, Головний редактор

ПРО ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ПІД ЧАС СВЯТКУВАННЯ РІЗДВЯНИХ ТА НОВОРІЧНИХ СВЯТ

Різдвяні та Новорічні свята завжди асоціюються з ялинкою, прикрасами, а також хлопавками, бенгальськими вогнями, феєрверками, салютами, петардами. Але, не кожен знає, яку велику небезпеку несуть в собі «святкові іграшки».

При підготовці до Нового року особливу увагу треба приділити прикрашанню ялинки. Адже, якщо установити її з порушенням, прикрасити горючими іграшками та не сертифікованими електрогірляндами – це може спричинити займання та лишити Вас святкового настрою.


Під час проведення Різдвяних та Новорічних свят:

  • ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі;
  • за відсутності в приміщенні електричного освітлення або його відключення святкування новорічної ялинки повинно проводитися тільки протягом світлового дня;
  • ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації;
  • гірлянди та інші прикраси, які підключаються до електромережі, застосовуються за умови наявності паспорта або сертифіката відповідності;
  • підключення гірлянд до мережі повинно виконуватися тільки за допомогою штепсельних з’єднань;
  • у разі виявлення несправності в ілюмінації вона повинна бути терміново вимкнена;
  • забороняється застосовувати для прикрашання ялинки свічки.

Під час організації і проведення масових заходів слід дотримуватись таких вимог:

  • при кількості людей понад 50 осіб використовувати приміщення, забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, що не мають на вікнах глухих ґрат. Для будівель з перекриттями з горючих матеріалів такі заходи можуть проводитись у приміщеннях не вище другого поверху;
  • особи, яким доручено проведення таких заходів, перед їх початком зобов’язані оглянути приміщення, переконатися в забезпеченості нормованою кількістю первинних засобів пожежогасіння, справності засобів зв’язку, систем протипожежного захисту;
  • повинно бути організоване чергування на сцені та у приміщеннях залів відповідальних та призначених за пожежну безпеку.

При проведенні таких заходів забороняються заповнення приміщень людьми понад установлену норму, зменшення ширини проходів між рядами, установка в проходах додаткових посадкових місць, повне відключення під час спектаклів або вистав світла, використання свічок, бенгальських вогнів, відкритого вогню, феєрверків і куріння, а також включення в програму (сценарій) номерів (вистав) з використанням вогневих ефектів.

Категорично забороняється, у період воєнного стану використовувати піротехнічні засоби!

Дотримуйтесь правил безпеки життєдіяльності під час Різдвяних та Новорічних свят, будьте вкрай обережними, дотримуйтесь правил пожежної безпеки при влаштуванні ялинки, тоді Різдвяні та Новорічні свята  принесуть Вам лише задоволення та позитивні емоції.

 

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради.

Останні документи

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
01 травня 2024
№ 232 від 30 квітня 2024 року "Про  схвалення Програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань в окремих категорій населення на 2025-2027 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
01 травня 2024
№ 231 від 30 квітня 2024 року "Про  схвалення Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненська стоматологічна поліклініка» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
01 травня 2024
№ 230 від 30 квітня 2024 року "Про  схвалення  Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на 2025-2027 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
01 травня 2024
№ 229 від 30 квітня 2024 року "Про  схвалення   Програми покращення діагностики, лікування  та профілактики злоякісних новоутворень на 2025-2027 роки у Сарненській міській територіальній громаді"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
01 травня 2024
№ 228 від 30 квітня 2024 року "Про схвалення Програми стимулів для медичних працівників Сарненської міської територіальної громади на 2025-2027 роки"

Пошук документів