, Адміністратор

Рішення виконкому №407 від 4.12.2020 Про регламент роботи виконавчого комітету міської ради

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я



04 грудня 2020 року  № 407


Про регламент роботи

виконавчого комітету

міської ради



Відповідно до статей 51, 52, 53 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконком міської ради


ВИРІШИВ:


  1.     Затвердити     регламент     роботи виконавчого комітету Сарненської     міської     ради восьмого скликання (додається).


  1.     Це     рішення набирає чинності з дня     прийняття і діє протягом повноважень     виконавчого комітету Сарненської     міської ради восьмого скликання.


  1.     Контроль     за виконанням цього рішення покласти     на керуючого справами виконавчого     комітету.





Міський голова Руслан СЕРПЕНІНОВ

Затверджено рішенням виконавчого комітету від 04.12.2020 № 407


Р Е Г Л А М Е Н Т


роботи виконавчого комітету Сарненської міської ради

VIIІ скликання


  1. Загальні положення
  1.     Виконавчий     комітет ради (далі - виконавчий комітет)     є виконавчим органом ради, який     утворюється нею на строк її повноважень.     Виконавчий комітет ради є підзвітним     і підконтрольним раді, що його утворила,     а з питань здійснення ним по­вноважень     органів виконавчої влади - також     підконтрольним відповідним органам     виконавчої влади.
       
  2.     Регламент     виконавчого комітету ради (далі -     Регламент) є актом, який відповідно до     Закону України «Про місцеве самоврядування     в Україні» та інших законодавчих ак­тів     регулює організаційно-процедурні     питання діяльності виконавчого комітету.
       
  3.     Основною     формою роботи виконавчого комітету є     його засідання, проведен­ня яких     здійснюється відповідно до плану роботи     виконавчого комітету, що затвер­джується     рішенням виконавчого комітету.

Засідання виконавчого комітету проводиться один раз на місяць. За необхідності скликаються позачергові засідання виконавчого комітету.

Засідання виконавчого комітету проводяться відкрито. В окремих випадках за­сідання виконавчого комітету може бути закритим. Рішення з цього питання при­ймається більшістю від складу присутніх членів виконавчого комітету. Проведення закритого засідання виконкому (закритого обговорення окремих питань) передба­чає підготовку рішень з дотриманням установлених правил роботи з документами обмеженого доступу.

  1.     Засідання     виконавчого комітету є правомочним,     якщо в ньому бере участь більше половини     членів виконавчого комітету від його     загального складу.

Члени виконавчого комітету зобов'язані брати участь у його засіданнях. У разі, якщо з поважних причин член виконавчого комітету немає можливості взяти участь у засіданні, він про це заздалегідь повідомляє міського голо­ву або керуючого справами виконавчого комітету.

У разі відсутності члена виконкому без поважних причин на більш ніж половині засі­дань виконкому протягом року міський голова вносить пропози­ції на розгляд ради про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету.

1.5. У засіданні виконавчого комітету можуть бути присутні депутати ради, народні депутати України, керівники виконавчих органів ради, а також запрошені особи.

1.6. Повідомлення членів виконавчого комітету і доповідачів, співдоповідачів про дату, час і місце проведення засідання виконавчого комітету, завчасне ознайомлення їх з проектами рішень здійснює загальний відділ.

Присутність запрошених осіб на засіданні виконавчого комітету з розгляду основного питання забезпечують керівники виконавчих органів ради, відповідальні особи за підготовку зазначеного питання на засідання виконавчого комітету.

1.7. Засідання виконавчого комітету здійснюється відповідно до порядку денного, який формує загальний відділ за підписом керуючого справами виконавчого комітету.

Не пізніше як за 2 робочі дні до засідання, а у виняткових випадках у зв’язку з необхідністю виконання невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій - не пізніше як за 2 години до засідання, порядок денний та проекти рішень надаються членам виконавчого комітету.

1.8. Відкриває і веде засідання виконавчого комітету міський голова, а в разі його відсутності чи неможливості здійснення ним цієї функції – першим заступником міського голови.

1.9. У процесі розгляду питань порядку денного з дозволу головуючого може проводитися обмін думками членів виконавчого комітету та запрошених.

1.10. На засіданні виконавчого комітету загальним відділом ведеться протокол.

1.11. Офіційним документом, який приймається на засіданні виконавчого коміте­ту, є рішення, що має відповідні реквізити: віддруковане на бланку встановленого зразка, має реєстраційний номер, дату і підпис головуючого на засіданні.

1.12. Діяльність виконавчого комітету забезпечує апарат ради та її виконавчого комітету.


  1. Члени виконавчого комітету
  1.     Персональний     склад     виконавчого комітету затверджується     радою     за пропо­зицією міського     голови. Виконавчий комітет     ради утворю­ється у складі відповідно     міського голови,     заступників міського     голови, керуючого справами     виконавчого комітету, а також     керівників відділів, управлінь та інших     виконавчих органів ради, інших осіб.     До складу     виконавчого комітету місь­кої     ради входять також за посадою     секретар ради, старости.
       
  2.     Заступники     міського     голови,     керуючий справами ви­конавчого     комітету здійснюють свої повноваження     протягом строку повноважень виконавчого     комітету, до складу якого їх включено.     Після закінчення строку повно­важень     виконавчого комітету вони звільняються     з посад,     крім     випадку обрання їх на вказані посади.
       
  3.     Члени     виконавчого комітету мають право:

  1.     Не     пізніше як за два робочі дні, у виняткових     випадках - не пізніше як за 2 години,     до     засідання виконавчого комітету     знайоми­тися з проектами рішень, які     розглядатимуться на його засіданні.
       
  2.     У     процесі обговорення питань на засіданні     виконавчого комітету:

  •     вносити     пропозиції щодо порядку денного;
       
  •     отримувати     від доповідачів роз'яснення;
       
  •     вносити     зміни й доповнення до проектів рішень     виконавчого комітету.

Члени виконавчого комітету, крім тих, хто працює у виконавчих органах ради на постійній основі, на час засідання виконавчого комітету, а також для виконання повноважень в інших випадках, звільняються від виконання виробничих або службових обов'язків.

  1. Планування роботи виконавчого комітету
  1.     Планування     роботи виконавчого комітету є основою     організаційного забезпечення виконання     його функцій і здійснюється відповідно     до плану роботи виконавчого комітету     та щомісячного плану заходів, що     проводяться радою та її виконавчим     комітетом.   
       
  2.     План     роботи виконавчого комітету складається     організаційним відділом за пропозиціями     заступників міського голови, керуючого     справами     виконавчого комітету, членів виконавчого     комітету та керівників виконавчих     органів ради на півріччя й затверджується     на засіданні виконавчого     комітету.   
       
  3.     План     роботи виконавчого комітету містить     такі розділи:   

  •     календарний     план засідань виконавчого комітету;
       
  •     перелік     планових питань, які розглядаються на     засіданнях виконавчого комітету.   

  1.     У     плані роботи виконавчого     комітету     вказуються     питання,     які     виносяться на     розгляд     виконавчого комітету та відповідальний     за підготовку питання.   
       
  2.     Зміни     і доповнення до плану     роботи виконавчого комітету     можуть бути внесені тільки за рішенням     виконавчого     комітету.   
       
  3.     План     роботи виконавчого комітету     не пізніше як     у     п'ятиденний     строк після його затвердження надсилається     виконавчим     органам та виконавцям,     зазначеним у плані.   
       
  4.     Контроль     за виконанням плану роботи виконавчого     комітету здійснюється організаційним     відділом.       
       
  5.     У     виконавчому комітеті складається     щомісячний план проведення основних     організаційних заходів, який готується     організаційним відділом та подається     на затвердження міському     голові до     28 числа попереднього     місяця.   

  1. Підготовка проектів рішень

4.1. Рішення виконавчого комітету приймаються на виконання законів України, указів Президента України, постанов Верховної Ради України, актів Кабінету Міністрів України, рішень ради, а також відповідно до плану роботи виконавчого комітету, за пропозиціями виконавчих органів ради, постійних комісій ради, підприємств, установ, організацій та громадян.    |

Проекти рішень розробляються також за вказівками (дорученнями) міського голови або в ініціативному порядку заступниками міського голови в межах своєї компетенції, секретарем ради, керуючим справами виконавчого комітету.

  1.     Відповідальність     за підготовку проектів рішень, довідок     та інших матеріалів на засідання     виконавчого комітету покладається на     заступників міського голови, керуючого     справами виконавчого комітету, керівників     виконавчих органів міської ради.
       
  2.     Проекти     рішень виконавчого комітету згідно з     вимогами Закону України «Про доступ     до публічної інформації» оприлюднюються     їх виконавцями не пізніш як за 10 робочих     днів до дати їх розгляду виконавчим     комітетом на офіційній сторінці в     мережі Інтернет і знаходяться там до     прийняття щодо них рішень виконавчим     комітетом.
       
  3.     Розробка     та розгляд виконавчим комітетом проектів     регуляторних актів у сфері господарської     діяльності здійснюються в установленому     цим Регламентом порядку з обов'язковим     дотриманням процедури, визначеної     Законом України «Про засади державної     регуляторної політики у сфері     господарської діяльності».

Висновок щодо дотримання розробником регуляторного акта процедури, визначеної Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», надається виконавчим органом чи структурним підрозділом ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування вказаного Закону, за встановленою формою.

Строк, протягом якого виконавчий орган ради чи структурний підрозділ, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяль­ності», розглядає проект регуляторного акта на відповідність дотримання вимог вказаного Закону, становить п'ять календарних днів.

У разі непогодження проекту регуляторного акта виконавчим органом чи структурним підрозділом ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної по­літики у сфері господарської діяльності», у зв'язку із порушенням розробником регуляторного акта регуляторної процедури, визначеної чинним законодавством України, погодження проекту регуляторного акта вищевказаним виконавчим органом чи структурним підрозділом ради підписується із зауваженнями, про що додається відповідний висновок у письмовій формі. Проект регуляторного акта повертається розробнику на доопрацювання.

У разі погодження проекту регуляторного акта виконавчим органом чи структурним підрозділом ради, до по­вноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфе­рі господарської діяльності», надається відповідний висновок у письмовій формі.

Забороняється винесення на розгляд виконавчого комітету проекту регуляторного акта, якщо наявна хоча б одна з таких обставин:

- відсутній аналіз регуляторного впливу;

- проект регуляторного акта не був оприлюднений або оприлюднений з порушен­нями ст.ст. 9,13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

- відсутній позитивний висновок виконавчого органу чи структурного підрозділу ради, до повноважень якого входить здійснення контролю за реалізацією органами місцевого самоврядування Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

4.5. Проекти рішень виконавчого комітету та інші матеріали, що планується винести на розгляд виконавчого комітету, подаються виконавцями до загального відділу в друкованій та електронній формі не пізніше як за 4 робочі дні до їх розгляду на засіданні виконавчого комітету, крім випадків термінового розгляду питань.

4.6. Рішення повинні мати заголовки, що коротко і точно відображають їхній зміст, констатуючу і розпорядчу частину, можуть мати додатки.

У констатуючій частині зазначається підстава, обґрунтування або мета складен­ня документа.

У розпорядчій частині вміщуються висновки, пропозицій рішення, прохання, конкретні змістовні заходи з усунення зазначених недоліків та виконання постав­лених завдань, терміни виконання, відповідальні за виконання та на кого покладено контроль за виконанням рішення в цілому, обумовлюються форми та шляхи контролю (терміни подачі проміжної, підсумкової інформації).

4.7. Проекти рішень повинні бути короткими і не перевищувати в обсязі, як пра­вило, 2-3 друковані сторінки, довідки - 4 друковані сторінки. До них додаються: коротка довідка по суті питання (у разі по­треби), список запрошених осіб, перелік адресатів, яким необхідно буде надіслати рішення, та необхідні документи, передбачені законодавством.

4.8. Проект рішення погоджується з метою визначення доцільності прийняття документа, його обґрунтованості та відповідності законодавству. Погодження включає в себе найменування посади, особистий підпис, ініціали, прізвище особи, яка візує документи.

Зауваження та пропозиції до проекту рішення викладаються на окремому аркуші, про що в погодженні робиться відповідна відмітка.   

4.9. Проект рішення виконавчого комітету обов'язково погоджують:   

- перший заступник міського голови;

- керуючий справами виконавчого комітету;   

- заступники міського голови (відповідно до розподілу обов'язків);   

- керівник виконавчого органу ради, який готує питання;

- керівники виконавчих органів міської ради - з питань, що відносяться до їхньої компетенції;

- керівник юридичного відділу.   

Питання, пов'язані з виконанням бюджету і соціально-економічним розвитком громади, в обов'язковому порядку погоджуються із структурним підрозділом з питань фінансів.

4.10. Після погодження проекту рішення з посадовими особами, вказаними в погодженні, представники загального та організаційного відділів редагують його відповідно до вимог діловодства та правопису.

4.11. Порядок візування проекту рішення здійснюється згідно з інструкцією з ді­ловодства у раді та її виконавчих органах.

4.12. До проектів рішень виконавчого комітету, що надаються до загального від­ділу, додається перелік документів із зазначенням відповідального за підготовку цього рішення в повному обсязі.

Разом з паперовим проектом рішення виконавчого комітету надається й електронний носій з текстом цього документа. Відповідальність за ідентичність текстів рішень виконавчого комітету на паперових й електронних носіях несуть виконавці.

Проекти рішень, які подані не в строки, включаються до порядку денного засі­дання виконавчого комітету тільки з дозволу міського голо­ви (у разі його відсутності з поважних причин - посадової особи, яка здійснює його повноваження) безпосередньо на засіданні виконавчого комітету.

4.13. Проекти рішень з питань схвалення невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами можуть бути прийняті в робочому по­рядку міським головою шляхом прийняття розпорядження з подальшим його затвердженням рішенням виконавчого комітету.


  1. Порядок скликання та проведення засідання виконавчого комітету
  1.     Засідання     виконавчого комітету скликаються     відповідно міським головою, а в разі     його відсутності чи неможливості     здійснення ним цієї функції - першим     заступником міського голови в міру     необхідно­сті, але не рідше одного     разу на місяць, і є правомочними, якщо     в них бере участь більше половини від     загального складу виконавчого комітету.
       
  2.     Проект     порядку денного засідання виконавчого     комітету формується загаль­ним     відділом, до якого включаються проекти     рішень виконавчого комітету.

Порядок денний засідання виконавчого комітету, в якому відведено час на роз­гляд кожного питання, визначаються доповідачі та співдоповідачі з кожного окре­мого питання, затверджується виконавчим комітетом на початку засідання.

Включення або виключення питань із порядку денного, наданого на розгляд ви­конкому, відбувається шляхом прийняття рішення більшістю голосів від загального складу членів виконавчого комітету.


5-1. Особливості організації та проведення засідань виконавчого комітету в умовах надзвичайних ситуацій та/або надзвичайного стану

5-1.1. В умовах запровадження надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров’ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України або окремих територіях засідання виконавчого комітету можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіоконференцій або з використанням електронного цифрового підпису (дистанційне засідання).

5-1.2. До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання схвалення невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання, щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання.

5-1.3. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома членів виконавчого комітету і населення не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання. Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті ради з одночасним направленням цієї інформації та проектів актів з супровідними документами на офіційну електронну адресу членів виконавчого комітету. Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання виконавчого комітету.

5-1.4. Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на відповідний структурний підрозділ виконкому.

5-1.5. Порядок проведення дистанційних засідань повинен забезпечувати: можливість реалізації прав членів виконавчого комітету, ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні колегіального органу; встановлення та фіксацію результатів голосування стосовно кожного питання.

5-1.6. Черговість голосування проходить в алфавітному порядку кожним окремим членом виконавчого комітету після оголошення початку голосування та прізвища. Голосування на засіданні, що проводиться у режимі відеоконференції/аудіоконференції, здійснюється членами виконкому особисто і відкрито шляхом озвучення своєї позиції «за», «проти» чи «утримався».

5-1.7. Підрахунок голосів під час голосування на засіданні, що проводиться у режимі відеоконференції/аудіоконференції, здійснюється секретарем виконавчого комітету, а у разі неможливості взяти участь у такому засіданні секретаря підрахунок голосів здійснюється головуючим на засіданні.

5-1.8. На засіданні виконавчого комітету, що проводиться у режимі відеоконференції/аудіоконференції ведеться протокол засідання. Аудіо/відео запис засідання є невід’ємною частиною протоколу.

5-1.9. Протокол проведеного засідання у режимі відеоконференції/аудіо конференції в електронному вигляді розміщується на офіційному веб-сайті ради. Протокол проведеного у режимі відеоконференції/аудіоконференції засідання оформлюється у паперовому вигляді відповідно до загальних правил, а у разі відсутності такої можливості - протягом 10 робочих днів з дня завершення періоду запровадженого надзвичайного стану чи надзвичайної ситуації.


  1. Прийняття рішень
  1.     З     усіх питань порядку денного з урахуванням     змін і доповнень до проектів, що виникли     в процесі обговорення на засіданні,     виконавчий комітет приймає рі­шення.     Рішення виконкому приймається відкритим     голосуванням більшістю голо­сів від     загального складу виконавчого комітету.
       
  2.     Рішення     виконавчого комітету можуть прийматися     без обговорення, якщо до проекту рішення     не надійшло зауважень, і на цьому не     наполягає ніхто із членів виконавчого     комітету.
       
  3.     У     разі незгоди міського голови з рішенням     виконав­чого комітету, він може     зупинити його дію своїм розпорядженням     та винести це питання на розгляд ради.
       
  4.     Рішення,     прийняті з урахуванням висловлених у     ході обговорення заува­жень, протягом     п'яти днів після засідання виконавчого     комітету, крім рішень, для яких виконавчий     комітет установив інший термін,     доопрацьовуються виконавцями та     передаються до загального відділу,     який надає їх на підпис міському голові.

Рішення виконавчого комітету підписуються міським голо­вою, а в разі його відсутності з поважних причин, - посадовою особою, яка здійснює його повноваження, додатки до рішень - керуючим справами виконавчого комітету на лицьовому боці останнього аркуша додатка.

  1.     Підписані     рішення реєструються загальним відділом     шляхом присвоєння порядкового     реєстраційного номера. Порядкова     нумерація рішень здійснюється в межах     календарного року, починаючи з початку     року. Датою реєстрації рішення виконавчого     комітету є дата його прийняття. Дата і     номер рішення зазначаються у визначеному     на бланку місці.
       
  2.     Тиражування     і розсилка копій рішень виконавчого     комітету забезпечується загальним     відділом в 5-денний термін. При цьому     копії вищевказаних рішень засвідчуються     у встановленому порядку.

Виготовлення та засвідчення витягів з рішень здійснює загальний відділ у відповідності до чинного законодавства.

  1.     Контроль     за виконанням рішень здійснюється     зазначеними в них посадови­ми особами,     а облік рішень, аналіз повноти їхнього     виконання, підготовка аналі­тичних     інформацій щодо реалізації рішень за     звітний період тощо забезпечується     загальним відділом.
       
  2.     Доручення     виконавчого комітету оформлюються     протокольно організацій­ним відділом,     доведення та збирання інформації,     контроль за дотриманням вста­новлених     термінів, а також продовження контрольних     термінів, здійснюється загальним     від­ділом.
       
  3.     Протоколювання,     організаційне, технічне та господарське     забезпечення за­сідань виконавчого     комітету здійснює апарат ради та її     виконавчого комітету.


  1. Скасування рішень виконавчого комітету

7.1. Рішення виконавчого комітету з питань, що віднесені до власної компетенції виконавчих органів ради, можуть бути скасовані радою.


Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про підготовку КП «Житлосервіс», КП «Екосервіс» до виконання робіт з благоустрою та озеленення території Сарненської міської територіальної громади у весняно-літній період 2024 року"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми «Комунальне майно» на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про схвалення Програми стимулів для медичних працівників Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
26 квітня 2024
№ від 26 квітня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми підготовки та підтримки підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній гром"

Пошук документів