, Головний редактор

Про затвердження Програми створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій  Сарненської міської територіальної громади на 2025 -2027 роки

 

   

С А Р Н Е Н С Ь К А    М І С Ь К А     Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

 ( VІІІ  С К Л И К А Н Н Я )

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

 ___  ___________ 2024 року                                                                           ____              

 

Про затвердження Програми створення

місцевого матеріального резерву для

запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних

ситуацій  Сарненської міської територіальної

громади на 2025 -2027 роки

 

  Керуючись Кодексом цивільного захисту України,  пунктом 22 частини першої статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, ліквідацію наслідків збройної агресії та надання термінової допомоги постраждалому населенню, за погодженням із  постійними комісіями міської ради,  міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

  1. Затвердити схвалену виконавчим комітетом міської ради Програму створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Сарненської міської територіальної громади на              2025 -2027 роки (далі - Програма), що  додається.                          
  2. Фінансовому управлінню міської ради при формуванні бюджету  міської територіальної громади на відповідні роки та внесенні змін до нього  передбачати видатки на виконання заходів Програми в межах наявних фінансових ресурсів.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з  питань розвитку села, регламенту, депутатської діяльності та правопорядку (Сергій Скрипка), а організацію виконання - на заступника міського голови Володимира МІЩЕНЮ.

 

 

 

Міський голова                                                                  Руслан СЕРПЕНІНОВ

                 

 

СХВАЛЕНО                                                                  ЗАТВЕРДЖЕНО                     

Рішення виконавчого комітету міської ради               Рішення міської ради

 _______2024№ ___                                                          ________2024 № ___

 

 

ПРОГРАМА

створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій  Сарненської міської територіальної  громади на 2025 -2027 роки

 

Програма розроблена на підставі Конституції України, Кодексу  цивільного захисту України,  статті 91 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України  від 31.01.2007 №106 «Про затвердження Порядку розроблення та виконання державних цільових програм», постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2015  № 775 «Про затвердження Порядку створення та використання матеріальних резервів (крім державних) для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків» (зі змінами), розпорядження начальника Рівненської ОВА від 01.12.2023 №632 «Про Програму створення регіонального матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 2024-2026 роки».

  

І. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Відділ з питань НС, ЦЗ та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради

2.

Рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради

 

3.

Розробник Програми

Відділ з питань НС, ЦЗ та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради

4.

Співрозробник  Програми

-

5.

Відповідальний виконавець Програми

Сарненська міська рада

КП Сарненської міської ради «Екосервіс»

5.1

Головний розпорядник коштів

 Сарненська міська рада

6.

Учасники  Програми

Сарненська міська рада

КП Сарненської міської ради «Екосервіс»

7.

Термін реалізації Програми

Протягом  2025-2027 років

7.1

Етапи виконання Програми:

   1 етап - 2025 рік

   2 етап - 2026 рік

   3 етап - 2027 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

   Бюджет Сарненської міської

   територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми усього, в тому числі:

      2025 рік -   609,11 тис. грн

      2026 рік -   483,45 тис. грн 

      2027 рік -   365,3 тис. грн             

9.1

Коштів місцевого бюджету

1457,86 тис. грн

9.2

Коштів інших джерел

                       -

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Для території громади характерні значні лісові масиви, заболочені території із значними запасами торфу. На території громади  розташовано ряд об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів. Через територію громади прокладено газопровідну мережу високого тиску з робочим тиском  18 - 51 атмосфер.

 У разі виникнення комунальної аварії з викидом радіоактивних речовин на відокремленому підрозділі “Рівненська атомна електрична станція” державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом””  у зону можливого радіоактивного забруднення Рівненської атомної електростанції потрапляє  6 населених пунктів громади   (с. Бутейки,   с. Вірка, с. Велике Вербче, с. Городець, с. Велихів, с. Сварині). 

Необхідність загальної евакуації, для всіх категорій населення із зон можливого радіоактивного забруднення Рівненської атомної станції становить 7702 осіб.

Громада періодично зазнає впливу стихійних природних явищ, пожеж, паводків та інших природних лих, що створює загрозу виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру.

Військова агресія російської федерації  проти України, призвела до нагальної потреби у вирішенні питання ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру з метою збереження життя та здоров’я мешканців Сарненської міської територіальної громади в умовах воєнного стану.

Реалізація Програми дасть змогу значно оперативніше та в повному обсязі виконувати комплекс заходів, пов’язаних із ліквідацією наслідків виникнення надзвичайних ситуацій на території громади, підвищенню ефективності дій органів управління і сил цивільного захисту громади.

 

 

 

 

ІІІ. Мета Програми

 

Метою Програми є забезпечення здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, ліквідацію наслідків збройної агресії та надання термінової допомоги постраждалому населенню;

здійснення заходів щодо створення, утримання,поповнення та оновлення запасів матеріальних цінностей у місцевому матеріальному резерві, призначених для невідкладного їх залучення у необхідних (визначених) обсягах у разі загрози або виникненні надзвичайних ситуацій.

 

  1. IV. Шляхи і способи розв’язання проблеми

 

Місцевий матеріальний резерв створюється заздалегідь для невідкладного його залучення при здійсненні заходів інженерного, радіаційного, хімічного, медичного, медико-біологічного і протипожежного захисту. 

Формування місцевого матеріального резерву здійснюється з дотриманням вимог Порядку створення та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у відповідності  до затверджених  розпорядженням міського голови обсягів, номенклатури та затвердженої рішенням міської ради Програми.

Місцевий матеріальний резерв створюється для здійснення заходів, спрямованих на запобігання і ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та надання термінової допомоги постраждалому населенню.

Місцевий матеріальний резерв створюється виходячи з прогнозованих для території громади видів та рівнів надзвичайних ситуацій з урахуванням обсягів робіт з ліквідації їх наслідків, розмірів заподіяних збитків, обсягів забезпечення життєдіяльності постраждалого населення.

Матеріальні цінності, що поставляються до місцевого матеріального резерву, повинні мати сертифікат відповідності на весь нормативний строк їх зберігання.

Придбання матеріальних цінностей, що поставляються до місцевого матеріального резерву, здійснюється у встановленому законом порядку.

 

  1. Порядок використання резерву

 

Місцевий матеріальний резерв використовується виключно для:

здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій;

ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

проведення невідкладних відновлювальних робіт і заходів;

надання постраждалому населенню необхідної допомоги для забезпечення його життєдіяльності;

розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання і харчування постраждалого населення;

забезпечення пально-мастильними та іншими витратними матеріалами транспортних засобів підприємств та громадян, залучених для евакуації постраждалого населення із зони надзвичайної ситуації та можливого ураження, ліквідації та попередження наслідків надзвичайних ситуацій.

У разі недостатності місцевого матеріального резерву чи його використанні у повному обсязі, залучається матеріальний резерв вищого рівня.

Відпуск матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву може здійснюватися: для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; у зв’язку з їх освіженням або заміною.

Відпуск, залучення матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій здійснюється за рішенням міського голови  на підставі рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сарненської міської територіальної громади.

Відпуск матеріальних цінностей з матеріального резерву у зв’язку з їх освіженням або заміною здійснюється за рішенням міського голови  відповідно до вимог чинного законодавства. Кошти, отримані в результаті реалізації матеріальних цінностей у зв’язку з їх освіженням або заміною, спрямовуються на придбання і закладення до місцевого матеріального резерву аналогічних матеріальних цінностей.

Матеріальні цінності, що підлягають освіженню або заміні, можуть також використовуватися для потреб  громади за рішенням відповідних керівників, відповідальних за зберігання, оновлення та заміну матеріальних цінностей з матерального резерву, за умови одночасної або наступної обов’язкової поставки і закладення до місцевого матеріального резерву таких матеріальних цінностей у відповідній кількості за рахунок коштів, призначених на відповідні цілі для зазначених потреб громади.

 

VІ. Завдання Програми

 

Основними завданнями щодо реалізації Програми є:

забезпечення формування місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (далі - місцевий матеріальний резерв);

придбання матеріальних цінностей у відповідності до заходів  щодо виконання програми створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Сарненської міської територіальної громади на 2025 - 2027 роки;

своєчасне фінансування заходів зі створення місцевого матеріального резерву з бюджету міської територіальної громади . 

VІІ. Очікувані результати, ефективність Програми

Реалізація Програми забезпечить формування місцевого матеріального резерву, накопичення матеріальних цінностей до нього та їх ефективне використання для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій, надання термінової допомоги постраждалому населенню, постійну готовність органів управління та сил цивільного захисту громади до дій за призначенням.

 

VІІІ. Фінансування Програми

 

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок коштів  бюджету міської територіальної громади, інших не заборонених законодавством джерел.

Джерела та обсяги фінансування, необхідні для створення місцевого матеріального резерву, відображені у додатку 1 та 2 до Програми.

 

ІV. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

Координацію дій виконавців Програми, контроль за станом її виконання, визначення порядку взаємного інформування (із зазначенням конкретних строків), звітування тощо здійснюють відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради, контроль за реалізацією заходів, передбачених Програмою, покладається на заступника  міського голови  відповідно до розподілу функціональних повноважень.

У разі необхідності внесення змін протягом терміну виконання Програми відповідальний виконавець готує уточнення показників, заходів та вносить їх на розгляд сесії міської ради.

Виконання програми припиняється після закінчення встановленого строку, після чого відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи складає заключний звіт про результати її виконання та при потребі подає його на розгляд сесії міської ради разом із пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання програми не пізніше ніж у двомісячний строк після  закінчення встановленого строку її виконання.

 

 

 

 

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

                                                 до Програми

                           

 

Заходи

щодо виконання Програми створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Сарненської міської територіальної громади на 2025 - 2027 роки

 

п/п

Найменування заходу

Виконавці

Джерело фінансування

Обсяг фінансування тис. грн

Термін виконання

роки,обсяг фінансування тис.грн

2025

2026

2027

1

Створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Сарненської міської територіальної громади

 

Сарненська міська рада,  КП Сарненської міської ради «Екосервіс»

Бюджет міської територіальної громади

1457,86

609,11

483,45

365,3

Інші джерела

-

-

-

-

 

 

 

 

 

 

 

Прикріплені файли
Про затвердження Програми створення місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій  Сарненської міської територіальної громади на 2025 -2027 роки.docx
Додатки.docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
06 травня 2024
№ від 06 травня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2021-2024 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 220 від 30 квітня 2024 року "Про проведення опалювального періоду 2023-2024 років на території Сарненської міської територіальної громадита заходи щодо підготовки до опалювального періоду 2024-2025 років"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 275 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 276 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 277 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів