, Адміністратор

№39 від 15 грудня 2020 року "Про встановлення розміру вартості харчування дітей для закладів дошкільної освіти та батьківської плати за харчування дітей "

РІШЕННЯ

 

 

 15  грудня 2020 року 

                                                   № 39

 

Про встановлення розміру вартості харчування дітей  для закладів дошкільної освіти та батьківської плати за харчування дітей

         

    Керуючись статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею 35 Закону України "Про дошкільну освіту", наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 №667 «Про затвердження порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернат них навчальних закладах, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 6 грудня 2002 за №953/7241,  статтею 25 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та з метою забезпечення повноцінним, раціональним харчуванням дітей, беручи до уваги висновок та рекомендації  постійних депутатських комісій  міської ради, Сарненська міська рада

 

В И Р І Ш И Л А:     

  1. Встановити з 1 січня 2021 року вартість харчування для однієї дитини на день на території Сарненської міської територіальної громади, що виховуються у:

1.1. Заклади дошкільної освіти у розмірі – 35 гривень;

1.2. Дошкільні підрозділи навчально-виховних комплексів – 35 гривень;

 

  1. Встановити, що батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів на території Сарненської територіальної громади у розмірі, що становить:

2.1. 60 відсотків від вартості харчування на день, а саме в розмірі 21 гривня на день для дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади, дошкільні підрозділи навчально-виховних комплексів, які розташовані у місті;

2.2. 40 відсотків від вартості харчування на день, а саме в розмірі 14 гривень на день для дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади, дошкільні підрозділи навчально-виховних комплексів, які розташовані у сільській місцевості;

 

  1. Встановити з 1 січня 2021 року безоплатне гаряче харчування для:

3.1.  Дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", які навчаються в закладах дошкільної освіти або дошкільних підрозділах навчально-виховних комплексів.

3.2.  Дітей  у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти. За харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, плата не справляється.

3.3. Дітей, батьки або особи, які їх замінюють, є учасниками операції об'єднаних сил чи загинули під час виконання бойових дій в зоні АТО/ООС, дітей, батьки або особи, які їх замінюють є учасниками бойових дій на території інших держав та  дітей, батьки або особи, які їх замінюють, є внутрішньо переміщеними особами згідно Закону України від 20.10.2014 №1706 «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»

 

  1. Організацію та відповідальність за харчування, контроль за якістю харчування дітей в закладах освіти покласти на керівників закладів.

 

  1. Рішення міської ради від 08.11.2019 року №1303 «Про встановлення вартості харчування дітей у дошкільних навчальних закладах міста» визнати таким, що втратило чинність з 01 січня 2021 року.

 

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з: питань бюджету, фінансів та соціальної політики (Шапірко М.М.), економічних питань, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства та інвестиційного розвитку ( М’якішев І.Ф.), а організацію виконання на першого заступника міського голови ( Назарця І.П.).

 

Міський голова                                                                     Руслан Серпенінов

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року ""

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про визначення місця проживання малолітньої дитини"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про участь матері у вихованні дитини "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав  "

Пошук документів