, Головний редактор

№284 від 10 листопада 2022 року "Про забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах Сарненської  міської територіальної громади"

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

МІСЬКОГО ГОЛОВИ

 

 

10  листопада 2022 року                                                                          № 284

 

Про забезпечення пожежної безпеки у населених пунктах Сарненської  міської територіальної громади

 

Керуючись Кодексом цивільного захисту України, пунктом 20 частини 4 статті 42, частиною 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Правилами пожежної безпеки в Україні, затвердженими наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417, зі змінами, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05.03.2015 за № 252/26697, з метою забезпечення пожежної безпеки на території населених пунктів, попередження та протидії можливим загрозам життю та здоров’ю громадян при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежами, у тому числі у природних екосистемах, а також           оперативного реагування на них:

 

  1. Призначити Пригарського Юрія Степановича, начальника відділу місцевої пожежної охорони Комунального підприємства Сарненської міської ради «Екосервіс», відповідальною особою щодо організації забезпечення пожежної безпеки на території громади.
  2. Затвердити склад рейдової групи із числа працівників структурних підрозділів, комунальних підприємств Сарненської  міської ради, Сарненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області, Сарненського районного відділу ГУ НП  України у Рівненській області  (додається) для:

       2.1. Здійснення пожежно-профілактичної роботи серед населення щодо: дотримання вимог правил пожежної безпеки у побуті; заборони спалювання на сільгоспугіддях, присадибних ділянках і приватних територіях залишків рослинності, сухої трави та сміття; недопущення розпалювання вогню в місцях, прилеглих до лісових масивів і лісопаркових зон.

      2.2. Проведення рейдів на предмет виявлення та недопущення фактів спалювання сухої рослинності та побутових відходів на території громади. У разі виявлення осіб, причетних до зазначених фактів, негайно інформувати Сарненське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області.

      2.3. Здійснення моніторингу меж населених пунктів  на предмет  наявності протипожежних розривів у місцях прилягання їх до лісових масивів.

     2.4. Обстеження джерел зовнішнього протипожежного водопостачання населених пунктів на предмет справності пристроїв для забору води та наявності під’їзних шляхів та пірсів.

  1. Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації, відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради здійснювати через офіційний сайт Сарненської міської ради та інші засоби масової інформації інформування населення про дотримання вимог пожежної безпеки в побуті, заборони випалювання сухої рослинності, правил поведінки у пожежонебезпечний період, недопущення розпалювання вогню в місцях, прилеглих до лісових масивів і лісопаркових зон тощо, запровадження постійних рубрик у засобах масової інформації; розміщення плакатів, листівок, буклетів, текстів застережень та звернень до населення в місцях масового перебування людей.
  2.  Структурним підрозділам, комунальним підприємствам,  старостам старостинських округів Сарненської міської ради, іншим підприємствам установам та організаціям на території Сарненської міської територіальної громади, незалежно від форм власності, відповідно до повноважень:

       4.1. Проводити роз'яснювальну роботу серед населення щодо дотримання вимог пожежної безпеки в побуті та природоохоронного законодавства, заборони спалювання на сільгоспугіддях, присадибних ділянках і приватних територіях залишків рослинності, сухої трави та сміття.

       4.2. Забезпечувати розчищення від сухої трави та сухостою ділянок місцевості, що прилягають до населених пунктів і об’єктів, у тому числі об’єктів підвищеної небезпеки.

       4.3.  Інформацію про загрозу або факти виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, вчинення терористичного акту, випадки виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн і сучасних боєприпасів, дорожньо-транспортні події, загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, або небезпечних подій на водних об'єктах невідкладно надавати до Сарненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області.

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови Володимира МІЩЕНЮ.

 

 

 

Міський голова                                                                 Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

 

                                                                             ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                             Розпорядження міського голови
                                                                             10.11.2022   № 284

 

Склад
рейдової групи

п/п

Назва організації, установи, підприємства, представники яких входять до складу групи

Примітка

1.

Комунальне підприємство Сарненської міської ради «Екосервіс»

 

2.

Комунальна установа  «Інспекція з благоустрою Сарненської міської територіальної громади» Сарненської міської ради

 

3.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради

 

4.

Відділ соціального захисту Сарненської міської ради

 

5.

Відділ зв’язків з громадськістю  та засобами інформації  Сарненської міської ради

 

6.

Служба у справах дітей Сарненської міської ради

 

7.

Відділ агропромислового розвитку  Сарненської міської ради

 

8.

Старости старостинських округів Сарненської міської ради

 

9.

Особовий склад місцевих пожежних команд Комунального підприємства Сарненської міської ради «Екосервіс»

 

10.

Сарненське районне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області,

За згодою

11.

Сарненський районний відділ  ГУ НП  України у Рівненській області 

За згодою

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                             Вячеслав ШИМКО

 

 

                

 

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про участь матері у вихованні дитини"

Документи → Проєкти рішень ради
25 квітня 2024
Про затвердження Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2025 - 2027 роки  

Пошук документів