, Адміністратор

№230 від 28 травня 2021 року "Про погодження КНП «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської ради наміру передачі майна в оренду"

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

28 травня 2021 року

   № 230

 

Про погодження КНП «Сарненська

центральна районна лікарня» Сарненської міської

ради наміру  передачі майна в оренду

 

          Розглянувши клопотання комунального некомерційного підприємства «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської щодо наміру передачі в оренду майна комунальної власності, відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 р. № 483,  рішення Сарненської міської ради від 25.02.2021 № 119 «Про включення об’єктів оренди комунальної власності Сарненської міської територіальної громади до переліків об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду», статей 12, 13 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», пунктів 17, 22, 23 Методики оцінки майна, затвердженої Постановою КМУ від 10.12.2003 №1891 (із змінами), керуючись статтями 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  беручи до уваги рекомендації та висновки постійних комісій міської ради, міська рада

В И Р І Ш И Л А :

  1. Погодити КНП «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської ради намір передачі майна в оренду, а саме: нежитлового приміщення другого поверху пологового будинку, площею 181, 4 кв. м, що знаходиться за адресою: 34500 Рівненська обл., місто Сарни, вулиця Я.Мудрого, 3.
  2. Затвердити умови і додаткові умови передачі майна в оренду нежитлових приміщень II поверху пологового будинку, площею 181,4 м. кв. КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської міської ради (м. Сарни, вул. Я. Мудрого, 3), згідно з додатком.
  3. Затвердити висновок про вартість майна, нежитлового приміщення другого поверху, двоповерхового пологового будинку, площею 181,4 кв.м., розташованого за адресою: Рівненська область, Сарненський район, м.Сарни, вул. Я.Мудрого, 3, виконаний суб’єктом оціночної діяльності СПД ФО Антонюк С.В. станом на 28.02.2021 в сумі 970 400, 00 (дев’ятсот сімдесят тисяч чотириста гривень нуль копійок) (без урахування ПДВ).
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з економічних питань, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства та інвестиційного розвитку (М’якішев І.Ф.), а організацію виконання рішення – на заступника міського голови Міщеню В.П.

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ    


 

Додаток до рішення міської ради від

28.05.2021 № 230

Умови та додаткові умови передачі в оренду нежитлових приміщень II поверху пологового будинку, площею 181,4 м. кв. КНП «Сарненська ЦРЛ» Сарненської міської ради (м. Сарни, вул. Я. Мудрого, 3)

  1. Умови оренди:

 Згідно рішення Сарненської міської ради  від 25.02.2021 № 119 об'єкт включений до Переліку об'єктів, щодо яких прийнято рішення про намір передачі майна в оренду без проведення аукціону відповідно до статті 15 Закону України «Про оренду державного та комунального майна». Перелік другого типу.

 Розмір орендної плати становить 1 гривня в рік, визначена відповідно до пункту 10 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 1995 р. № 786.

  1. Додаткові умови оренди:

- використання об'єкта оренди за цільовим призначенням;

  • строк оренди - 4 роки 11 місяців;
  • відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого нерухомого майна та відшкодування наданих комунальних послуг з умовою недопущення утворення заборгованості по наданих послугах;
  • відшкодування орендарем витрат на проведення оцінки майна;
  • утримання в належному технічному стані конструктивних елементів Об'єкта оренди та прилеглої території, підтримання привабливого зовнішнього вигляду та благоустрою прилеглої території, забезпечення дотримання санітарно-екологічних норм, протипожежних заходів та заходів цивільної безпеки відповідно до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», забезпечення безпечних умов праці;
  • майно не може бути передане в суборенду п.3 ст.15 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна»;
  • орендар може звернутися з клопотанням до Сарненської міської ради про отримання згоди на здійснення невід’ємних поліпшень, якщо за розрахунками орендаря, підтвердженими висновком будівельної експертизи, його прогнозовані витрати на ремонт об’єкта оренди становитимуть не менш як 25 відсотків ринкової вартості об’єкта оренди, визначеної суб’єктом оціночної діяльності для цілей оренди майна станом на будь-яку дату поточного року;
  • орендар комунального майна має право за письмовою згодою балансоутримувача майна за рахунок власних коштів здійснювати поточний та/або капітальний ремонт орендованого майна.

Цільове призначення Об'єкта оренди: Об'єкт оренди не може бути використаний за будь-яким цільовим призначенням відповідно до пункту 29 «Порядку передачі в оренду державного та комунального майна», затвердженого Постановою КМУ від 03.06.2020 №483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна». Частина приміщень II поверху пологового будинку використовується для розміщення філії відділення інтенсивної терапії та екстракорпоральних методів детоксикації (гемодіалізу) КП «Рівненська обласна клінічна лікарня».

Потенційний орендар повинен відповідати вимогам до особи орендаря, визначеним статтею 4 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 №157-ІХ.

Секретар ради                                                                                                 А.Мичка

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів