, Адміністратор

Комісійно розглянули, хто з дітей-сиріт потребує житло

Відбулось перше засідання комісії з питань формування пропозицій, стосовно забезпечення житлом дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, що проживають у Сарненській громаді.

Члени комісії розглянули сім питань, зокрема: організаційні, щодо складу і повноважень комісії з питань формування пропозицій стосовно забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа Сарненської міської ради; обговорення напрямків спрямування субвенції та визначення пріоритетного для Сарненської міської територіальної громади; розгляд та затвердження списку дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування і осіб з їх числа віком від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку; розгляд та затвердження списку осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 23 до 35 років), які перебувають на квартирному обліку в Сарненській міській територіальній громаді; розгляд і затвердження списку осіб з числа дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування віком старше 35 років, які перебувають на квартирному обліку; розгляд і затвердження загального списку дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з числа, які перебувають на квартирному обліку в Сарненській міській територіальній громаді; визначення потреби в коштах, субвенції по зазначених списках.

Інформацію начальника служби у справах дітей Ростислава Гаврилюка, щодо складу комісії та її повноважень - на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримка малих групових будинків» (далі – постанова КМУ №615), члени комісії взяли до відома. Відповідну ж комісію створили на виконання розпорядження Сарненського міського голови.

Ростислав Гаврилюк, також, поінформував про напрями спрямування субвенції, згідно з постановою КМУ № 615. Відповідно до умов Порядку, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та особи з їх числа (віком до 35 років і старші), які перебувають на квартирному обліку, можуть бути забезпечені власним житлом шляхом купівлі чи будівництва, або грошовою компенсацією за кошти субвенції з державного бюджету, для придбання житла за власним вибором.

Під час обговорення, запропонували виплачувати грошову компенсацію, а не купувати чи будувати житло, розглянули механізм виплати коштів, та деякі інші моменти, передбачені вказаною постановою КМУ.

Затвердили список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа (віком від 16 до 23 років, у тому числі особи які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року), які перебувають на квартирному обліку в Сарненській міській територіальній громаді (57 дітей/осіб), та список осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 23 до 35 років), (16 осіб). Враховуючи відсутність осіб з числа дітей–сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, віком старших 35 років, які перебувають на квартирному обліку, відповідно до інформації від старостинських округів та міськвиконкому, необхіднідності у затвердженні такого списку немає.

Також, члени комісії погодили загальний список дітей–сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з числа, які перебувають на квартирному обліку в Сарненській міській територіальній громаді, та визначили потреби в коштах субвенції за зазначеними списками.

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів