, Головний редактор

ПАТРІОТИЧНИЙ ПРОЄКТ «ПІД ПРАПОРОМ УПА»

     У всі часи волелюбна нація українців боролася за відновлення української державності. Борці за незалежність об’єднувалися та разом чинили опір загарбникам нашої української землі. Історія українського народу є славною, героїчною, жертовною та трагічною. Підтвердженням цього є наша зустріч у рамках реалізації патріотичного проєкту «Під прапором УПА», який організований управлінням культури Сарненської міської ради та громадською організацією «АРТ-МЛИН».
     Учасники проєкту відвідали місця поховання героїв УПА та хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, які стояли на захисті нашої землі у 1942-1960 роках. Дуже цікаво, натхненно, переконливо 90-річна Опанаска Мельник - зв’язкова Української повстанської армії (на псевдо «Пташка»), розповідала про звитяжну боротьбу українського народу на теренах Поліського краю. Із захопленням слухали розповіді директорки Сарненського історико-етнографічного музею Вікторії Дашко та краєзнавиці Ніни Осьмірко, яка так детально дослідила життєпис воїнів УПА нашої місцевості.
     За дорученням голови Сарненської громади Руслана Серпенінова радник міського голови Олексій Лавор вручив Подяку Сарненського міського голови Опанасці Мельник за активну участь у національно-визвольній боротьбі українського народу, з нагоди 90-річного ювілею та 80 річниці з дня створення Української повстанської армії. А також були відзначені краєзнавиця Ніна Осьмірко та фольклорно-аматорський колектив «Берегиня».
     Сьогодні ми були свідками відкриття ще однієї сторінки історії українського народу про героїчну боротьбу воїнів Української повстанської армії, яка так ретельно приховувалася нашими ворогами. Віримо, що саме в наш час ця боротьба завершиться перемогою. Адже наші сучасні герої, захисники і захисниці, вражають своєю сміливістю, хоробрістю і вчинками, які рятують долі мільйонів українців і відвойовують українські землі.
     Вічна слава Героям України!

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл, місцевих авторів  громади на  2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Цепцевицького старостинського округу №7"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Ремчицького старостинського округу №6"

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністюна 2025-2027 роки  

Пошук документів