, Адміністратор

Не провокуйте пожежі в екосистемах!

На території громади продовжується пожежонебезпечний період. У цей час суха рослинність спалахує від найменшої іскри, а пожежа за лічені хвилини здатна поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради закликає громадян бути свідомими, та суворо дотримуватися правил безпечної життєдіяльності у цей період, адже, за статистикою, основною причиною виникнення пожеж в екосистемах та в житлових помешканнях громадян  є людська діяльність!

Так, для прикладу, 1 серпня  виникла пожежа сухої трави та чагарників, на площі 0,4га,  в с. Іванівка,   а 10 серпня, в господарській будівлі жителя  села Тутовичі, внаслідок пожежі, вогнем було знищено 10 т. грубих кормів.

Щоб вберегти природні екосистеми та свої помешкання від нищівних пожеж, звертаємо вашу увагу,що під час ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ потрібно дотримуватися таких правил:

  • не розводьте відкритий вогонь біля лісової зони, в полях;
  • не залишайте недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці;
  • не спалюйте  сміття та рослинні залишки;
  • не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;
  • не залишайте без нагляду розпалені багаття та не дозволяйте дітям розводити вогнища;
  • при сильних поривах вітру не розпалюйте вогнище;
  • залишаючи місце відпочинку, обов’язково загасіть вогнище водою чи піском до повного припинення горіння або тління;
  • заборонено спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;
  • проводьте роз’яснювальні бесіди з дітьми щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди.

Шановні громадяни, якщо ви помітили виникнення загорання на відкритих територіях чи на територіях житлових помешкань громадян — негайно сповістіть про це Службу порятунку за номером 101!

                                                              

                                                   Відділ з питань надзвичайних ситуацій,

                                                   цивільного захисту та мобілізаційної роботи

                                                   Сарненської міської ради

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про зняття із квартирного обліку та виключення із списків громадян, які користуються правом отримання житла у виконавчому комітеті Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про схвалення змін до Програми  підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2022-2024 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про розгляд заяви Переходько Валентини Степанівни про постановку на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради дитини-сироти Диптана Дмитра Сергійовича"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про розгляд заяви Мороза Володимира Гавриловича про переведення його сина Мороза Юрія Володимировича з загальної черги квартирного обліку у позачергову"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
18 квітня 2024
№ від 18 квітня 2024 року "Про розгляд заяви Слободянюк Оксани Григорівни про постановку на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради її сина Слободянюка Дмитрія Сергійовича"

Пошук документів