, Відділ цивільного захисту

Пам’ятка населенню щодо дій у надзвичайних ситуаціях

ПОРЯДОК ДІЙ НАСЕЛЕННЯ  У ВИПАДКУ ЕВАКУАЦІЇ

Перед повідомленням про порядок та початок евакуації буде подано звуковий сигнал “Увага, всім!” - переривисте звучання електросирен. Почувши цей сигнал, необхідно увімкнути гучномовці та радіоточки проводового радіомовлення, телевізори та вислухати повідомлення.

Евакуація населення проводиться комбінованим способом, який передбачає вивезення основної частини населення із районів НС усіма видами наявних транспортних засобів, а в разі його відсутності чи недостатності – організоване виведення найбільш витривалої частини населення пішки.

Люди похилого віку (чоловіки старші 65 років, жінки старші 60 років), вагітні жінки, жінки з дітьми до 10 років, хворі, інваліди збираються на пунктах посадки на автотранспорт.

На збірних пунктах евакуації, пунктах посадки на автотранспорт уважно слухайте та чітко виконуйте всі розпорядження посадових осіб евакуаційних органів та органів охорони громадського порядку.

Перед тим, як залишити житло, необхідно:

 · зачинити вікна;

 · вимкнути газ, воду і електрику;

 · забрати продукти з холодильника.            

З собою мати наступні документи:

 · паспорт, військовий білет, документи про освіту і фах, посвідчення про шлюб і народження дітей, пенсійне посвідчення, трудову книжку та інші документи.

 З собою мати наступні речі:

· валізу (рюкзак) з теплим одягом, постільною білизною, особистими речами і предметами особистої гігієни, гроші, цінності, продукти харчування і воду на 3 доби. Загальна вага не повинна перевищувати 50 кг;

 · до валізи (рюкзака) прикріпити нашивку з позначенням адреси постійного місця проживання, прізвища, ім’я, по-батькові евакуйованого і місця призначення;

· на кожного члена сім’ї, дітям дошкільного віку вкласти в кишеню або пришити до одягу записку, де зазначається прізвище, ім’я та по-батькові дитини та батьків і домашню адресу;

· обов’язково взяти з собою засоби індивідуального захисту (протигази, респіратори, ватно-марлеві пов’язки);

· виконувати усі розпорядження посадових осіб евакуаційних і евакоприймальних органів. Дотримуватись дисципліни та порядку на маршруті (на шляху руху на транспорті) і в районі розселення за новим місцем розташування.

 

     Особи, які мають на руках військові білети з мобілізаційними приписами,

 евакуації не підлягають!  

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про підготовку КП «Житлосервіс», КП «Екосервіс» до виконання робіт з благоустрою та озеленення території Сарненської міської територіальної громади у весняно-літній період 2024 року"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми «Комунальне майно» на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми стимулів для медичних працівників Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми підготовки та підтримки підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній гром"

Пошук документів