, Адміністратор

№187 від 25 лютого 2021 року "Про звернення депутатів Сарненської міської ради до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності скасування рішення про необґрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги"

РІШЕННЯ

 

 

25 лютого 2021 року

                                               № 187

 

Про звернення депутатів
Сарненської міської ради до
Кабінету Міністрів України та

Верховної Ради України щодо необхідності
скасування рішення про
необґрунтоване підвищення
тарифів на житлово-комунальні послуги

 


        Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Звернутись до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності скасування рішення про необґрунтоване підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, згідно з додатком.
         2. Виконавчому апарату Сарненської міської ради забезпечити направлення цього рішення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та народних депутатів України, які обрані від Рівненської області.

 

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ

       

                                                                                                          Додаток

до рішення Сарненської

міської ради

від 25 лютого 2021

№ 187

 

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

 

депутатів Сарненської міської ради до

Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо необхідності  скасування рішення про необґрунтоване підвищення тарифів

на житлово-комунальні послуги

 

Ми, депутати Сарненської міської ради, глибоко обурені черговим необґрунтованим підвищенням цін на енергоносії для населення.

В умовах тривалого карантину внаслідок пандемії коронавірусу, падіння економічних показників в усіх сферах життєдіяльності громадян, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, піднімає тарифи на житлово-комунальні послуги.

Замість того, щоб підтримати співвітчизників у час пандемії коронавірусної інфекції та постійних карантинних обмежень, які і так призвели до значних фінансових втрат для більшості сімей, Уряд дозволяє приватним компаніям наживатися на людях і отримувати надприбутки.

Зазначене вище свідчить про відсутність соціально спрямованої та економічно обґрунтованої державної політики, що викликало хвилю протестів, яка прокотилася по всій країні. А це загрожує дестабілізацією ситуації та ростом соціальної напруги.

Тарифну політику держави вважаємо неприпустимою і такою, яка призводить до подальшого зубожіння українців.

Незрозумілим і неприйнятним є також той факт, що ціни на газ у світі знижуються, а в нашій країні його вартість постійно зростає. Таке ганебне явище, попри наявність достатніх об’ємів блакитного палива власного видобутку, спостерігаємо через непрозорий механізм формування та затвердження тарифів.

Ми, депутати Сарненської міської ради, не можемо стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашої громади, оскільки підвищення цін на енергоносії спричинить подальше підвищення цін на товари і послуги.

Підняття тарифів – не той шлях, яким мав би йти український уряд. Для початку необхідно ліквідувати непрозорість та неефективність в енергетичній галузі України та провести дієві реформи.

Ми, депутати, підтримуємо ініціативу наших громадян стосовно припинення антисоціальної політики в Україні.

Сподіваємось, що зменшення ціни на газ, його транспортування та електроенергію зніме соціальну напругу в суспільстві.

 

 

Секретар ради                                                                      Андрій МИЧКА

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про підготовку КП «Житлосервіс», КП «Екосервіс» до виконання робіт з благоустрою та озеленення території Сарненської міської територіальної громади у весняно-літній період 2024 року"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми «Комунальне майно» на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми стимулів для медичних працівників Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми підготовки та підтримки підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній гром"

Пошук документів