, Головний редактор

ДОГОВІР ФІНАНСОВОГО ЛІЗИНГУ, БЮДЖЕТ І ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

ДОГОВІР ФІНАНСОВОГО ЛІЗИНГУ, БЮДЖЕТ І ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ
стали головними питаннями, які розглянули депутати на черговій сесії
Наприкінці минулого тижня відбулося пленарне засідання 7-ої сесії Сарненської міської ради VІІІ скликання. З 34 депутатів були присутніми 27. У цілому на сесії розглянули 55 питань. Майже всі рішення прийняли одноголосно, деякі ж більшістю голосів. Адже їх детально вивчили на засіданнях постійних профільних комісій.
Активно депутати обговорювали питання, які стосувались бюджету Сарненської міської територіальної громади. Провела роз'яснення та дала відповіді на запитання начальниця фінансового управління Олена Радько. Так, сесія затвердила Прогноз бюджету громади на 2022-2024 роки, який буде подано до Міністерства фінансів і стане основою для складання проєкту доходів і витрат на найближчі роки. Затверджені ж депутатами зміни до бюджету громади стосуються міжбюджетних трансфертів, помісячного розпису асигнувавнь, перерозподілу призначень субвенцій і виконання окремих програм.
Значна частина питань порядку денного мала відношення до цільових і соціальних програм, а саме затвердження та внесення змін до них. Та найбільше число прийнятих рішень стосувались майна комунальної власності громади (списання, передачі, оренди й т.д.)
Уважно слухали доповідача, начальника відділу інвестиційного розвитку Ігоря М'якішева, аби прийняти виважене рішення стосовно надання дозволу КП "Екосервіс" на укладання договору фінансового лізингу, щоб забезпечити виконання порядку та умов надання субвенції з держбюджету на розвиток комунальної інфраструктури. Зокрема, мова йде про придбання семи одиниць комунальної техніки спеціального призначення.
- Необхідність в отриманні державної субвенції на придбання необхідної техніки є нагальною, оскільки наявний склад автопарку не задовольняє потреби громади, - каже міський голова Руслан Серпенінов.
Ігор М'якішев деталізував перелік необхідних техзасобів, до якого входять комбінована дорожня машина, автогрейдер, екскаватор, а також по два трактори та сміттєвози. Відповідно до комерційних пропозицій, їх загальна орієнтовна вартість становить 14.6 мільйона гривень. Субвенція з держбюджету має покрити 8.8 мільйона гривень. Решту вартості КП "Екосервіс" має сплатити впродовж 60 місяців.
Під час розгляду питання про затвердження Програми енергозбереження та енергоефективності громади на 2021-2025 роки Ігор М'якішев зазначив, що йдеться про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів. Найкоштовніший із проєктів Програми - будівництво очисних споруд у місті Сарни. Також, значна увага відводиться економічному розвитку сільських територій. У контексті розгляду цього питання міський голова Руслан Серпенінов повідомив, що відбувається узгодження участі в проєкті будівництва,
за підтримки держави, сонячної електростанції (встановлення сонячно-генеруючих панелей ), як додаткового заробітку для КП "Екосервіс" для покриття витрат на функціонування очисних споруд.
Також, обранці громади розглянули питання про роботу "Центру надання адміністративних послуг". Вирішили заснувати щорічну відзнаку "Гордість громади". Затвердили Положення про старосту та порядок проведення громадського обговорення кадидатури на цю посаду. Схвалили проєкт Договору із Клесівською ТГ на основі ЗУ "Про співробітництво територіальних громад".
Також, депутати міськради своїм рішенням створили постійно діючу комісію зі встановлення фактів отруєння бджіл і відвели значну увагу розгляду листів і зверненню громадян, підприємств, установ і організацій. Розглянули земельні питання.
На завершення сесії Руслан Серпенінов інформував, що до завершення року очікуються наджодження субвенції з обласного бюджету на виконання ремонту вулиці Котляревського (від Грушевського до Пушкіна), а також низки субвенцій із державного бюджету на соціально-економічний розвиток громади. Ремонт дороги Рівне-Староконстянтинів (а саме ділянки від Немович до Ремчиць) планується на наступний рік.
Більше фото за посиланням

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів