, Адміністратор

№ 35 від 08 березня 2022 року "Про заходи радіаційного захисту у зоні спостереження Рівненської АЕС"

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

МІСЬКОГО ГОЛОВИ

 

 

08 березня  2022 року                                                                                                       № 35

 

 

Про заходи радіаційного захисту у зоні спостереження Рівненської АЕС

 

 

Керуючись статтями 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  статтями 19, 35 Кодексу цивільного захисту України, Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», розпорядженням Кабінету Міністрів  України від   24 лютого 2022 року            № 179-р «Про організацію  функціонування єдиної державної системи цивільного захисту в умовах воєнного стану» та з метою завчасної підготовки до виконання заходів щодо захисту населення від можливих радіаційних аварій та їх наслідків на територіях, що потрапляють до зони спостереження  Рівненської АЕС, на виконання наказу начальника обласної військової адміністрації від 03 березня 2022 року № 11 «Про заходи радіаційного захисту у зонах спостереження Рівненської та Хмельницької АЕС», наказу начальника районної військової адміністрації від 07 березня 2022 року №4 «Про заходи радіаційного захисту у зоні спостереження Рівненської АЕС»:

  1. Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Сарненської міської ради організувати щоденне інформування населення через засоби масової інформації про потужність експозиційної дози у населених пунктах та заходи, які необхідно здійснювати під час викиду радіоактивних речовин у довкілля.
  2. Старостам Великовербченського старостинського округу №1 та Городецького старостинського округу №4 Сарненської міської територіальної громади, комунальному некомерційному підприємству «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради:

           2.1. Організувати видачу населенню респіраторів та препаратів стабільного йоду у населених пунктах  Велике Вербче, Вирка, Бутейки, Городець, Велихів, Сварині (з інструкціями щодо їх застосування),  розташованих у 30-кілометровій зоні спостереження навколо ВП «Рівненська АЕС»;

           2.2. Забезпечити захисні споруди цивільного захисту, що розташовані у населених пунктах  Велике Вербче, Вирка, Бутейки, Городець, Велихів,  Сварині 30-кілометрової зони  спостереження навколо ВП «Рівненська АЕС», всіма необхідними засобами та питною водою для перебування населення у цих спорудах.

  1. Комісії з питань евакуації Сарненської міської ради при отриманні від адміністрації ВП «Рівненська АЕС» інформації про небезпечні рівні радіоактивного забруднення та відповідних рекомендацій щодо необхідних заходів захисту населення,  у разі прийняття рішення про евакуацію,  організувати евакуацію населення із зон радіоактивного забруднення.
  2. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із викидом радіоактивних речовин, негайно інформувати районну військову адміністрацію за номером 03655 3- 57 -77, +380961312063.
  3. Управлінню житлово-комунального господарства, транспорту, містобудування, архітектури та управління комунальною власністю, відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради, комунальному підприємству Сарненської міської ради «Екосервіс» підготувати  заклади побутового обслуговування та автотранспортні підприємства  до проведення деконтамінації та санітарної обробки людей, дезактивації  техніки, забезпечити їх засобами дезактивації.
  4. Відділу соціально-економічного розвитку, відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради та старостам Великовербченського старостинського округу №1, Городецького старостинського округу №4 Сарненської міської територіальної громади створити додаткові запаси продуктів харчування, питної води та засобів індивідуального захисту для забезпечення населення у випадку викиду радіоактивних речовин у довкілля.
  5. Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Сарненської міської ради провести уточнення кількості населення у 30-кілометрових зонах спостереження навколо Рівненської АЕС з урахуванням громадян, тимчасово переселених із зон бойових дій.

8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови Володимира МІЩЕНЮ та Тараса ДРАГАНЧУКА.

 

 

 

Міський голова                                                                           Руслан СЕРПЕНІНОВ

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів