, Головний редактор

№702 від 23 грудня 2021 року "Про організацію харчування та  встановлення розміру вартості харчування учнів  для закладів загальної середньої освіти"

РІШЕННЯ

 

 

23 грудня  2021 року 

                                         № 702

 

Про організацію харчування та  встановлення розміру вартості харчування учнів  для закладів загальної середньої освіти

 

Керуючись  статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею  20 Закону України «Про повну загальну середню освіту»,  статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України  від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.10.2012 за № 1704/22016 з метою забезпечення повноцінного харчування учнів  закладів загальної середньої освіти, за погодженням із постійними комісіями міської ради, міська рада

 

ВИРІШИ Л А:

  1. Організувати безкоштовне харчування за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти, крім дітей, які мають право на безоплатне харчування відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а саме:

1.1. Дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах у закладах загальної середньої освіти.

1.2. Дітей, батьки або особи, які їх замінюють, є учасниками операції об'єднаних сил чи загинули під час виконання бойових дій у зоні АТО/ООС, дітей, батьки або особи, які їх замінюють, є учасниками бойових дій на території інших держав, діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, батьки або особи, які їх замінюють, є внутрішньо переміщеними особами згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

1.3. Дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», які навчаються в 1-4 класах  закладах  загальної середньої освіти.

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти Сарненської міської територіальної громади організувати харчування для учнів, не включених у перелік категорій дітей, визначених підпунктами 1.1.-1.3 пункту 1 цього рішення, за кошти батьків на підставі рішень батьківських зборів.
  2. Встановити з 1 січня 2022 року вартість гарячого харчування для учнів категорій, включених у перелік підпунктів 1.1., 1.2., 1.3. пункту 1 цього рішення, які навчаються в закладах загальної середньої освіти на території Сарненської міської територіальної громади у розмірі 32 грн00 коп.
  3. Керівникам закладів загальної середньої освіти на території Сарненської міської територіальної громади:

4.1. Забезпечити виконання вимог нормативно-правових документів з питань організації харчування учнів та дотримання санітарно-гігієнічних норм.

4.2.Тримати на постійному контролі оформлення документів, що підтверджують право на одержання безкоштовного харчування, відповідно до чинного законодавства.

  1. Визнати такими, що втратили чинність з 01 січня 2022 року рішення міської ради від 24.12.2020 року № 75 «Про організацію харчування та встановлення розміру вартості харчування учнів для закладів загальної середньої освіти» та від 25.02.2021 року № 124 «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2020 року № 75 «Про організацію харчування та встановлення розміру вартості харчування учнів для закладів загальної середньої освіти».

6.Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (М. Шапірко),  з питань освіти, культури, молоді та спорту (О. Куліш), а організацію виконання - на  заступника міського голови Володимира МІЩЕНЮ.

 

 

Міський голова                                                             Руслан СЕРПЕНІНОВ 

Прикріплені файли
№702 від 23 грудня 2021 року "Про організацію харчування та  встановлення розміру вартості харчування учнів  для закладів загальної середньої освіти".docx

Останні документи

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 139 від 29 березня 2024 року "Про закінчення опалювального періоду 2023-2024 років у Сарненській міській територіальній громаді"

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про звіт міського голови про свою роботу та роботу виконавчих органів ради щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сарненської міської територіальної громади та здійснення державної регуляторної політики за 2023 рік

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 65 від 27 березня 2024 року "Про скликання засідання виконавчого комітету міської ради"

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про надання дозволу на розроблення детального плану території

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Пошук документів