, Головний редактор

ПАМ‘ЯТАЄМО!  ПЕРЕМАГАЄМО!

   У День пам’яті та примирення згадуємо трагічну історію про руйнування та смерті мільйонів людей у Другій світовій війні.
   Сьогодні, 8 травня, у Сарненській громаді біля Меморіалу Слави, вшанували пам’ять полеглих у боротьбі з нацизмом, усіх жертв Другої світової війни та кожного, хто загинув у російсько-українській війні. 
   Сьогодні, як і вісімдесят років тому, Україна воює з підступним агресором - путінською росією, яка знову посягає на територіальну цілісність незалежної держави, так само намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки та загрожує  всій Європі. Окупанти вчиняють воєнні злочини на українській землі, свідомо знищують свободолюбивих громадян, вчиняють геноцид мирних жителів.
   Воїни ЗСУ демонструють міць і мужність. У другій світовій війні  перемогли фашизм - переможемо і рашизм!
   Вічна Памʼять жертвам Другої світової війни!
   Слава українським воїнам!
У цей день, також, очільник громади Руслан Серпенінов відвідав учасницю бойових дій минулої війни Марію Терентівну Байду. Вона працювала у столовій при госпіталі, де кормили поранених. Марія Байда - ветеран праці. У мирному житті захоплювалась вишиванням. Однак, останні півтора року не бачить та не ходить. Марія Терентівна нагороджена орденом за мужність 3 ступеня та іншими ювілейними медалями. 
А ще завітав Руслан Петрович до дитини війни Віри Олександрівни Царук. Вона пройшла катівню нацистських концтаборів малолітньою ув'язненою. На її долю випали тяжкі випробування війни, залишився жорстокий слід - невиліковна травма. Відголосок гіркої пам'яті Віра Царук відображає у творчості, адже пише вірші.
   Слава Україні!
   Героям слава!
Більше у відео.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів