, Головний редактор

Одразу на двох освітянських подіях відзначили лідерство нашої громади за результатами досягнень минулого навчального року

Відтак, 25 серпня відбулася Серпнева конференція 2023 «Освіта єднає», яка зібрала педагогів з різних куточків України. На заході обговорювали питання викликів і рішень сучасної освіти в умовах війни. Мова йшла про адаптацію освітнього процесу до вимог і потреб учнів, які перебувають у зоні бойових дій, про можливості психологічної підтримки і педагогічного супроводу таких дітей, а також важливість створення безпечного освітнього середовища для них. А ще, - про Нову українську школу - нововведення в освітній системі, що передбачає активну самостійну діяльність учнів, розвиток їх творчих здібностей та критичного мислення, зокрема, й про переваги цієї моделі освіти та необхідність її продовження. Підняли також питання розвитку диджиталізації в українській освітній системі, доступу до інформаційних технологій для всіх учнів, а також ефективного використання цифрових ресурсів в освітньому процесі.
28 серпня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся Освітній форум «Освіта Рівненщини. Філософія змін 3.0.НУШ». Розглянули питання освітньої політики в умовах війни, перезавантаження реформи Нової української школи та першочергові виклики сьогоднішнього часу. Особливо важливим є те, що обговорили й стратегію розвитку освіти Рівненщини.
В рамках форуму була презентована творча лабораторія сучасної освіти: STEM-хаби, класи безпеки, The LEGO Foundation та ін. На виставці продемонстрували свої роботи педагоги Сарненського районного ліцею «Лідер» (директор Тамара Колоїз). Нагородили на заході й кращих освітян області, серед них були і наші творчі педагоги, вчитель української мови зазначеного вище ліцею Марія Любиш, вчитель географії Сарненського ліцею №4 Петро Соловей та начальниця управління освіти Діана Кошкіна. Директор Департаменту освіти і науки Петро Коржевський відзначив Сарненського міського голову Руслана Серпенінова за тісну співпрацю та активну допомогу.
Наразі ж, попри щоденні виклики війни, завдяки спільним зусиллям працівників міської ради, управління освіти та закладів освіти громади, маємо практично повну готовність до початку навчального процесу наших дітей як за очною, так і за змішаною формою, що поєднує очний і дистанційний режими.
Разом до ПЕРЕМОГИ!
Все буде УКРАЇНА!
Галарея до статті

Останні документи

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
03 травня 2024
№ 300 від 30 квітня 2024 року "Про надання дозволу на списання паливно-мастильних матеріалів"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
03 травня 2024
№ 307 від 30 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
03 травня 2024
№ 308 від 30 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
03 травня 2024
№ 309 від 30 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
03 травня 2024
№ 310 від 30 квітня 2024 року "Про затвердження подання до суду про призначення опікуна для недієздатної особи"

Пошук документів