, Адміністратор

№237 від 21 травня 2021 року "Про забезпечення безпеки громадян під час масового відпочинку на водних об’єктах Сарненської міської територіальної громади в 2021році"

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

 

21 травня 2021 року                                                                                        №  237

 

 

Про забезпечення безпеки громадян

під час масового відпочинку на водних

об’єктах Сарненської міської територіальної

громади в 2021році

 

 

З метою запобігання нещасних випадків, вжиття заходів з охорони життя людей на воді у період купального сезону 2021 року, керуючись пунктами 1, 7 частини «а» статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради  

 

ВИРІШИВ:

 

 

  1. Оголосити сезон безпеки на водних об’єктах Сарненської міської територіальної громади в період з 10.06.2021 по 31.08.2021.
  2. Комунальному підприємству Сарненської міської ради «Екосервіс», підприємствам, установам та  організаціям,  які здійснюють свою діяльність на території   Сарненської міської територіальної громади, старостам старостинських округів: 

2.1.Забезпечити безумовне виконання завдань, визначених розпорядженням голови облдержадміністрації від 05.10.2009 № 379 "Про проведення сезону безпеки на водних об’єктах області".

2.2.Визначити та забезпечити обладнання місць масового відпочинку на водних об’єктах,  відповідно до "Правил охорони життя  людей на водних об’єктах України, затвердженого наказом МВС України  №301 від 10.04.2017 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.05.2017 року за № 566/30434.

2.3.Вжити заходів щодо заборони купання населення у невизначених місцях.

2.4.Забезпечити організацію безпечного відпочинку населення на водних об’єктах, особливо у святкові та вихідні дні. 

2.5.Не допускати функціонування місць масового відпочинку на водних об’єктах без лабораторного обстеження показників безпеки води водойм.

 

  1. Комунальному підприємству Сарненської міської ради «Екосервіс», підприємствам, установам та організаціям,  які здійснюють свою діяльність на території   Сарненської міської територіальної громади, старостам старостинських округів  в термін до 10.06.2021:

3.1.Провести обстеження водойм на території громади, придатних для масових купань.

3.2.Забезпечити належне утримання ігрового і спортивного майданчиків  та прилеглої до них території по вул. Набережній м.Сарни.          

3.3.Провести прибирання та облаштування місць відпочинку на берегах                 водойм.

3.4.Встановити на території місць відпочинку  роздягальні, інформаційні стенди, урни для побутового сміття, сонцезахисні «грибки», вбиральні.

3.5.Забезпечити, інформаційні стенди місць відпочинку, агітаційно-роз’яснювальними  матеріалами щодо попередження нещасних                   випадків з людьми на воді, про заборону купання в нетверезому стані,                  про заборону купання в невстановлених місцях.  

  1. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи, відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації міської ради, старостам старостинських округів організувати широку профілактичну роботу серед населення громади, у тому числі, через засоби  масової  інформації,   по дотриманню правил безпеки на водних об’єктах.
  2. Рекомендувати Сарненському районному відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, відділу організації несення служби в м. Сарни Управління патрульної поліції в Рівненській області Департаменту патрульної поліції  України в період літнього купального сезону, забезпечити дотримання громадського порядку в місцях масового відпочинку населення біля водойм громади.
  3. Керівнику Комунального некомерційного підприємства "Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги" Сарненської міської ради, забезпечити чергування медичних працівників у вихідні та святкові дні у місцях масового відпочинку людей, в період масового купання та відпочинку.
  4. Керівникам дошкільних, загальноосвітніх навчальних  закладів  управління освіти, забезпечити проведення інструктажів з учнями та дітьми, щодо безпечного поводження на водних об’єктах.
  5. Сарненському управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області перевірити воду та берегову територію в місцях купання на відповідність санітарно-епідеміологічним вимогам у період сезону.
  6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Володимира Міщеню.

 

 

В.о. міського голови                                                            Володимир МІЩЕНЯ

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
28 березня 2024
№ 67 від 28 березня 2024 року "Про вивчення, оцінку та громадське обговорення пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад у сфері надання соціально"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про погодження місця для надання послуг з прокату електросамокатів"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про встановлення режиму роботи салону краси  «BLOOM» по вул. Княгині Ольги, 23 у м. Сарни"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про  роботу Служби у справах дітей Сарненської міської ради щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх на території Сарненської міської територіальної громади"

Пошук документів