, Головний редактор

НЕ ПРОВОКУЙТЕ  ПОЖЕЖІ В ЕКОСИСТЕМАХ!

На території громади встановилася суха, бездощова погода. У цей час суха рослинність спалахує від найменшої іскри, а пожежа за лічені хвилини здатна поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху.  Сарненська міська рада закликає громадян бути свідомими, та суворо дотримуватися правил безпечної життєдіяльності у цей період, адже за статистикою, основною причиною виникнення пожеж в екосистемах   є людська недбалість!

Розпорядженням начальника Рівненської обласної військової адміністрації від 18.04.2023 року №162 «Про заборону заїзду на територію лісового фонду області транспортних засобів та відвідування хвойних лісів протягом пожежонебезпечного періоду у 2023році» заборонено заїзд транспортних засобів та відвідування хвойних лісів в  пожежонебезпечний період.


Спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану може розцінюватися як акт диверсії. Законодавці у статті “Диверсія”, окрім існуючих злочинів, передбачили навмисні підпали сухостою. Відповідальність за злочини, передбачені статтею “Диверсія”, караються від 15 років до довічного ув'язнення. Також за спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3060 до 6120 грн для громадян, від 15300 грн до 21420 грн на посадових осіб, а за порушення громадянами правил пожежної безпеки в лісі передбачений штраф від 1530 грн. до 4590 грн.

Щоб вберегти природні екосистеми та  від нищівних пожеж, звертаємо вашу увагу, що під час ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНОГО ПЕРІОДУ потрібно дотримуватися таких правил:

  • не розводьте відкритий вогонь біля лісової зони, в полях;
  • не залишайте недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці;
  • не спалюйте сміття та рослинні залишки;
  • не залишайте без нагляду розпалені багаття та не дозволяйте дітям розводити вогнища;
  • при сильних поривах вітру не розпалюйте вогнище;
  • залишаючи місце відпочинку, обов’язково загасіть вогнище водою чи піском до повного припинення горіння або тління;
  • заборонено спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях;
  • проводьте роз’яснювальні бесіди з дітьми щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди.

Шановні громадяни, якщо ви помітили виникнення загорання на відкритих територіях чи лісах  — негайно сповістіть про це Службу порятунку за номером 101!


Відділ з питань надзвичайних ситуацій,

цивільного захисту та мобілізаційної роботи

Сарненської міської ради.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів