, Головний редактор

ГОТОВНІСТЬ ОБ’ЄКТІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ГРОМАДИ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ 2022-2023 РОКІВ ТА ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ

     стали головними питаннями на засіданні виконавчого комітету Сарненської міської ради, яке відбулось учора, 07 жовтня
Загалом, члени виконкому розглянули 30 питань (включаючи «Різне»), що стосуються різних сфер життєдіяльності міської територіальної громади.
     Значну увагу відвели обговоренню та аналізу стану готовності об’єктів соціальної сфери громади до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років. Члени виконкому заслухали генерального директора КНП «Сарненська центральна районна лікарня» Олександра Нестеренка, головного лікаря КНП «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ольгу Максимук, директора КЗ «Центр надання соціальних послуг» Ларису Малецьку, начальницю управління освіти Діану Кошкіну та в. о. начальника управління культури, туризму, молоді та спорту Анну Маковецьку з інформацією щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Відтак, опалювальний період 2022-2023 років у закладах дошкільної освіти, що мають автономні системи опалення, розпочнеться із 17 жовтня, в інших підприємствах, установах, організаціях, закладах нашої громади - відповідно до окремо виданого розпорядження Сарненського міського голови.
     З метою гідного вшанування подвигу загиблих військовослужбовців рішенням виконавчого комітету було створено Алею героїв та затверджено Положення про неї. Відтепер, поховання військовослужбовців, що загинули під час проходження військової служби в зоні проведення активних бойових дій та які були зареєстровані або проживали у населених пунктах Сарненської міської територіальної громади, будуть здійснюватися за повідомленням Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та письмовою згодою родичів загиблого на громадському кладовищі в м. Сарни по вул. Шарпака, 3.
     Внесли зміни до бюджету Сарненської міської територіальної громади на 2022 рік. Оновили окремі цільові програми. Зокрема, видозмінили Програми: соціального захисту «Турбота» на 2022-2024 роки, цивільного захисту населення на 2022-2024 роки, підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву у Сарненській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки, запобігання виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та протидії пожежам у природних екосистемах громади на 2022-2024 роки. Ці зміни зумовлені необхідністю передбачити додаткове фінансування для деяких категорій мешканців, які потрапили у матеріальну скруту внаслідок стихійного лиха, нещасних випадків, пожеж та воєнних дій, для військової частини на закупівлю військового зимового форменого одягу, для підрозділів територіальної оборони на забезпечення їх належного функціонування, для облаштування житла для ВПО, на поточний ремонт та облаштування споруд цивільного захисту.
     Члени виконкому обговорили внесення змін щодо організації форми навчання. Відтепер, у закладах освіти, де організована змішана форма навчання, зміна очної та дистанційної форм здобуття освіти буде ухвалюватися педагогічними радами таких закладів з подальшим письмовим погодженням із управлінням освіти Сарненської міської ради.
     З метою наближення адміністративних послуг до жителів старостинських округів нашої територіальної громади рішенням виконавчого комітету було уповноважено та покладено відповідальність за проведення державної реєстрації актів цивільного стану на відповідальних осіб ЦНАПу Сарненської міської ради.
     Члени виконкому також розглянули питання, які стосуються інших сфер життєдіяльності громади та звернення мешканців, прийняли відповідні рішення.
     У питанні «Різне» міський голова Руслан Серпенінов зауважив, що й надалі будуть проводитися відповідні роботи та здійснюватиметься контроль для забезпечення належного функціонування об‘єктів соціальної сфери під час опалювального періоду.
     Черговим підтвердженням сприяння міською радою військовим формуванням стало й те, що командир 104 бригади Збройних Сил України Олександр Цись від імені Міністра оборони України вручив на засіданні очільнику громади відзнаку Міністерства оборони України «За сприяння Збройним Силам України». Міський голова Руслан Серпенінов у свою чергу зазначив, що відзнака є результатом спільної роботи членів виконкому, депутатського корпусу та жителів всієї громади.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
28 березня 2024
№ 67 від 28 березня 2024 року "Про вивчення, оцінку та громадське обговорення пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад у сфері надання соціально"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про погодження місця для надання послуг з прокату електросамокатів"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про встановлення режиму роботи салону краси  «BLOOM» по вул. Княгині Ольги, 23 у м. Сарни"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про  роботу Служби у справах дітей Сарненської міської ради щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх на території Сарненської міської територіальної громади"

Пошук документів