, Адміністратор

№74 від 24 грудня 2020 року "Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Сарненської міської територіальної громади"

РІШЕННЯ

 

 

    24  грудня 2020 року 

                                                 № 74

 

«Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна  фізичних осіб на території Сарненської міської територіальної  громади

 

           

 

          Відповідно до підпункту 170.1.2 пункту 170.1 статті 170 Податкового кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 26.06.2020 №151 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» з метою актуалізації розміру мінімальної вартості місячної оренди 1(одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, збільшення об’єму надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджету громади,  беручи до уваги висновок постійної  депутатської комісій з економічних питань, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства та інвестиційного розвитку міської ради,  міська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити розрахунок визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 (одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб згідно з додатком.
  2. Визначити мінімальну вартість місячної оренди 1(одного) квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб з урахуванням податку на додану вартість:

14.14 грн. - для некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб;

28,28 грн. - для виробничої діяльності;

42,42 грн. - для іншої комерційної діяльності.

  1. Визнати таким, що втратило чинність рішення міської ради від 20 липня 2016 року №212 «Про визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 квадратного метра загальної площі нерухомого майна (включаючи земельну ділянку, на якій розміщується нерухоме майно, присадибну ділянку) фізичних осіб у м.Сарни».
  2. 4. Це рішення набирає чинності з дати прийняття та застосовується з 01 січня 2021 року.
  3. Довести це рішення до Сарненської ОДПІ Головного управління ДФС у Рівненській області та опублікувати в засобах масової інформації
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Сарненську ОДПІ Головного управління ДФС у Рівненській області.

 

 

 

Міський голова                                                                            Руслан СЕРПЕНІНОВ          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сесії міської ради

від 24 грудня 2020  № 74

Розрахунок

визначення мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна (включаючи земельну ділянку, на якій розміщується нерухоме майно, присадибну ділянку) фізичних осіб

 

  1. Розрахунок визначення мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб здійснено відповідно до постанови Кабінет Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1253 «Про затвердження Методики визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб», наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 26.06.2020 №151 Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» .
  2. Мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна (включаючи земельну ділянку, на якій розміщується нерухоме майно, присадибну ділянку) фізичних осіб розраховується за формулою:

Р = ( н  / (К  х 12)) х Ф,

де Р – мінімальна вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна у гривнях;

Рн = середня вартість 1 кв. метра новозбудованого об'єкта, подібного до орендованого, яка обчислюється залежно від вартості будівництва, у гривнях (з урахуванням ПДВ) (12728 гривень);

К = коефіцієнт окупності об'єкта зданого в оренду, що відповідає проектному строку його експлуатації. (75 років).

Під час визначення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна застосовується додатковий коефіцієнт Ф - функціональне використання об'єкта нерухомого майна, який у разі його використання для провадження виробничої діяльності дорівнює 2, іншої комерційної діяльності - 3, некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб, -1.

  1. Мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна (включаючи земельну ділянку, на якій розміщується нерухоме майно, присадибну ділянку) фізичних осіб, розрахована згідно з вищезазначеною формулою для м. Сарни з урахуванням податку на додану вартість складає:

-        для некомерційної діяльності, у тому числі для проживання фізичних осіб становить, Р = (12728/(75*12))*1 = 14,14 грн.кв.м.

-   для виробничої діяльності становить, Р = (12728/(75*12))*2 = 28,28 грн.кв.м.

-   для іншої комерційної діяльності становить, Р=(12728/(75*12))*3 = 42,42 грн.кв.м.

 

 

Секретар ради                                                                               Андрій Мичка

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про погодження місця для надання послуг з прокату електросамокатів"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про встановлення режиму роботи салону краси  «BLOOM» по вул. Княгині Ольги, 23 у м. Сарни"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про  роботу Служби у справах дітей Сарненської міської ради щодо запобігання бездоглядності неповнолітніх на території Сарненської міської територіальної громади"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
27 березня 2024
№ від 27 березня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Пошук документів