, Адміністратор

Впровадження предметів духовно-морального спрямування в начальних закладах - одне з питань, якому варто надати особливої уваги, навчальні курси

«Духовність і мораль в житті людини і суспільства» та «Основи християнської етики» - ці предмети є дисциплінами християнсько-світоглядного, культурного та освітньо-виховного спрямування. Вони не є вченням віри, не включають релігійних обрядів, не ставлять за мету залучення до певної конфесії.
Викладання предметів передбачає виховання в учнів поваги до свободи совісті, релігійних та світоглядних переконань інших людей; здатності до співжиття в полікультурному та полі конфесійному українському суспільстві.
У Сарненській громаді предметами духовно-морального спрямування охоплено понад 75% навчальних закладів. 2827 учнів вивчає вищезгадані дисципліни, що є одним з найкращих показників серед громад Рівненщини.
«Переконаний, що сучасний освітній процес - це не лише засвоєння знань з предметів, а насамперед формування духовно зрілої особистості, а сучасна школа - це передусім школа високих моральних чеснот та життєвого простору, де молодь вчиться виявляти ввічливість, толерантність, здійснювати вибір у складних життєвих ситуаціях, дізнаватися про духовне коріння українського народу», - зазначив радник міського голови Лавор Олексій Федорович.
Християнська етика - наука не про релігію, це наука про мораль, про добро на основі християнських цінностей. Усі батьки хочуть, аби їх діти були слухняними та свідомими громадянами - цього ж їх і навчатимуть на уроках кваліфіковані педагоги.
Підсумовуючи зустріч, міський голова Руслан Серпенінов подякував священнослужителям за підтримку та сприяння розвитку громади як згуртованої спільноти.
Також у ході зустрічі визначили ключові шляхи співпраці міської ради з релігійними громадами.
Галарея до статті

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
15 травня 2024
№ від 15 травня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки здоров’я дітей на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
15 травня 2024
№ від 15 травня 2024 року "Про схвалення Програми розвитку вторинної/спеціалізованої медичної  допомоги на території громади та фінансової підтримки комунального некомерційного  підприємства «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської"

Документи → Проєкти рішень ради
14 травня 2024
Про створення комунального закладу «Сарненський молодіжний центр» Сарненської міської ради

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
14 травня 2024
№ від 14 травня 2024 року "Про схвалення змін до Програми підготовки та підтримки підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді"

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Травень
14 травня 2024
№ 92 від 08 травня 2024 року "Про нагородження Подякою Сарненського міського голови"

Пошук документів