, Головний редактор

КОНКУРС МІНІ-ГРАНТІВ

Рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє» оголошує конкурс по підтримці ініціатив спільнот «Надання цільової благодійної допомоги ініціативним групам спільнот» та запрошує Вас подати проектну пропозицію.
Мета конкурсу: ефективне згуртування та залучення представників спільнот для вирішення нагальних гуманітарних потреб; Підтримка життєво важливих ініціатив команд представників спільнот, що вирішують їх невідкладні гуманітарні потреби на місцевому рівні шляхом надання міні-грантів.
Географія проєкту: м. Рівне та Рівненська область, м. Луцьк та Волинська область.
Учасники конкурсу: Ініціативні групи можуть бути як офіційно зареєстрованими організаціями (наприклад, НУО, волонтерський рух, благодійний фонд), так і незареєстрованими групами, які об’єдналися для вирішення проблеми на територіях, або в місцях перебування значної кількості внутрішньо переміщених осіб.
Ініціативні групи можуть включати:
• представників уразливих до ВІЛ груп (ЛВІН, ЛЖВ, СР, ЧСЧ, ЛГБТ);
• багатодітні сім’ї;
• вимушено переміщених осіб (ВПО);
• людей з обмеженими можливостями (інвалідністю);
• людей, що опинилися у складних життєвих обставинах тощо.
Гранти НЕ надаватимуться: комерційним організаціям, політичним партіям, урядовим інституціям та заявникам, що планують використовувати реалізовану ініціативу з метою отримання прибутку.
Тематичні напрямки проєктів: Цільова фінансова допомога надаватиметься ініціативним групам спільнот для вирішення їх нагальних проблем шляхом проведення відкритого конкурсу, який проводитиме Рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє».
Для участі в конкурсі: Для того, щоб отримати кошти на вирішення своєї проблеми, ініціативна група спільнот повинна подати заявку (заповнивши спеціальну форму) на відкритий конкурс відповідно до умов. В цій заявці необхідно зазначити та описати:
• суть проблеми, на вирішення якої ініціативна група потребує фінансової допомоги,
• конкретні дії, як ця проблема буде вирішена,
• детальний бюджет,
• який результат для спільноти принесе вирішення проблеми,
• відповідальних осіб тощо.
Можливі форми діяльності: Надання міні-грантів спільнотам у розмірі не більше 155.000 грн. на нагальні гуманітарні потреби, що виникають під час війни. Такі, як наприклад, організація доступу до ресурсів першої необхідності (води та харчування – наприклад, буріння свердловини, риття колодязів, ремонт магазину, гуртожитку, мосту тощо), ліків, медичної допомоги; відновлення задовільних умов для проживання (окрім капітальних ремонтів помешкань) та інші за обставинами. Вигода від міні-гранту повинна бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо.
Вимоги до проєктних пропозицій:
• Відповідність заявленим цілям і темам конкурсу (покриття широкого кола нагальних гуманітарних потреб спільнот);
• Ґрунтовність підходу до вирішення проблеми, окресленої в заявці;
• Здатність досягти очікуваних результатів;
• Здатність безпосередньо взаємодіяти та надавати послуги громадянам, залучати широке коло партнерів державних та недержавних стейхолдерів.
Критерії відбору переможців конкурсу:
• Актуальність проблеми. Проблема для вирішення є нагальною та актуальною для представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо;
• Термін вирішення проблеми. Проблема, яка описана в заявці, повинна бути вирішена до 01 травня 2023 року;
• Соціальний вплив. Вигода від вирішення проблеми, запропонованої в заявці, має бути для багатьох представників спільноти та/чи мешканців сіл, селищ, міст тощо;
• Перспектива вирішення проблеми. Заявка має містити чіткий план вирішення проблеми з конкретними термінами та відповідальними особами, реалістичний бюджет;
• Мотивація ініціативної групи спільноти. Команда має бути зацікавлена в вирішенні проблеми і здатною реалізувати запропоновану ідею в життя в короткий термін.
Дати подання заявок: для участі в конкурсі заявки будуть прийматися з 05.12.2022р.
Розмір гранту – від 30 000 грн до 155 000 грн.
Орієнтовні терміни фази проєкту:
До 05.01.2023 – Кінцевий термін для подачі заявок;
До 23.01.2023 – Розгляд заявок і оголошення результатів;
До 01.05.2023 – Крайній термін для завершення діяльності ініціативних груп щодо вирішення проблеми згідно заявок;
До 14.05.2023 – Звітність ініціативних груп спільнот;
Зверніть увагу!
• Проєктні пропозиції (заповнена аплікаційна форма і форма бюджету) слід надсилати на електронну адресу організації - caidhum2022@gmail.com. В темі листа необхідно зазначити назву: організації, громади або ініціативної групи яку Ви представляєте. В листі описати регіон діяльності та надати контактних осіб для зворотнього зв’язку. Проєктних пропозицій, надісланих в інший спосіб, не розглядатимуть.
• Остаточне рішення щодо проєктної пропозиції перегляду не підлягає.
• Можливі індивідуальні консультації потенційних аплікантів стосовно питань участі в конкурсі за електронною адресою - caidhum2022@gmail.com. з зазначенням теми листа: “Питання щодо конкурсу”.
• У разі необхідності уточнення деталей проектної заявки представники РОБФ «Наше Майбутнє» можуть звертатися до аплікантів за адресою електронної пошти та за телефоном, з якої надійшов проект або вказаної в аплікаційній формі як контактна.
• Проектні пропозиції, що надійдуть після зазначеного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.
• Подані на конкурс матеріали не повертаються та не рецензуються.
• Про результати конкурсу буде повідомлено електронною поштою.
• Остаточне рішення щодо проектної пропозиції перегляду не підлягає.
• Причини відмови у підтримці проектної пропозиції можуть не повідомлятися.
З метою обговорення посталих питань серед учасників конкурсу та надання більш детальної інформації про конкурс буде проведемо ЗУМ – зустріч для усіх бажаючих взяти участь у написанні конкурсної заявки.
Нарада відбудеться 05.12.2022 о 12:00 за посиланням:
Тема: Моя конференция
Время: 5 дек. 2022 12:00 AM Хельсинки
Підключитися до конференції Zoom
Ідентифікатор конференції: 874 1967 0925
Код доступу: f4Tkd2 Контактні особи: Плещинський Станіслав, керівник проекту, caidhum2022@gmail.com, моб. 098-278-97-81
Рубежанський Микола, координатор роботи проєкту у Рівненській області, caidhum2022@gmail.com, моб. 093-166-57-60;
Головня Оксана, координаторка роботи проєкту у Волинській області, caidhum2022@gmail.com, моб. 096-607-73-01

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  розгляд звернення   Прозапас Людмили Олександрівни, жительки с. Цепцевичі, Сарненського району Рівненської області, щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»  "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  розгляд звернення   Маслянчук Оксани Василівни, жительки с. Цепцевичі, Сарненського району Рівненської області, щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»  "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки та розвитку комунального підприємства телерадіокомпанії «Полісся» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень ради
19 квітня 2024
Про затвердження Програми підтримки та  розвитку комунального підприємства телерадіокомпанії «Полісся» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про зняття із квартирного обліку та виключення із списків громадян, які користуються правом отримання житла у виконавчому комітеті Сарненської міської ради"

Пошук документів