, Адміністратор

№289 від 16 червня 2021 року "Про створення умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

 

16 червня 2021 року                                                                              № 289

 

Про створення умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку

 

Відповідно до підпункту 9 пункту «а» статті 32, частини 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про фізичну культуру і спорт», з метою ефективного розвитку фізичної культури і спорту, пропаганди здорового способу життя, створення умов для всебічного гармонійного розвитку людини, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Інформацію управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради про створення умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку взяти до відома (додається).
  2. Управлінню культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради забезпечувати участь команд територіальної громади в районних та обласних змаганнях згідно з календарним планом спортивно-масових заходів у 2021 році.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Івана Назарця.

 

 

 

Міський голова                                                                        Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

Інформація

про створення умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку   

 

Відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та з метою ефективного розвитку фізичної культури і спорту, пропаганди здорового способу життя, створення умов для всебічного гармонійного розвитку людини, формування патріотичних почуттів у жителів Сарненської територіальної громади, схвалено рішенням виконавчого комітету від 23.12.2020 № 438 та затверджено рішенням міської ради від 24.12.2020 № 83 Програму розвитку фізичної культури і спорту на 2021 рік.

У бюджеті Сарненської міської територіальної громади затверджені видатки на розвиток фізичної культури і спорту всього 12556,1 тис.грн.

На реалізацію заходів Програми у 2021 році в міському бюджеті були затверджені кошти в сумі 2353,6 тис.грн., з них: ФСК «Повір у себе» - 929,0 тис.грн., спортивний клуб «Олімп» - 500,0 тис.грн., СК «Гладіатор» м.Сарни – 50,0 тис.грн., молодіжний громадський фізкультурно-спортивний клуб «Сокіл» - 50,0 тис.грн., БК «Маяк» м.Сарни - 300,0 тис.грн., районну федерацію футболу – 100,0 тис.грн., районну федерацію волейболу - 50,0 тис.грн., районну федерацію баскетболу - 114,6 тис.грн., районну федерацію шахів - 50,0 тис.грн., районну федерацію греко-римської та вільної боротьби – 150,0 тис.грн., федерацію панкратіону – 60,0 тис.грн.

Крім того, на утримання КЗ «Сарненська ДЮСШ» Сарненської міської ради затверджені кошти в сумі 6284,3 тис.грн., на підтримку Сарненської  комплексної ДЮСШ «Колос» - 781,6 тис.грн., Сарненської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України - 154,2 тис.грн., КП «Сарни-Арена» - 1564,9 тис.грн.; на проведення спортивно-масових заходів, навчально-тренувальних зборів та участь команд громади в районних, обласних та Всеукраїнських змаганнях затверджені кошти в сумі 1067,5 тис.грн.

З метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень, спорту осіб з інвалідністю, морального і матеріального заохочення спортсменів, тренерів, спортивних команд для досягнення високих спортивних результатів рішенням виконавчого комітету від 23.12.2020 № 438 схвалено та затверджено рішенням міської ради від 24.12.2020 № 83 Програму фінансової підтримки спортсменів, тренерів, спортивних команд Сарненської міської територіальної громади на 2021 рік. На Програму у 2021 році в міському бюджеті були затверджені кошти в сумі 350,0 тис.грн. Щомісячні стипендії отримують 19 спортсменів та 5 тренерів-викладачів.

З метою збільшення чисельності населення, охопленого усіма видами спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи, залучення до занять фізичною культурою і спортом більшої кількості учнівської молоді, пропаганди

здорового способу життя серед дітей та молоді, управлінням культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради спільно з дитячо-юнацькими спортивними школами, районними федераціями, клубами проводяться спортивні змагання. Станом на червень 2021 року проведено понад 30 спортивно-масових заходів серед різних верств населення з футболу, міні-футболу, волейболу, баскетболу, шахів, шашок, настільного тенісу, боротьби греко-римської та вільної, гирьового спорту, армрестлінгу, «Веселі старти», «Сімейні перегони» та забезпечено участь команд району у 35 обласних та Всеукраїнських змаганнях, в яких брали участь понад 3000 спортсменів. У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість змагань зменшилась.

З метою забезпечення виконання Програми та створення сприятливих умов для розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення, у міській територіальній громаді зареєстровано 7 міських спортивних клубів, а саме: “Олімп” м. Сарни, баскетбольний клуб “Сарни”, баскетбольний клуб «Маяк» м.Сарни, футбольний клуб “Маяк” м.Сарни,  фізкультурно-спортивний клуб “Повір у себе” м. Сарни, шаховий клуб “Дебют” м. Сарни, спортивний клуб “Гладіатор” м. Сарни.  

У Сарненській територіальній громаді створені сприятливі умови для розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення. Фізкультурно-оздоровчою та спортивно-масовою роботою охоплено біля 10,0 відсотків від усіх жителів громади. Різними видами фізкультурно-оздоровчої роботи займається 6,5 тис. осіб. В умовах карантину відсоток зменшився.    

           У Сарненській територіальній громаді для занять фізичною культурою і спортом функціонує понад 100 спортивних споруд. У вересні 2020 року в             м. Сарни відкрито новий спортивний комплекс «Сарни-Арена».

           У м. Сарни для підтримки та розвитку паралімпійського та дефлімпійського руху діє фізкультурно-спортивний клуб «Повір у себе» міської ради. У спортивно-реабілітаційному комплексі для проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних занять розташовані зали для спортивних ігор, тренажерні зали, зала настільного тенісу, більярду,  зала єдиноборств,  зала оздоровчої гімнастики, санвузли - доступні для людей з особливими потребами. Також встановлено один інклюзивний спортивний майданчик (гімнастичне містечко). Для безперешкодного доступу у будівлю облаштовано пандус. У фізкультурно-спортивному клубі «Повір у себе» займається 70 осіб, які відвідують секції: настільного тенісу, більярду, шахів, шашок, легкої атлетики, пауерліфтингу, фізичної реабілітації.

           З метою збільшення чисельності населення, охопленого усіма видами спортивно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи, з травня  2021 року розпочався чемпіонат Сарненського району з футболу в двох лігах (20 команд). У  першій лізі змагання проходять серед дорослих та юнаків, у другій – серед дорослих. З 20 команд, Сарненську територіальну громаду представляє 10 команд (м.Сарни, с.Костянтинівка, Кричильськ, Корост, Велике Вербче, Цепцевичі, Довге, Стрільськ, Любиковичі, Глушиця). Крім того, для підтримки цих команд, Сарненською міською радою було закуплено та вручено футбольні м’ячі та форму.

У 2021 році проведено ХVІІІ чемпіонат Сарненського району з волейболу. Всього в чемпіонаті брали участь 25 команд, з них 9 команд - з Сарненської громади. У підсумку 1 місце виборов «Фаворит» (Сарни), 3 місце – «Нива» (Велике Вербче).

Проведено Х чемпіонат Сарненського району з баскетболу серед чоловічих команд. У чемпіонаті брали участь 7 команд, з них 5 команд - з Сарненської громади. Чемпіоном став «Олімп» (Сарни).

           Для розвитку дитячого спорту в Сарненському районі функціонують дві дитячо-юнацькі спортивні школи: КЗ «Сарненська ДЮСШ» міської ради та комплексна ДЮСШ “Колос” ВФСТ «Колос» АПК України. У ДЮСШ функціонує 11 відділень, а саме: з футболу, баскетболу, волейболу, боротьби вільної та греко-римської, гирьового спорту, легкої атлетики, важкої атлетики, настільного тенісу, боксу та сумо. У комплексній ДЮСШ «Колос» функціонують відділення з футболу та  волейболу. Щорічно у двох ДЮСШ займається понад 1500 учнів.

У 2021 році найкращих результатів досягнули спортсмени у таких змаганнях, а саме:

У 2021 навчальному році вихованці КЗ «Сарненської ДЮСШ» брали участь в офіційних змаганнях з видів спорту, які культивуються у ДЮСШ. Станом на 10 червня 2021 року спортсмени добули понад 50 нагород з боротьби греко-римськох та вільної, сумо, гирьового спорту, важкої атлетики, легкої атлетики та футболу.

У м.Харків у чемпіонаті України з боротьби вільної серед молодших юнаків та дівчат 2006 – 2008 р.н. Марія Мізюрко посіла 2 місце, Альбіна Клєфас – 3 місце.

У м.Мелітопіль у чемпіонаті України з сумо серед юніорів, юнаків вихованці КЗ «ДЮСШ» вибороли такі нагороди: 1 місце – Кушнір Софія (Ю-18), 2 місце - Лукашевич Юлія (Ю-12), 3 місце - Лукашевич Юлія (Ю-12), 3 місце - Мінчук Костянтин, Палій Катерина, Жучка Любов (Ю-18).

У м.Белград у відкритому чемпіонаті Польщі з вільної боротьби Марія Мартинчук стала чемпіоном, Христина Басич бронзовим призером.

У м.Полтава у чемпіонаті України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат Назар Гольонок (Бутейки) виборов бронзову нагороду.

У м.Київ у чемпіонаті України з гирьового спорту 1 та 2 місця виборов Іван Макаренко (Бутейки), 2 місце - Оксана Рабош (Сарни).

У м.Ужгород у відкритому чемпіонаті Асоціації гирьового спорту України перше місце виборов Іван Макаренко та Яна Кривой, 2 місце – Ольга Макаренко.

У м.Полтава у чемпіонаті України з армспорту серед молоді 2000-2002 р.н. чемпіоном став Олександр Бриж (Тріскині).

Крім того, команди міста з ігрових видів спорту досягали високих результатів на обласних змаганнях, а саме: КЗ «Сарненська ДЮСШ» міської ради став чемпіоном обласної дитячо-юнацької футбольно-футзальної ліги серед юнаків U-15; волейбольний клуб «Маяк» (Сарни) посів перше місце у чемпіонаті Рівненської області з волейболу; «Хібодар» (Сарни) став чемпіоном області з волейболу серед ветеранів «40+»; БК «Сарни» вийшли до фіналу аматорської баскетбольної ліги Рівненщини сезону 2020-2021 років. У чемпіонаті України з баскетболу серед команд І ліги сезону 2020-2021 років БК «Маяк» посів 4 місце.

В обласній Спартакіаді серед депутатів всіх рівнів команда Сарненського району, де були депутати і з міської ради, ставала чемпіоном з футзалу, настільного тенісу та шашок, 2 місце з волейболу та шахів.

В обласній Спартакіаді серед державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування команда міської ради вже здобула чемпіонство з футзалу, 2 місце з волейболу та 3 місце з настільного тенісу. Спартакіада триває.

           Пріоритетним напрямком є залучення людей з обмеженими можливостями до занять фізичною культурою і спортом. У 2021 році вихованці ФСК “Повір у себе” брали участь в обласних змаганнях з пауерліфтингу, настільного тенісу. шахів, шашок та бочча серед спортсменів з інвалідністю. Наші вихованці вибороли 4 золотих, 6 срібних та 4 бронзових нагород. У Всеукраїнських змаганнях 1 місце триборство, 2 місце жим лежачи – Марія Галушко, 2 місце жим лежачи – Роман Набухотний.

           Для покращення умов для занять фізичною культурою і спортом за місцем проживання населення та в місцях масового відпочинку управління культури туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради буде вирішувати наступні основні завдання:

забезпечення збільшення рухової активності дітей та молоді;

збільшення чисельності населення, залученого до систематичних занять фізичною культурою і масовим спортом за місцем роботи, проживання, у місцях масового відпочинку;

забезпечення проведення спартакіад і спортивних заходів з видів спорту за місцем роботи, проживання, масового відпочинку населення;

забезпечення фізкультурно-оздоровчої діяльності і фізкультурно-спортивної реабілітації людей з інвалідністю, у тому числі учасників антитерористичної операції;

сприяння розвитку дитячого, дитячо-юнацького, спорту вищих досягнень та спорту ветеранів;

забезпечення постійної модернізації матеріально-технічної бази закладів дитячо-юнацького спорту;

удосконалення процесу відбору обдарованих дітей, які мають високий рівень підготовленості та здатні під час навчально-тренувальних занять витримувати значні фізичні навантаження, для подальшого залучення їх до системи резервного спорту;

сприяння розвитку олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту людей з інвалідністю;

проведення на належному організаційному рівні на території громади обласних, всеукраїнських та міжнародних спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів;

удосконалення системи відзначення та заохочення спортсменів, тренерів, ветеранів фізичної культури і спорту та людей з інвалідністю;

підтримання закладів фізичної культури і спорту, зокрема дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також залучення до навчально-тренувального процесу провідних тренерів;

забезпечення розвитку спортивної інфраструктури, у тому числі будівництва нових сучасних спортивних споруд із залученням коштів держаного Фонду регіонального розвитку, позабюджетних коштів, а також належного обладнання спортивних споруд та ефективного використання;

сприяння залученню інвестицій до реалізації завдань з розвитку фізичної культури і спорту, шляхом поширення меценатства та спонсорство;

здійснення заходів, спрямованих на формування світогляду, орієнтованого на здоровий спосіб життя, престиж фізичного здоров’я, національно-патріотичне виховання;

сприяння розвитку міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури та спорту;

забезпечення пропаганди і впровадження відповідних принципів та ідеалів олімпійського руху;

широке залучення до співпраці з розвитку фізичної культури і спорту громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

 

          

 

Начальник відділу фізичної

культури та спорту управління

культури туризму, молоді

та спорту Сарненської міської ради                     Віктор МИХАЙЛИЦЬКИЙ  

 

 

 

 

 

 

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  розгляд звернення   Прозапас Людмили Олександрівни, жительки с. Цепцевичі, Сарненського району Рівненської області, щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»  "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  розгляд звернення   Маслянчук Оксани Василівни, жительки с. Цепцевичі, Сарненського району Рівненської області, щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»  "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки та розвитку комунального підприємства телерадіокомпанії «Полісся» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень ради
19 квітня 2024
Про затвердження Програми підтримки та  розвитку комунального підприємства телерадіокомпанії «Полісся» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про зняття із квартирного обліку та виключення із списків громадян, які користуються правом отримання житла у виконавчому комітеті Сарненської міської ради"

Пошук документів