, Головний редактор

Розпочався "осінній" призов

З початком жовтня в Україні вже традиційно розпочався призов громадян на строкову військову службу, який здійснюється відповідно до Указу Президента «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році», Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Він триватиме з жовтня по грудень 2021 року.

Протягом «осіннього призову 2021 року» через Сарненський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки на строкову військову службу планується призвати 22 військовозобов’язаних призовників Сарненської міської територіальної громади, з початку жовтня вже 14 призовників  було направлено на строкову військову  службу від нашої громади.

Термін служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти, або 12 місяців – для призовників з освітньо-кваліфікаційним рівнем  магістра. Призову на військову службу підлягають юнаки з 18 до 27 років, які визнані придатними за станом здоров’я і не мають права на відстрочку.

Підставами для відстрочки від призову є:

Сімейні обставини – опікунство над непрацездатними родичами; дружина чи дитина з інвалідністю; вагітна дружина; двоє і більше дітей; дитина у віці до 3-х років; самостійне виховання дитини; сирітство; брат на строковій службі у цей час.

Стан здоров'я – якщо призовника визнали тимчасово непридатним до військової служби, тривалість відстрочки становитиме 1 рік.

Навчання – інтернатура, аспірантура, докторантура. Також мають право на відстрочку особи, молодші 21 року, які здобувають освіту за денною формою навчання.

Професійна діяльність – священнослужителі; кандидати (доктори) наук, які працюють на посадах за спеціальністю; педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів з повною вищою освітою; медичні працівники, сільські, селищні, міські голови; поліцейські, резервісти.

Не підлягають призову підозрювані у кримінальних злочинах.

Призвані військовослужбовці строкової служби, до виконання бойових дій в зоні проведення ООС на Сході України не залучаються.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та  мобілізаційної роботи Сарненської міської ради. 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про схвалення Програми надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку на 2025 - 2027 роки"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про відмову у наданні статусу дитини, яка  постраждала  внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, Шелайкіній Софії Владиславівні"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання статусу дитини-сироти"

Пошук документів