, Головний редактор

ПРО ПРЕВЕНТИВНІ ЗАХОДИ НА ПРИКОРДОННІЙ ТЕРИТОРІЇ НАШОЇ ОБЛАСТІ

ПРО ПРЕВЕНТИВНІ ЗАХОДИ НА ПРИКОРДОННІЙ ТЕРИТОРІЇ НАШОЇ ОБЛАСТІ
говорили сьогодні, 17 листопада, у Вараші на нараді
Захід відбувся під керівництвом голови Нацполіції Ігоря Клименка щодо ситуації на державному кордоні з Республікою Білорусь. Участь у нараді взяли голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, Сарненський міський голова Руслан Серпенінов, голова Срненської районної державної адміністрації Олександр Кохан, керівники силових і правоохоронних органів, голови місцевих державних адміністрацій і територіальних громад.
За словами Ігоря Клименка, зустріч спрямована на превентивні заходи на прикордонній території Рівненської області у зв’язку із можливою нелегальною міграцією з Республіки Білорусь.
«Для України є два пріоритетні питання – захист державного кордону та безпека населення. Сьогодні обговорили чітку взаємодію силовиків та місцевої влади у випадку можливого прориву кордону незаконними мігрантами. За захист кордону відповідатимуть сили Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції. Співпрацюватимемо також із місцевими військовими та громадськими формуваннями, які діють на території Вараського та Сарненського районів», - розповів Ігор Клименко.
Найближчим часом поблизу прикордонної території із Білоруссю будуть проведені масштабні навчання за участю підрозділів усіх силових структур, територіальної оборони та громадських формувань.
Керівник 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Антон Квятковський запевнив, що прикордонники готові до виконання завдань за призначенням. Налагоджена взаємодія із Нацполіцією, Нацгвардією, підрозділами ДСНС.
«На даний час ситуація на кордоні контрольована. Додатково посилюємо захист кордону, збільшуємо сили та засоби для контролю над кордоном та стриманням потоку мігрантів у разі потреби. Це і особовий склад з необхідною технікою та засобами, кінологи зі службовими собаками, технічні засоби спостереження. Активно застосовуються пілотована авіація та безпілотні авіаційні комплекси. Щільність охорони кордону будемо збільшувати», - зазначив Антон Квятковський.
Максимально протистоятиме будь-якому прориву незаконних мігрантів і поліція Рівненщини. Підрозділи готові забезпечити безпеку для громадян у прикордонній зоні, наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Олексій Камишанський.
Ігор Клименко закликав жителів прикордонних територій – у разі виявлення підозрілих осіб у своєму населеному пункті, чужинців, одразу повідомляти про це органи поліції. У таких людей будуть перевіряти документи та встановлювати причину їх перебування на території нашої держави.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
28 березня 2024
№ 67 від 28 березня 2024 року "Про вивчення, оцінку та громадське обговорення пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад у сфері надання соціально"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про погодження місця для надання послуг з прокату електросамокатів"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про встановлення режиму роботи салону краси  «BLOOM» по вул. Княгині Ольги, 23 у м. Сарни"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про  роботу Служби у справах дітей Сарненської міської ради щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх на території Сарненської міської територіальної громади"

Пошук документів