, Головний редактор

ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ, ЩО ЗМІНИВ ІСТОРІЮ САРН

Сьогодні, 11 січня, у Сарнах відзначили 78 річницю з дня визволення міста від нацистів. Через карантинні обмеження заходи не були велелюдними, як зазвичай. До меморіалу Солдатської слави прийшли, аби вклонитися полеглим героям, які відважно захищали рідну землю, поклали квіти Сарненський міський голова Руслан Серпенінов, начальник управління культури, туризму, молоді та спорту Едуард Раковець, представники громадських організацій, мешканці громади і району. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про ветеранів Другої світової війни, учасників бойових дій, партизанів, підпільників, згадали тих, хто пройшов пекло фронту та піднімав з руїн зруйноване народне господарство. А далі, на іншому заході з нагоди відзначення 78-ї річниці з дня визволення Сарн у музеї, усі учасники заходів обмінялись думками та роздумами про цей значимий день в історії.
- У січні 1944 року в боях за Сарни окупанти 3 дні відчайдушно опиралися, але наступальний рух визвольної армії вже нічого не могло зупинити,- каже директорка Сарненськогго історико-етнографічного музею Вікторія Дашко.- Ми завжди пам'ятатимемо імена 985 воїнів різних національностей, які загинули за визволення міста і району й захоронені на цьому священному для сарненців місці.
Більше у відео.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів