,
АБИ ПЕРЕЙНЯТИ ПЕРЕДОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ
АБИ ПЕРЕЙНЯТИ ПЕРЕДОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ
до Сарненської громади завітали міський голова Шепетівської міської територіальної громади Віталій Бузиль разом з колегами
22 грудня Сарненський міський голова Руслан Серпенінов провів робочу зустріч та за тим екскурсію до Сарненського ліцею #4 гостям з Шепетівки. Представники однієї з громад Хмельницької області приїхали для того, щоб перейняти досвід нашої громади у запроваджені передових технологій у харчуванні дітей. Зокрема, оглянули їдальню, розпитали як харчують дітей у названому закладі, поспілкувались з директором та вчителями, а все для того, аби дізнатись як запровадити таку систему харчування у своїй громаді. У їдальні впевнилися, що для учнів Сарненського ліцею №4 шкільна їдальня – це улюблене місце, що там з нетерпінням чекають перерви для того, щоб поласувати смачними та корисними стравами.
- «Смачненьке та корисне дітям» - саме під таким гаслом організовано харчування ТОВ «РАМАДАС Україна» у ліцеї. З їх приходом у закладі кардинально змінилося меню, що радує дітей та їх батьків. Забезпечується оптимальне та збалансоване повноцінне харчування, враховуються потреби організму з його розвитком, підвищенням фізичного та емоційного навантаження. Систематично ведеться контроль за організацією харчування, якістю приготування страв, - каже директор ліцею Тетяна Василенко. - А ще, значно оновився дизайн обідньої зали, а саме: придбано нові сучасні стільці, обідні столи яскравої кольорової гами, новий кухонний посуд, як для приготування так і споживання їжі, зокрема, потужна вентиляційна шафа, холодильне та морозильне обладнання, духова шафа, електроплита, кухонний комбайн, тощо.
Ще з важливого, Сарненський ліцей №4 брав участь в соціальній програмі «Healthy Schools»: заради здорових і радісних школярів», і потрапив в ТОП-50 найкращих шкіл України. У закладі за цією програмою запроваджені: цікавинки щодо питного режиму, де працівники шкільної їдальні забезпечують свіжою питною водичкою з лимоном усіх учасників освітнього процесу; проводять майстер-класи з приготування корисних млинців, смачного імбирного печива; цікаво проводяться фруктові та овочеві тижні, де кожен клас вибирає собі фрукти чи овочі й презентує їх користь; учні 1-х класів разом із батьками організовують майстер-класи «Корисні солодощі»; щоб підвищити інтерес у дітей до здорового харчування, школярам організовують дні фрешу та смузі; колективне чаювання з цікавими вікторинами про користь чаїв під час проведення фітобару.
Більше у відео.