, Адміністратор

У Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся освітній форум «Ціннісні орієнтири предметів духовно-морального спрямування в Новій українській школі».

Захід розпочався зі слів Т.Г. Шевченка:
«Свою Україну любіть.
Любіть її... во времʼя люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть».
Цей форум має важливе значення для розвитку освітньої системи громади. Адже саме предмети духовно-морального спрямування закладають фундамент для виховання свідомої та відповідальної людини з високими моральними цінностями.
Серед присутніх на заході представників релігійних обʼєднань, громадських організацій, депутатів обласної ради та керівників закладів освіти були запрошені голова Сарненської територіальної громади Руслан Серпенінов, начальник управління освіти Діана Кошкіна, почесний старший єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко, доктор педагогічних наук, професор, керівник науково-дослідницької лабораторії християнської етики, психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» Василь Жуковський, доктор наук з державного управління Василь Пасічник та педагог-методист Центру «ЯМаріуполь» у місті Львів Оксана Павлова.
Радник міського голови Олексій Лавор зачитав вітальне слово від голови Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН України Володимира Марущенка та подякував присутніх за системну роботу по впровадженню навчальних курсів
духовно-морального спрямування у заклади загальної середньої освіти.
Як зазначила Руслана Третяк, директор «Сарненського центру професійного розвитку педагогічних працівників» на сьогодні, у Сарненській громаді більше 75% навчальних закладів охоплені предметами духовно-морального спрямування, вивчають ці предмети 2827 учнів, що є одним з кращих показників серед громад Рівненської області.
У цей час в умовах війни за незалежність та територіальну цілісність України, закладаються ціннісні підвалини як для Перемоги нашої держави, так і для подальшого відновлення й розбудови України. Виховання правильних ціннісних орієнтирів є вкрай важливим як у нинішніх умовах протистояння зовнішньому агресору, так і у контексті подолання усіх негативних наслідків війни, відбудови мирного життя у нашій країні.
«Боротьба нашого народу не лише за суверенітет, незалежність, територіальної цілісності, а і за цінності, які ми сповідуємо: це наша історія, культура та християнські цінності. Дітям потрібно давати не лише знання, а й передавати ті чесноти, які сьогодні відстоює наше військо»,- у вітальному слові зазначив Руслан Серпенінов.
У другій частині форуму відбулась панельна дискусія, обговорення проблемних питань, які сьогодні постають у викладанні предметів духовно-морального спрямування.
Після завершення освітнього заходу, всім учасникам були надані комплекти навчальної літератури з предметів духовно-морального спрямування від МБФ «Східноєвропейська гуманітарна місія».
Сподіваємось, що цей форум стане ще одним кроком для створення сучасної української школи, яка буде виховувати свідомих та відповідальних громадян України з високими моральними цінностями.
Галарея до статті

Останні документи

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
26 липня 2024
Про звіт щодо виконання бюджету Сарненської міської територіальної громади   за І півріччя 2024 року

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Липень
25 липня 2024
№ 158 від 24 серпня 2024 року "Про внесення змін до паспортів бюджетних програм міської ради на 2024 рік "

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
25 липня 2024
Про розгляд заяви Погребнюк Ірини Василівни про постановку на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради дитини, позбавленої батьківського піклування, Гуть Олександри Миколаївни

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
25 липня 2024
Про розгляд заяви Кабанця Максима Вадимовича про постановку його на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради

Документи → Проєкти рішень чергового засідання виконавчого комітету
25 липня 2024
Про розгляд заяви Артюшка Сергія Миколайовича про постановку його на квартирну чергу у виконавчому комітеті Сарненської міської ради

Пошук документів