, Головний редактор

"ТИХА АКЦІЯ"

«ТИХА АКЦІЯ»
    відбулась у нашій громаді
  Сьогодні вшанували пам’ять загиблих під час війни маленьких українців. Адже саме 4 червня в Україні – День пам'яті дітей, які загинули через збройну агресію рф проти України. Така нова сумна  офіційна дата з’явилась у календарі нашої країни. Бо не існує нічого важчого й страшнішого для батьків, родини, держави, аніж загибель дітей. 
   І в цей день, з ініціативи управління освіти Сарненської міської ради, працівники закладів освіти та культури громади, організували культурно-тематичний захід. Учасниками акції стали керуючий справами міськвиконкому Вячеслав Шимко, начальниця управління освіти Діана Кошкіна, маленькі та дорослі мешканці Сарн.
   «Тиха акція» вшанування загиблих діток розпочалась о 10-ій з хвилини мовчання і тривала до 14 години. Усі охочі приносили іграшки та запалювали лампадки, в знак жалю і пам’яті про загиблих маленьких українців. Усі речі, призначені дітям для гри, зібрані на акції, передадуть дітям-переселенцям.
   Центральну алею, вздовж вулиці Широкої, по обидва боки, заповнили малюнки учнів шкіл громади. Непрості емоції - на обличчях перехожих, патріотичні пісні про війну - такими спогадами залишився цей день у серцях сарненчан.  А ще, всім учасникам, під час акції, роздавали невеличкі обереги, виготовлені руками вихованців закладів культури та освіти.
   І закарбовано тепер цей день у наших ДНК. Нам належить жити з цим болем. За інформацією Офісу Генерального прокурора, нині 261 дитина загинула. Ще 465 - отримали поранення. Найбільше діток постраждало в Донецькій, Київській, Харківській, Чернігівській, Херсонській, Луганській, Миколаївській, Запорізькій областях.
   Пам’ятаємо! Світла та вічна пам’ять маленьким ангелам!
Більше у відео.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про схвалення Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл, місцевих авторів  громади на  2025-2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Цепцевицького старостинського округу №7"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
24 квітня 2024
№ від 24 квітня 2024 року "Про розгляд заяви про вихід з членів особистого селянського господарства мешканки Ремчицького старостинського округу №6"

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
24 квітня 2024
Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби із злочинністюна 2025-2027 роки  

Пошук документів