, Головний редактор

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення «Про реорганізацію Стрільської початкової школи Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області шляхом приєднання до Стрільського ліцею Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області»

 

Найменування організатора громадського обговорення – Сарненська міська рада.

Ініціатор громадського обговорення: управління освіти Сарненської міської ради.

Мета громадського обговорення: врахувати думку жителів села Стрільськ щодо реорганізації Стрільської початкової школи Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області з дошкільним структурним підрозділом шляхом приєднання до Стрільського ліцею Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області із забезпеченням здобуття дошкільної та початкової освіти.

Нормативно-правове забезпечення:

Стаття 143 Конституції України.

Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Стаття 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за 1 рік до прийняття відповідного рішення.

Стаття 31 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Пропозиції щодо реорганізації Стрільської початкової школи Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області сформовано на основі аналізу прогнозованої мережі класів, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки, виходячи з необхідності забезпечення рівних умов надання освітніх послуг здобувачам освіти, підвищення якості освітніх послуг, а також забезпечення економічної доцільності та ефективності функціонування закладів освіти у громаді, ефективного використання матеріальних, фінансових, кадрових ресурсів тощо.

Стрільська початкова школа Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області має в складі дошкільних підрозділ та забезпечує здобуття дошкільної та початкової освіти.

Кількість працівників у закладі (штатних одиниць) – 39,6, з них педагогічних працівників, які утримуються за рахунок освітньої субвенції  – 14.

Стрільська початкова школа Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області та Стрільський ліцей Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області розташовані неподалік, користуються одним укриттям в умовах воєнного стану, діти після закінчення навчання у Стрільській початковій школі Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області продовжують навчання у Стрільському ліцеї Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області. Доцільність об'єднання полягає у скороченні ставок педагогічного адмінперсоналу та інших працівників відповідно до типових штатних нормативів, що в свою чергу зумовлює як економію коштів освітньої субвенції так і коштів місцевого бюджету. Це є ефективним рішенням при недостатності фінансового ресурсу на оплату праці педагогічних працівників та спрямування економії коштів місцевого бюджету на зміцнення матеріально-технічної бази закладу освіти.

У разі реорганізації Стрільської початкової школи Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області шляхом приєднання до Стрільського ліцею Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області діти дошкільного підрозділу та учні 1-4 класів зможуть продовжити навчання у Стрільському ліцеї Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області без зміни закладу. Це дасть можливість дітям мати рівний доступ до освітніх послуг, використовувати весь ресурс навчального плану та освітньої програми, навчатися у повноцінному дитячому конкуренто-спроможному колективі, комунікувати, гармонійно розвиватися та соціалізуватися.

Основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників є розрахункова наповнюваність класів, яка визначається з урахуванням кількості сільського населення та щільності учнів.

За фактичними показниками 2022 року на фінансування Стрільської початкової школи Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області витрачено 6078448,19 грн., з них 2903478,94 грн. освітньої субвенції та 3139114,09 грн. коштів міського бюджету. Вартість навчання 1 дитини (враховуючи дошкільний підрозділ) в закладі в рік становить – 34341,52 грн., в тому числі вартість за рахунок освітньої субвенції – 25247,64 грн. До прикладу, вартість навчання 1 учня за рахунок освітньої субвенції у деяких закладах загальної середньої освіти Сарненської міської територіальної громади становить 24910,20 грн., 26742,56 грн.

Враховуючи вищевикладене, проаналізувавши прогнозовану мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, з метою формування ефективної мережі закладів освіти, надання здобувачам освіти рівного доступу до освітніх послуг, зважаючи на пріоритет навчання учнів початкових класів поруч з домівками пропонуємо для громадського обговорення проект рішення щодо реорганізації Стрільської початкової школи Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області з дошкільним структурним підрозділом шляхом приєднання до Стрільського ліцею Сарненської міської ради Сарненського району Рівненської області із забезпеченням здобуття дошкільної та початкової освіти..

Формат проведення громадського обговорення:

До участі у громадському обговоренні запрошуються всі жителі села Стрільськ.

Пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються у письмовій формі із зазначенням особи і контактної інформації заявника з 31 серпня 2023 року по 30 серпня 2024 року за адресою: управління освіти Сарненської міської ради вул. Демократична, 17, м. Сарни, Рівненської область або на електронну адресу znz2021@ukr.net.

Пропозиції, розповсюджені через соцмережі, до уваги прийматися не будуть. Анонімні пропозиції не розглядаються.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Коркош Світлана Максимівна, заступник начальника – начальник відділу загальної середньої та інклюзивної освіти управління освіти Сарненської міської ради, номер телефону: 2-17-97.

Оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Сарненської міської ради.

Прикріплені файли
reogranizacija_strilska_pochatkova-1.pdf.pdf

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
06 травня 2024
№ від 06 травня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2021-2024 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 220 від 30 квітня 2024 року "Про проведення опалювального періоду 2023-2024 років на території Сарненської міської територіальної громадита заходи щодо підготовки до опалювального періоду 2024-2025 років"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 275 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 276 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 277 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів