, Адміністратор

№ 575 від 14 жовтня 2024 року "Про організацію та встановлення вартості харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Сарненської міської територіальної громади"

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

14 жовтня 2024 року                                                                                                  № 575

 

Про організацію та встановлення вартості харчування

дітей у закладах загальної середньої та дошкільної

освіти Сарненської міської територіальної громади

 

 

Керуючись статтею 56 Закону України «Про освіту», статтею 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», статтею 35 Закону України «Про дошкільну освіту», статтями 32, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законами України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (зі змінами), постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.2024 № 1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році», постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 06.12.2002 за № 953/7241 (зі змінами), наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України  від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 09.10.2012 за № 1704/22016 (зі змінами), наказом Міністерства охорони здоров’я України від 05.11.2021 № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню, рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період», та з метою забезпечення повноцінним, раціональним харчуванням дітей, виконавчий комітет міської ради 

В И Р І Ш И В: 

  1. Організувати за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти та інших джерел, незаборонених законодавством, безоплатне гаряче харчування в закладах загальної середньої освіти, закладах дошкільної освіти, дошкільних структурних підрозділах закладів загальної середньої освіти з повним перебуванням дітей для:

1.1. дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах), дітей з інвалідністю;

1.2. дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (які навчаються в закладах дошкільної освіти, дошкільних структурних підрозділах закладів загальної середньої освіти з повним перебуванням дітей, 1-4 класах закладів загальної середньої освіти);

1.3. дітей у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти, відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту»;

1.4. дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»;

1.5. дітей з числа осіб, визначених у статтях 10, 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

  1. Встановити вартість сировини та продуктів харчування для однієї дитини на день на території Сарненської міської територіальної громади, що відвідують заклади загальної середньої освіти, які самостійно організовують харчування:

2.1. для учнів 1- 4 класів:

- сніданок – у розмірі 50 гривень;

- обід – у розмірі 53 гривні;

2.2. для учнів 5-11 класів  - у розмірі 55 гривень.

  1. Харчування учнів 1-4 класів у закладах загальної середньої освіти Сарненської міської територіальної громади, які самостійно організовують харчування, здійснювати за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти.
  2. Встановити вартість послуг з організації харчування для однієї дитини на день на території Сарненської міської територіальної громади, що відвідують заклади загальної середньої освіти, де харчування організовує надавач послуг з харчування:

4.1. для учнів 1-4 класів:

- сніданок – у розмірі 70 гривень;

- обід – у розмірі 73 гривні;

4.2. для учнів 5-11 класів у розмірі – 75 гривень.

  1. Встановити, що оплата вартості харчування учнів 1-4 класів, які навчаються у закладах загальної середньої освіти Сарненської міської територіальної громади, у яких надаються послуги з організації харчування, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти – у розмірі 70 відсотків, за рахунок батьків або осіб, які їх заміняють – у розмірі 30 відсотків, крім категорій дітей, визначених підпунктами 1.1-1.5 пункту 1 цього рішення, оплата харчування яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчування учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти – у розмірі 70 відсотків від вартості послуг з організації харчування, за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади – у розмірі 30 відсотків.
  2. Встановити вартість сировини та продуктів харчування для однієї дитини на день на території Сарненської міської територіальної громади, що відвідують заклади дошкільної освіти та дошкільні структурні підрозділи закладів загальної середньої освіти з повним перебуванням дітей:

6.1. для дітей віком від одного до чотирьох років – у розмірі 55 гривень;

6.2. для дітей віком від чотирьох до шести (семи) років – у розмірі 60 гривень.

  1. Встановити, що плата за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, дошкільних структурних підрозділах закладів загальної середньої освіти на території Сарненської міської територіальної громади здійснюється за рахунок:

7.1. бюджету Сарненської міської територіальної громади – у розмірі 40 відсотків від вартості сировини та продуктів харчування на день, а саме для:

- дітей віком від одного до чотирьох років – у розмірі 22 гривні;

- дітей віком від чотирьох до шести (семи) років – у розмірі 24 гривні;

7.2. батьків або осіб, які їх заміняють – у розмірі 60 відсотків від вартості сировини та продуктів харчування на день, а саме для:

- дітей віком від одного до чотирьох років – у розмірі 33 гривні;

- дітей віком від чотирьох до шести (семи) років – у розмірі 36 гривень.

  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти Сарненської міської територіальної громади організувати харчування для учнів, крім тих, що включені у перелік категорій дітей, визначених підпунктами 1.1-1.5 пункту 1 цього рішення, та крім учнів 1-4 класів, за кошти батьків на підставі рішень батьківських зборів.
  2. Організацію та контроль за якістю харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти, дошкільних структурних підрозділах закладів загальної середньої освіти покласти на керівників цих закладів.
  3. Дія цього рішення не поширюється на учнів закладів загальної середньої освіти, які забезпечуються безоплатним харчуванням відповідно до пункту 11 частини 1 статті 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
  4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради від 19 січня 2024 року № 09 «Про організацію та встановлення вартості харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Сарненської міської територіальної громади».
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Володимира МІЩЕНЮ, а організацію виконання – на начальника управління освіти Сарненської міської ради Діану КОШКІНУ.

  

Міський голова                                                                                    Руслан СЕРПЕНІНОВ

Прикріплені файли
№ 575 від 14 жовтня 2024 року "Про організацію та встановлення вартості харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Сарненської міської територіальної громади".docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень 31 сесії міської ради
17 жовтня 2024
Про внесення змін до бюджету Сарненської міської територіальної громади на 2024 рік (1756600000)

Документи → Проєкти рішень 31 сесії міської ради
17 жовтня 2024
Про внесення змін до бюджету Сарненської міської територіальної громади на 2024 рік (1756600000)

Документи → Проєкти порядку денного засідань постійних комісій міської ради → З питань бюджету, фінансів та соціальної політики
16 жовтня 2024
Проєкт порядку денного засідання від 18.10.2024

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Жовтень
15 жовтня 2024
№215 від 15 жовтня 2024 року "Про скликання позачергової 31-ї сесії   міської ради восьмого скликання"

Документи → Проєкти рішень 31 сесії міської ради
15 жовтня 2024
Про внесення змін до рішення міської ради від 20.11.2020 №11 «Про постійні комісії Сарненської міської ради VІІІ скликання»

Пошук документів