі та, сподіваюсь, зможемо їх вирішити.
Бажаю успіху та хай новорічно-різдвяні свята будуть позитивними. Нехай Господь береже кожну родину нашої громади та Україну.
Більше фото тут.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про  схвалення  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про схвалення Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2025 - 2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про відмову у наданні статусу дитини, яка  постраждала  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, Шелайкіній Софії Владиславівні"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів