, Головний редактор

Про затвердження Програми підготовки та підтримки територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді       на 2025 - 2027 роки

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

(VІІІ  С К Л И К А Н Н Я)

Р І Ш Е Н Н Я

 

     __   __________  2024 року                                                                        № ___             

 

Про затвердження Програми підготовки та підтримки територіальної

оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в

русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді      

на 2025 - 2027 роки

 

         Відповідно до статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про основи національного спротиву»,  Закону України «Про оборону України», з метою підготовки та підтримки територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву, за погодженням із  постійними комісіями міської ради,  міська рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

  1. Затвердити Програму підготовки та підтримки територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді на 2025 - 2027 роки (далі – Програма), схвалену виконавчим комітетом міської ради, що додається.
  2. Фінансовому управлінню міської ради при формуванні  бюджету міської територіальної громади та внесенні змін до нього передбачати видатки на виконання заходів Програми, на відповідні роки, в межах наявних фінансових ресурсів.
  3.   Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради інформувати  Сарненську міську раду про виконання Програми у  грудні щорічно.
  4.   Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з  питань розвитку села, регламенту, депутатської діяльності та правопорядку (Скрипка С.В.), а організацію виконання - на заступника міського голови   Володимира МІЩЕНЮ.


 

      Міський голова                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ 





                          

                                                            


СХВАЛЕНО                                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення комітету міської ради виконавчого                           Рішення міської ради  

___________ 2024 року № ____                                                   _________2024 року №___     

                                                                                  

                                

 

ПРОГРАМА

підготовки та підтримки територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі

в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді на 2025 – 2027 роки

 

Програма підготовки та підтримки територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді на 2025 - 2027 роки (далі – Програма) розроблена на підставі статті 91 Бюджетного кодексу України, Законів України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про основи національного спротиву», постанови Кабінету Міністрів України  від 31.01.2007 №106 «Про затвердження Порядку розроблення та виконання державних цільових програм».

 

І. Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Відділ з питань НС, ЦЗ та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради

2.

Рішення виконавчого комітету Сарненської міської ради

 

3.

Розробник Програми

Відділ з питань НС, ЦЗ та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради

4.

Співрозробник  Програми

-

5.

Відповідальний виконавець Програми

Сарненська міська рада

Сарненський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

5.1

Головний розпорядник коштів

 Сарненська міська рада

6.

Учасники  Програми

Сарненська міська рада

Сарненський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки,  військові підрозділи ЗСУ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України інші військові формування, добровольче формування №1 Сарненської ТГ

7.

Термін реалізації Програми

Протягом  2025-2027 років

7.1

Етапи виконання Програми:

   1 етап - 2025 рік

   2 етап - 2026 рік

   3 етап - 2027 рік

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

   Бюджет Сарненської міської

   територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми усього, у тому числі:

      2025 рік -   68265,0тис. грн

      2026 рік -   73265,0тис. грн 

      2027 рік -   73265,0тис. грн             

9.1

Коштів місцевого бюджету

214795,0 тис. грн

9.2

Коштів інших джерел

                       -

 

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

У зв’язку  із повномасштабним вторгненням на територію України окупаційно-загарбницьких військ російської федерації, з метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави, відповідно до розпоряджень Генерального штабу Збройних Сил України районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки спільно з органами місцевого самоврядування проводиться постійна робота щодо мобілізаційної підготовки, налагодження чіткої системи військового обліку, накопичення якісних мобілізаційних ресурсів для проведення мобілізації, забезпечення виконання завдань територіальної оборони та покращення матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

Прийняття Програми обумовлене необхідністю розв’язання нагальних проблем забезпечення повноцінної роботи Сарненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з питань територіальної оборони на території Сарненської міської територіальної громади та покращення матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

 

ІІІ. Мета Програми

 

Метою Програми є забезпечення державного суверенітету та незалежності України, підтримання бойової і мобілізаційної готовності, покращення матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, інших військових формувань та забезпечення готовності до проведення заходів територіальної оборони.

Дуже актуально і гостро на загальнодержавному рівні постає сьогодні питання створення належних умов виховання особистості в концепції моральних, культурних, духовних, ідеологічних і патріотичних настанов. Важливим є виховання у молодої людини активної громадянської позиції і відповідальності, почуття власної гідності та поваги до героїчного минулого та сьогодення, вшанування багатих військових традицій народу, її фізичний розвиток.

Головними пріоритетами та принципами реалізації цієї Програми є:

- активне залучення спеціалістів різних профілів до військово-патріотичного виховання молоді;

- створення умов для сприяння у виконанні завдань, поставлених законодавчими актами у питаннях підготовки молоді до служби в Збройних Силах України;

- покращення матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України,  інших військових формувань та підрозділів територіальної оборони.

Основні напрями військово-патріотичної роботи у 2025-2027 роках планується зосередити на:

- активізації співпраці з ветеранськими, молодіжними, військово-спортивними та іншими громадськими організаціями в інтересах військово-патріотичного виховання громадян України;

- забезпеченні участі допризовної підготовки в заходах з нагоди відзначення державних і військово-професійних свят.

 

ІV. Завдання і заходи Програми

 

Завдання і заходи з виконання Програми наведено у додатку.

Організація виконання заходів Програми покладається на Сарненську міську раду, Сарненський районний  територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

  1. Належне функціонування підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, інших військових формувань, підрозділів територіальної оборони шляхом:

-  покращення матеріально-технічного забезпечення;

- проведення на території громади навчань (тренувань) особового складу формувань  територіальної оборони, для покращення їх бойової злагодженості;

- забезпечення заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану,  у тому  числі населення з інших регіонів України, що постраждало внаслідок збройної агресії російської федерації.

  1. Формування нової молодіжної ідеології соціального оптимізму, позитивної громадської думки, що передбачає:

- проведення регіональних оперативно-профілактичних заходів щодо запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі;

- запровадження спеціальних освітніх програм, проєктів для учнівської та студентської молоді щодо їх громадянських прав і обов'язків;

- підтримку програм молодіжних громадських організацій та їх спілок, спрямованих на формування у молоді правової культури, пропаганду соціально безпечної поведінки молоді, співпрацю з органами внутрішніх справ, військовими підрозділами ЗСУ;

- запровадження реклами з соціальних питань у засобах масової інформації, спрямованої на запобігання негативним проявам серед молоді.

  1. Сприяння вихованню патріотизму, розвитку духовності, моральності дітей та молоді, організації їх змістовного дозвілля, що передбачає:

- сприяння утвердженню у свідомості молодих людей притаманних українському народові моральних цінностей, засвоєнню кращих зразків вітчизняної та світової культурної спадщини, вихованню любові до Батьківщини;

- сприяння проведенню державних свят із залученням молоді;

- підтримку діяльності молодіжних та дитячих громадських організацій, їх спілок, які сприяють розвитку духовності, патріотизму, організації змістовного дозвілля молоді;

 

 

  1. Очікувані результати, ефективність Програми

 

Реалізація Програми протягом 2025 - 2027 років сприятиме вирішенню питань за тими напрямами, де спостерігається дефіцит ресурсів з державного бюджету, та забезпечить проведення на належному рівні мобілізаційної підготовки, налагодження чіткої системи військового обліку, накопичення якісних мобілізаційних ресурсів, виконання завдань територіальної оборони, зокрема:

- покращення матеріально-технічного забезпечення військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, інших військових формувань та забезпечення готовності до проведення заходів територіальної оборони - формування стереотипу поведінки допризовної молоді на свідоме проходження військової служби у Збройних Силах України;

- підготовку та залучення до роботи спеціалістів високої кваліфікації;

- зменшення кількості злочинів серед допризовної і призовної молоді, а також випадків ухилення від проходження військової служби у Збройних Силах України;

- готовність юнаків стати дипломованими захисниками Батьківщини;

- якісну підготовку призовників з військово-технічних спеціальностей;

- підняття рейтингу військовослужбовця - захисника Батьківщини.

Виконання Програми дасть змогу:1. Підвищити духовно-моральний, інтелектуальний і творчий потенціал молодих громадян.2. Сприяти формуванню у молоді почуття патріотизму, поваги до історії, культури, традицій України. 3. Підвищити суспільно-політичну активність молодих громадян.4. Удосконалити систему соціальної підтримки й правового захисту молоді. 5. Сформувати у молодих громадян цінності здорового способу життя. 6. Підвищення рівня функціонування підрозділів територіальної оборони та військових частин розташованих на території Сарненської міської територіальної громади.

Показники ефективності Програми визначаються за результатами моніторингу її виконання.

 

VІ. Фінансування заходів Програми

 

Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету міської територіальної громади та інших джерел, не заборонених законодавством (у тому числі надання субвенцій  державному, обласному  бюджетам).

 

VIІ. Координація та контроль за ходом виконанням Програми

 

Координацію та контроль за ходом виконання Програми покладається на виконавців цієї програми.

У разі необхідності внесення змін протягом терміну виконання Програми відповідальний виконавець готує уточнення показників, заходів та вносить їх на розгляд сесії міської ради.

Виконання програми припиняється після закінчення встановленого строку, після чого відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи складає заключний звіт про результати її виконання та при потребі подає його на розгляд сесії міської ради разом із пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання програми не пізніше ніж у двомісячний строк після  закінчення встановленого строку її виконання.

 

 

 

 

 

 

Прикріплені файли
Про затвердження Програми підготовки та підтримки територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді       на 2025 - 2027 роки.docx
Додаток.docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
06 травня 2024
№ від 06 травня 2024 року "Про  схвалення змін до  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2021-2024 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 220 від 30 квітня 2024 року "Про проведення опалювального періоду 2023-2024 років на території Сарненської міської територіальної громадита заходи щодо підготовки до опалювального періоду 2024-2025 років"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 275 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 276 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
06 травня 2024
№ 277 від 30 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів