, Головний редактор

№462 від 21 вересня 2021 року "«Про затвердження Положення «Про порядок надання платних послуг комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради»"

 

                                                                 

 У К Р А Ї Н А

               С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А Р А Д А

                      Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

                                   Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

 

21 вересня 2021 року                                                                                № 462

 

«Про затвердження Положення

«Про порядок надання платних послуг

комунальним підприємством  «САРНИ-АРЕНА»

Сарненської міської ради»

 

З метою встановлення тарифів (цін) на платні послуги, що надаються комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради населенню та іншим споживачам, керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України «Про фізичну культуру і спорт», підпунктом 2 пункту «а» статті 28, підпунктами 1, 9 пункту «а» статті 32, частиною 6 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до статті 190 Господарського кодексу України, статті 11 Закону України «Про ціни та ціноутворення», постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 № 356 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів» (зі змінами), спільного наказу Міністерства України у справах сім’ї молоді та спорту, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України від 28.08.2009 N 3042/1030/936 «Про затвердження Порядку та умов надання платних послуг закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.11.2009 за N 1042/17058, виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

  1. Затвердити Положення «Про порядок надання платних послуг комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради (додаток 1).
  2. Затвердити Перелік та тарифи (ціни) на платні послуги, що надаються комунальним підприємством  «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради (додаток 2).

 

  1. Оприлюднити це рішення на сайті Сарненської міської ради.

 

  1. Це рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

 

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ та керуючого справами виконавчого комітету Вячеслава ШИМКА.

 

 

 

Міський голова                                                                    Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Сарненської міської ради

від 21.09.2021 № 462

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання платних послуг комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради

 

Розділ 1. Загальні положення

  • Це положення визначає базовий перелік платних послуг, порядок їх надання, порядок обліку і розрахунків за послуги, які надаються комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради.
  • Платні послуги надаються комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради відповідно до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Бюджетного кодексу України, статті 190 Господарського кодексу України, статті 11 Закону України «Про ціни та ціноутворення», постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 N 356 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів» (зі змінами), спільного наказу Міністерства України у справах сім’ї молоді та спорту, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України від 28.08.2009 N 3042/1030/936 «Про затвердження Порядку та умов надання платних послуг закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.11.2009 за N 1042/17058 (зі змінами).
  • Метою надання платних послуг є залучення більшої кількості населення Сарненської міської територіальної громади та створення сприятливих умов для занять фізичною культурою та спортом, організація дозвілля, залучення позабюджетних джерел фінансування.
  • До платних послуг відноситься:
  • проведення групових та індивідуальних занять з фізичної культури та спорту з використанням відповідної матеріально-технічної бази комунального підприємства «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради.
  • організація і   проведення   фізкультурно-спортивних та
    спортивно-видовищних   заходів,   реалізація   абонементів  на  їх
    відвідування.

 

  • Положення може бути доповнене або змінене відповідно до чинного законодавства.
  • Платні послуги надаються відповідно до розрахункового документа – квитка/абонемента, що засвідчує вартість понесених у зв’язку з наданням платної послуги витрат.
  • Комунальне підприємство «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради (далі – КП «САРНИ-АРЕНА») веде облік наданих платних послуг. За організацію та надання платних послуг відповідає директор КП «САРНИ-АРЕНА».
  • Для надання платних послуг КП «САРНИ-АРЕНА» використовує свої основні засоби, матеріальні та нематеріальні активи.
  • Групи або окремі особи, які займаються в платних групах, зобов’язані дотримуватися техніки безпеки при відвідуванні занять.
  • Діти віком до 14 років без присутності дорослих до занять фізичною культурою та спортом не допускаються.
  • Право на безкоштовні та пільгові заняття мають :
  • особи з інвалідністю;
  • учасники АТО/ОСС;
  • соціально-незахищені категорії (багатодітні, діти, позбавлені батьківського піклування, діти сироти);

Ветерани спорту (віком 55+) Сарненської міської територіальної громади при оплаті вартості витрат, пов’язаних з відвідуванням тренажерного, боксерського та спортивного залу, мають пільгу (знижку) – 50%.

Особи зазначені в пункті 1.11  мають право на пільгу після надання довідки, або підтверджуючого документу.

  • Для проведення видовищних заходів, масових заходів, офіційних змагань, з’їздів, зібрань та інших загальних зборів спортивна база підприємства надається в оренду відповідно до чинного законодавства України.

Розділ 2. Організація надання платних послуг

  • КП «САРНИ-АРЕНА» надає юридичним та фізичним особам безоплатну, доступну та достовірну інформацію щодо надання платних послуг, яка включає відомості про місцезнаходження та режим роботи закладу, перелік платних послуг, які надаються закладом, порядок та умови їх надання, способи та розміри оплати за ці послуги, а також оприлюднює інформацію про вартість послуг, яка діє на дату надання послуги, із застосуванням інформаційних засобів (реклама, інформаційна дошка, веб-сайт Сарненської міської ради).
  • Види платних послуг :

- проведення спортивних заходів, тренувань окремих команд (заняття в спортивному залі ігровими видами спорту - міні-футбол, футбол, волейбол, баскетбол, тощо);

 - проведення спортивних заходів в боксерському залі (заняття з боксу та іншими видами боротьби);

 - проведення спортивних заходів в тренажерному залі;

 - вхідний квиток до спортивної зали для перегляду спортивних  змагань (волейбол, баскетбол, футбол тощо)

 

Розділ 3. Порядок визначення вартості платних послуг

  • Розмір плати за той чи інший вид послуги визначається на підставі планової калькуляції.
  • Розмір вартості робіт та послуг може змінюватися залежно від повноти комплекту технологічних процесів, підготовчих і допоміжних операцій, визначених договором із замовником.
  • У разі змін у законодавстві з оплати праці працівників комунального підприємства здійснюється перерахунок цін на роботи (послуги), що надаються комунальним підприємством, щоб розмір плати за надані послуги відповідав фактичним видаткам на їх виконання.
  • Здійснення розрахунку вартості робіт та послуг проводиться по статтям калькуляції, а саме:

- заробітна плата працівника;

- нарахування на заробітну плату;

- прямі матеріальні витрати;

- комунальні витрати;

- накладні витрати.

 

Розділ 4. Планування та використання одержаних коштів за надання платних послуг

  • Кошти, що надійшли від надання платних послуг використовуються відповідно до бюджетного законодавства і спрямовуються на відшкодування часткових витрат, пов’язаних з їх організацією, поповнення матеріально-технічної бази КП «САРНИ-АРЕНА», частковий ремонт спортивного обладнання, а також виплату заробітної плати працівникам та оплату  комунальних послуг.
  • Оплата за надані платні послуги вноситься замовником у безготівковій формі на рахунок КП «САРНИ-АРЕНА», відкритий в Рівненській філії АТ КБ «ПРИВАТБАНК». Одержання готівкових коштів за надані послуги оформлюється відповідного до чинного законодавства.
  • Документальне оформлення операцій з надання платних послуг, ведення обліку та складання звітності здійснюються бухгалтером, призначеним директором КП «САРНИ-АРЕНА».
  • Після закінчення кварталу відповідальна особа надає звіт директору КП «САРНИ-АРЕНА» про обсяги коштів, отриманих за надання платних послуг.
  • Кошти, отримані від надання платних послуг, використовуються КП «САРНИ-АРЕНА» відповідно до пункту 4.1 цього Положення.
  • Невикористана частина коштів, отриманих комунальним підприємством за надання платних послуг, вилученню не підлягає і використовується в наступному році відповідно до цього Положення.

 

Розділ 5. Контроль та відповідальність за надання платних послуг

 

  • Директор КП «САРНИ-АРЕНА» щорічно звітує щодо надання платних послуг та використання залучених коштів перед управлінням культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради.
  • Керівник підприємства та інші працівники, які беруть безпосередньо участь у процесі надання платних послуг, несуть матеріальну та дисциплінарну відповідальність за організацію та якість надання платних послуг, а також за використання та збереження отриманих коштів згідно з чинним законодавством.
  • Заняття проходять відповідно до складеного адміністрацією розкладу під керівництвом тренера-викладача або відповідального, обраного з групи.
  • Всі категорії користувачів несуть матеріальну відповідальність за псування майна КП «САРНИ-АРЕНА». Відвідувачі зобов’язані зберігати майно, яке знаходиться у приміщенні. За втрату або умисне пошкодження обладнання та інвентарю відвідувачі несуть особисту повну матеріальну відповідальність.
  • Особи, які знаходяться у стані або з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, до приміщення та спортивних майданчиків не допускаються.
  • Відвідувачі КП «САРНИ-АРЕНА» повинні мати змінне взуття, спортивну форму.

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                      Вячеслав ШИМКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Сарненської міської ради

від 21.09.2021 № 462

 

ПЕРЕЛІК

та тарифи (ціни) на платні послуги, що  надаються  комунальним підприємством «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради.

№п/п

Найменування видів робіт( послуг)

Одиниця виміру

Ціна    (гривень)

1.

Проведення спортивних заходів на КП «САРНИ-АРЕНА» в спортивному залі з розрахунку на 2 години (20 чоловік) в не опалювальний період на 1 особу

2 години

900,00

 

 

45,00

2.

Проведення спортивних заходів на КП «САРНИ-АРЕНА» в тренажерному залі з розрахунку на 2 години (1людина) в не опалювальний період

2 години

45,00

 

3.

Проведення спортивних заходів на КП «САРНИ-АРЕНА» в боксерському залі з розрахунку на 2 години (1людина) в не опалювальний період

2 години

45,00

 

4.

Проведення спортивних заходів на КП «САРНИ-АРЕНА» в спортивному залі з розрахунку на 2 години (20 чоловік) в опалювальний період

на  одну особу

2 години

1000,00

50,00

5.

Проведення спортивних заходів на КП «САРНИ-АРЕНА» в тренажерному залі з розрахунку на 2 години (1людина) в опалювальний період

2 години

50,00

 

6.

Проведення спортивних заходів на КП «САРНИ-АРЕНА» в боксерському залі з розрахунку на 2 години (1людина) в опалювальний період

2 години

50,00

 

7.

Вхідний квиток до спортивної зали для перегляду спортивних змагань(волейбол, баскетбол, футбол тощо)

1 людина

20,00

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                    Вячеслав ШИМКО

Прикріплені файли
462-sarni-arenta-platni-poslugi.doc.doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про підготовку КП «Житлосервіс», КП «Екосервіс» до виконання робіт з благоустрою та озеленення території Сарненської міської територіальної громади у весняно-літній період 2024 року"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми «Комунальне майно» на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми стимулів для медичних працівників Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми підготовки та підтримки підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній гром"

Пошук документів