, Адміністратор

№257 від 28 травня 2021 року "Про звернення депутатів Сарненської міської ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності скасування Постанови КМУ «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пен..."

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

 

28 травня  2021 року

                                               № 257

 

Про звернення депутатів Сарненської міської ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності скасування Постанови КМУ «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання у межах України» та недопущення закриття відділень поштового зв’язку

 


Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:

  1. Звернутись до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності скасування Постанови КМУ №277 від 29.03.2021 року «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання у межах України» та недопущення закриття відділень поштового зв’язку (текст звернення додається).
  2. Виконавчому апарату Сарненської міської ради забезпечити направлення цього рішення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та народних депутатів України, які обрані від Рівненської області.

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ

                                                                                       ДОДАТОК

                                                                                       до рішення Сарненської

                                                                                       міської ради

                                                                                       від 28 травня 2021

                                                                                       №257

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Сарненської міської ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності скасування Постанови КМУ «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання у межах України» та недопущення закриття відділень поштового зв’язку

 

Ми, депутати однієї з найбільших громад області, до складу якої входить тридцять населених пунктів, із 66-тисячним населенням, обурені прийняттям КМУ Постанови №277 від 29.03.2021 року «Про додаткові заходи щодо організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання у межах України» та закриттям відділень поштового зв’язку.

Зважаючи на те, що банки та банкомати наявні лише в 4% населених пунктів України, таке рішення, безумовно, викликає значне невдоволення найбільш вразливих верств населення – людей похилого віку. Пенсіонери – люди, які все життя працювали, розбудовуючи нашу державу, а сьогодні змушені витрачати кошти, щоб дістатися до райцентру на маршрутках чи автобусах і наражати себе на небезпеку під час поширення COVID-19. Просимо звернути увагу, що можливі затримки з отриманням оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають удома в літніх людей. Це рішення також вплине на значне зниження тиражів місцевих друкованих видань і закриття частини з них. 

Вкотре звертаємо вашу увагу, що АТ «Укрпошта» залишається державним підприємством, яке виконує значну соціальну функцію. Адже в підприємства розвинена мережа відділень, наявна довіра громадян. Саме через поштові відділення жителі сіл мають можливість своєчасно сплачувати комунальні послуги, отримувати пенсію та інші соціальні виплати, отримувати періодичні видання, відправляти чи отримувати листи, телеграми та посилки.

З огляду на зазначене, Сарненська міська рада, як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси всіх мешканців Сарненської міської територіальної громади, у межах своїх повноважень, визначених Конституцією та законами України, з метою захисту конституційного права на доступ до інформації, забезпечення безперешкодного одержання послуг поштового зв’язку, збереження умов для продовження здійснення доставки пенсій і соціальних виплат через відділення АТ «Укрпошта»,  запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю та здоров’ю пенсіонерів, просить вас вжити заходів щодо недопущення закриття відділень поштового зв’язку.

 

 

 

Секретар ради                                                                                Андрій МИЧКА

 

Останні документи

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 142 від 29 березня 2024 року "Про  роботу Служби у справах дітей Сарненської міської ради щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх на території Сарненської міської територіальної громади"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 141 від 29 березня 2024 року "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету № 376 від 07.10.2022"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 140 від 29 березня 2024 року "Про організацію надання адміністративних послуг на території громади"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 139 від 29 березня 2024 року "Про закінчення опалювального періоду 2023-2024 років у Сарненській міській територіальній громаді"

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про звіт міського голови про свою роботу та роботу виконавчих органів ради щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сарненської міської територіальної громади та здійснення державної регуляторної політики за 2023 рік

Пошук документів