, Адміністратор

№203 від 28 травня 2021 року "Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на 2021 рік"

Р І Ш Е Н Н Я

 

28 травня 2021 року

 № 203

 

 

Про затвердження Програми організації та проведення громадських робіт на 2021 рік

 

 

        Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 31 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 року № 5067-VІ, «Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 20.03.2013 року № 175, з метою забезпечення тимчасової зайнятості населення та сприяння соціальному розвитку громади, за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада

 

                                               В И Р І Ш И ЛА:

 

  1. Затвердити Програмуорганізації та проведення громадських робіт на 2021 рік(додається).

2.Фінансовому управлінню міської ради при формуванні бюджету Сарненської міської територіальної громади та внесенні змін до нього передбачати видатки на виконання заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.

3.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісіюміської ради з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (М. Шапірко).

 

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ

"СХВАЛЕНО"                                                   "ЗАТВЕРДЖЕНО"

рішенням міськвиконкому                                рішенням міської ради

від 21.05.2021  №246                                        від 28.05.2021  № 203

 

 

ПРОГРАМА

ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ НА 2021 РІК

І. ЗАГАЛЬНІ  ПОЛОЖЕННЯ ПРОГРАМИ

Програма організації  та проведення громадських робіт на 2021 рік (далі-Програма) розроблена відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про зайнятість населення», Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р.  № 175 (зі змінами).

Відповідно до статті 31 Закону України «Про зайнятість населення», «Порядку організації  громадських та інших робіт тимчасового характеру» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 20.03.2013 року №175 (зі змінами), громадські роботи, що відповідають потребам певної територіальної громади або задовольняють суспільні потреби територіальних громад, організовуються місцевими державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад за участю територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, на договірних засадах. Громадські роботи є видом суспільно корисних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осібі виконуються ними на добровільних засадах.

Громадські роботи є універсальним засобом активної політики держави щодо сприяння зайнятості населення, надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу. Саме за рахунок тимчасової зайнятості можливо оперативно задовольнити потреби роботодавців у робочій силі та виконати певні види робіт. Громадські роботи приносять суспільну користь і сприяють соціально-економічному розвитку громади.

         Відповідно до вищезазначених законодавчих актів фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел. У разі залучення зареєстрованих безробітних громадян до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Отже, організація цих робіт за рахунок коштів Фонду можлива лише за умови участі в їх фінансуванні коштів місцевих бюджетів, у зв’язку з чим, є необхідність в прийнятті Програми організації та проведення громадських робіт на 2021 рік.

ІІ. МЕТА ПРОГРАМИ

Метою програми євирішення нагальних питань зайнятості незайнятого населення, підвищення ефективності використання права на працю мешканцями Сарненської міської територіальної громади, подолання негативних економічних, соціальних і психологічних наслідків безробіття шляхом залучення до громадських робіт тимчасового характеру працездатного населення громади.

В той же час за рахунок організації та проведення громадських робіт очікується покращення благоустрою території Сарненської міської територіальної громади, формування соціальної інфраструктури.

Таким чином, громадські роботи розглядаються як загально-активні заходи щодо зменшення кількості незайнятого населення шляхом створення додаткових робочих місць для певної частини громадян та покращення благоустрою території Сарненської міської територіальної громади.

 

 

ІІІ. ПЕРЕЛІК ВИДІВ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ,

ЩО МАЮТЬ ЕКОНОМІЧНУ, СОЦІАЛЬНУ ТА ЕКОЛОГІЧНУ КОРИСТЬ ТА ВІДПОВІДАЮТЬ ПОТРЕБАМ ГРОМАДИ НА 2021 РІК

 

Програмою організації та проведення громадських робіт на 2021 рік види громадських робіт визначені за такими критеріями:

  • мають тимчасовий характер і для їх організації не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії;
  • можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня;
  • мають економічну, соціальну та екологічну користь для громади;
  • надають можливість тимчасового працевлаштування безробітних на роботи, що не потребують додаткової спеціальної, освітньої та кваліфікаційної підготовки.

Перелік видів громадських робіт, до яких можуть залучатись безробітні:

  1. Благоустрій та озеленення територій соціальної сфери населених пунктів, зон відпочинку, ліквідація сміттєзвалищ та снігових заметів у населених пунктах.
  2. Прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, вирубка чагарників вздовж доріг.
  3. Упорядкування територій населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних у встановленому порядку відповідно до діючого законодавства.
  4. Упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни та учасників антитерористичної операції, утримання у належному стані цвинтарів.
  5. Роботи з відновлення, ремонту та догляду пам’яток архітектури, історії та культури, заповідників.
  6. Відновлення та благоустрій природних джерел та водоймищ, русел річок.
  7. Інші загальнодоступні види трудової діяльності, які мають економічну, соціальну та екологічну користь для Сарненської міської територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку, мають тимчасовий характер і можуть виконуватись на умовах неповного робочого дня.

ІV. ОРГАНІЗАЦІЯ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

НА ПІДПРИЄМСТВАХ, УСТАНОВАХ, ОРГАНІЗАЦІЯХ

САРНЕНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ У 2021 РОЦІ

 

Перелік підприємств, організацій, установ державної і комунальної власності, на яких планується організація громадських робіт для безробітних та інших категорій осіб:

Комунальне підприємство Сарненської міської ради «Екосервіс» (КП«Екосервіс»).

У разі виникнення потреби в організації громадських робіт на інших підприємствах державної та комунальної власності, такі роботи можуть бути організовані за рішенням виконавчого комітету міської ради.

Виконавчому комітету Сарненської міської ради, КП «Екосервіс», Сарненському районному центру зайнятості на час реалізації положень Програми:

  • систематично аналізувати потребу Сарненської міської територіальної громади в залученні безробітних громадян до громадських робіт тимчасового характеру для виконання визначеного Програмою переліку робіт.
  • забезпечити оперативне вирішення організаційних і матеріально-технічних питань щодо організації і проведення громадських робіт визначених потребою в робочих місцях Сарненської міської територіальної громади в межах виділених коштів.
  • керівнику КП «Екосервіс» призначити відповідальних осіб за організацію громадських робіт для ведення необхідної документації та своєчасного обміну інформацією з Сарненським районним центром зайнятості, укладання строкових трудових договорів з особами, які будуть брати участь в громадських роботах.

 

 

 

 

  1. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Програмою передбачається фінансування громадських робіт за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється  пропорційно, а саме:

 

  • бюджет Сарненської

міської територіальної громади –                                       50 % фінансування

 

  • бюджет Фонду загальнообов’язкового

державного соціального страхування України  на 

випадок безробіття –                                        50 % фінансування

 

Для проведення громадських робіт виділяється: 

 

  • із бюджету Сарненської

міської територіальної громади –                                       81тис. грн.

 

  • із бюджету Фонду загальнообов’язкового

державного соціального страхування України  на 

випадок безробіття –                                        81 тис.грн.

 

Оплата праці залучених до громадських робіт осіб здійснюється за фактично виконану роботу відповідно до положень укладених договорів (угод)в розмірі, що не може бути меншим, ніж мінімальний розмір заробітної плати.

 

УІ. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

 

Контроль за виконанням Програми здійснює постійна комісія міської ради  з питань бюджету, фінансів та соціальної політики (М. Шапірко).

 

 

 

Секретар ради                                                                                      Андрій Мичка

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів