, Адміністратор

Створення пунктів екологічного контролю на території нашої громади

05 серпня 2024 року відбулося виїзне засідання за участі заступника начальника ДЕІ Поліського округу Петра КОЛОДИЧА, фахівців Інспекції з головою Сарненської міської ради Русланом СЕРПЕНІНОВИМ, директором філії «Сарненське лісове господарство» ДП «Ліси України» Василем ШПАКОВСЬКИМ та представниками територіальної громади, стосовно питання «Формування системи державного екологічного контролю за європейським принципом, організація роботи та майбутні перспективи».
В планах Держекоінспекції України реалізація пілотного проекту щодо створення пунктів екологічного контролю на територіях відповідних ОТГ, що сприятиме більш системному контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, моніторингу та взаємодії з громадськістю.
Представникам засідання Петро КОЛОДИЧ розповів, який алгоритм дій для реалізації майбутнього проекту, подальше застосування веб-ресурсу «ЕкоЗагроза», функції пунктів екологічного контролю, зокрема виявлення порушень природоохоронного законодавства, таких. як факти незаконних порубок лісових насаджень, випалювання сухої рослинності, встановлення фактів браконьєрства та інші заходи, які не пов’язані з проведенням перевірок суб’єктів господарювання.
Також виступили Оксана ХАВАНСЬКА, яка звернула увагу на реформування законодавства про управління відходами, впровадження європейських принципів управління відходами. В свою чергу, Олег СЕМЕНЮК розповів про приділення особливої уваги захисту територій природно-заповідного фонду, розвиток заповідної системи і збереження природи.
Голова Сарненської міської ради Руслан СЕРПЕНІНОВ зазначив, що реформування системи екологічного контролю є важливим пріоритетним напрямком в галузі охорони навколишнього природного середовища, який сприятиме ефективному контролю за станом довкілля.
Василь ШПАКОВСЬКИЙ наголосив на важливості реформи державного екологічного контролю, яка є передумовою сталого відновлення довкілля.
Галарея до статті

Останні документи

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Вересень
19 вересня 2024
№ 495 від 18 вересня 2024 року "Про встановлення переліку та тарифів (цін) на платні послуги, що надаються комунальним підприємством  «САРНИ-АРЕНА» Сарненської міської ради"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Вересень
19 вересня 2024
№ 494 від 18 вересня 2024 року "Про затвердження комунальному підприємству «Сарнитеплосервіс» Сарненської міської ради розрахунку обсягу заборгованості різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася та постачалась населенню"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Вересень
19 вересня 2024
№ 493 від 18 вересня 2024 року "Про затвердження комунальному підприємству Сарненської міської ради «Екосервіс» розрахунку обсягу заборгованості різниці в тарифах на послуги з централізованого водовідведення"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Вересень
19 вересня 2024
№ 492 від 18 вересня 2024 року "Про схвалення змін до Програми меліорації земель та  захисту  населених  пунктів  і сільськогосподарських угідь Сарненської   міської   територіальної  громади  Сарненського району Рівненської області"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Вересень
19 вересня 2024
№ 491 від 18 вересня 2024 року "Про  схвалення змін до Програми  запобігання виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та протидії пожежам у природних екосистемах Сарненської міської територіальної громади на 2022 – 2024 роки"

Пошук документів