, Адміністратор

№188 від 25 лютого 2021 року "Про звернення депутатів Сарненської міської ради Рівненської області до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України «Про місцевий референдум»"

РІШЕННЯ

 

25 лютого 2021 року

                                               № 188

 

Про звернення  депутатів Сарненської міської ради Рівненської області до Верховної Ради України щодо прийняття Закону України «Про місцевий референдум»

 


        Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття Закону України «Про місцевий референдум, згідно з додатком.
    2. Виконавчому апарату Сарненської міської ради забезпечити направлення цього рішення до Верховної Ради України та народних депутатів України, які обрані від Рівненської області.

 

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ


                                                ДОДАТОК

                                                                                      до рішення Сарненської міської ради

                                                                                             від 25 лютого 2021

                                                                                                       № 188

Звернення депутатів Сарненської міської ради Рівненської області до Верховної Ради України щодо прийняття                                                  Закону України «Про місцевий референдум»

                   Ми, депутати Сарненської міської ради, вітаємо ухвалення парламентом Закону України «Про народовладдя через всеукраїнський референдум»,  який нарешті дозволить громадянам впливати на прийняття державних рішень.

Люди давно чекають такої можливості й це підтверджують дані останніх соціологічних опитувань. Вони показують, що 58% українців підтримують закон про всеукраїнський референдум.

Вважаємо, що не потрібно боятися говорити з народом, особливо в питаннях, на які не можуть або не хочуть відповідати депутати. Бо коли людей не чують, вони виходять на вулицю і через акції непокори змушують політиків рахуватися зі своїми інтересами. Як свідчить історія, деколи такі протести закінчувалися трагічно. І це є ще одним аргументом на користь того, що питання, в яких думки політиків не збігаються, мають вирішуватися громадянами напряму. Бо референдум – це одне із беззаперечних умов життєдіяльності сучасного суспільства. І лише громадська думка, яка матиме силу закону, може вирішити розбіжності в цьому суспільстві.

На наше переконання потрібно йти далі й дати громадянам право впливати на рішення не лише центральної, а й місцевої влади. Впевнені, що заможні громади можливі лише там, де люди мають такий реальний інструмент впливу на рішення влади, як референдум. Про це свідчить приклад успішних держав, серед яких хочемо бачити й Україну.

У таких умовах Сарненська міська рада, як орган місцевого самоврядування, що представляє інтереси всіх мешканців Сарненської об'єднаної громади, в межах повноважень, визначених Конституцією та законами України, поділяючи необхідність впровадження реального народовладдя та децентралізації влади в Україні, закликає Верховну Раду України:

  • розробити та прийняти Закон про місцевий референдум;

 

  • всіляко сприяти та підтримувати розробку й прийняття Закону про місцевий референдум, що дозволить людям вирішувати важливі питання у своїх громадах.

 

 

 

 

Секретар ради                                                                                   Андрій МИЧКА

  

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів