, Відділ цивільного захисту

Правила пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах та правила безпеки на воді

Дотримання правил пожежної безпеки під час перебування у лісових масивах та правил безпеки на воді – запорука приємного та корисного відпочинку протягом пожежонебезпечного весняно-літнього періоду.

Стомившись від міста, його метушні, шуму та проблем, люди прагнуть знайти спокій на лоні природи. Дуже часто для свого відпочинку обираються лісові масиви, паркові зони або водойми (місця поблизу водойм). До них їдуть відпочивати поодинці, сім’ями, цілими компаніями. На жаль, доволі часто такі відвідування відпочиваючих закінчуються виникненням пожеж у лісах, а недотримання громадянами правил поведінки на воді, особливо під час купального сезону призводить до трагічних наслідків.

Саме тому, відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи в котрий раз звертається з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з вогнем, а особливо під час відпочинку у лісі.

У пожежонебезпечний період в лісі заборонено:

  • розпалювати вогнища ;
  • заїжджати машиною на територію лісового фонду;
  • створювати в лісі смітники та спалювати відходи;
  • полювати на території лісового фонду;
  • кидати у лісі недопалки та непогашені сірники;
  • застосовувати у лісі піротехнічні засоби та вибухові речовини.

Крім того, скоро розпочнеться сезон купання, більшість із людей, особливо в спеку, люблять відпочивати біля водойм – весело проводити час.

А чи завжди все виходить вдало?! Часто причинами трагедій є людська необережність, недбалість та недотримання правил поведінки на воді. Як говорить українське прислів’я: «Не знаєш броду, не лізь у воду».

З початку 2021 року на водних об’єктах Рівненської області виявлено загиблими 2-х людей. Як свідчить статистика, більшість трагічних випадків стаються в місцях не відведених для масового відпочинку людей на воді. Під час літньої пори відпочинку та оздоровлення школярів, діти  досить часто стають жертвами власної необізнаності. Батьки повинні розуміти, що влітку підростаюче покоління не знаходиться під наглядом вчителів в школі. Дитина, як молодшого, так і старшого віку потребує особливої уваги під час відпочинку на водоймі. Перш за все, дітям необхідно нагадувати правила безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах: для молодших школярів – не ходити на річку без батьків та не пустувати у воді, для старших – не купатися самим у незнайомих місцях, у річках зі швидкою течією, не влаштовувати ігри у воді.

Тому, звертаємося до мешканців та гостей громади, дотримуватись правил поведінки на воді, особливо під час купального сезону, бути обережним і дбати про безпеку свого життя та оточуючих вас людей. Відпочинок на воді повинен бути тільки в спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

Пам’ятайте, що відпочинок на воді може не тільки приносити задоволення, але й закінчуватись трагічними наслідками, тому:

-  не запливайте за огороджувальні буї;

-  не пірнайте з містків, дамб, дерев, високих берегів;

-  не розпивайте спиртні напої і не купайтеся в нетверезому стані;

-  ні в якому разі не залишайте без нагляду дітей!

Будьте вкрай уважними та дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час прогулянок у лісі, відпочинку на водоймищі та у побуті.

Шановні батьки! Навчайте своїх дітей правилам безпеки і не залишайте малечу без нагляду. Давайте разом зробимо так, щоб відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження!

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради.

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
15 квітня 2024
Про дострокове розірвання договорів оренди земельних ділянок, управління спадщиною на які перейшло до Сарненської міської ради  

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
15 квітня 2024
№ 81 від 12 квітня 2024 року "Про нагородження Грамотою Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
12 квітня 2024
№ від 12 квітня 2024 року "Про погодження місця розміщення та встановлення режиму роботи тимчасової пересувної споруди «Філіжанка» по вул.Широка (центральний сквер) у м.Сарни"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
12 квітня 2024
№ від 12 квітня 2024 року "Про встановлення режиму роботи тимчасової пересувної споруди «Кухоль» по вул.Широка, 35 у м. Сарни"

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
11 квітня 2024
№ 79 від 10 квітня 2024 року "Про нагородження Грамотою Сарненської міської ради"

Пошук документів