, Головний редактор

№12 від 27 січня 2022 року "Про затвердження подання до суду  про призначення опікуна для недієздатних осіб  "

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

27 січня 2022 року                                                                                        № 12

 

 

Про затвердження подання до суду 

про призначення опікуна для

недієздатних осіб

 

 

 

         Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 56, 58, 60, 63 Цивільного кодексу України, статтею 300 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи протокол засідання опікунської ради Сарненської міської ради від 13 січня 2022 року № 4, виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

 

  1. Затвердити подання органу опіки і піклування щодо призначення (особа), ---р.н., опікуном (піклувальником) над (особа), --- р.н. та (особа), --- р.н., у випадку визнання їх недієздатними (обмежено дієздатними), що додається.

 

  1. Направити подання до Сарненського районного суду Рівненської області по справі №572/3418/20 за заявою (особа) про визнання (особа) та (особа) недієздатними, встановлення опіки.

 

  1. Контроль за виконаннямцього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана Назарця.

 

 

Міський голова                                                           Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

                                                                           ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          Рішення виконавчого комітету

                                                                           від 27.01.2022 № 12

 

 

ПОДАННЯ

( в порядку ст. 60 ЦК України)

 

         Громадянка (особа), --- року народження, є особою з інвалідністю з дитинства 1групи, згідно витягу із акту огляду медико-соціальною експертною комісією №214926.

        Громадянин (особа), --- року народження,  є особою з інвалідністю з дитинства І групи, згідно витягу із акту огляду медико-соціальною експертною комісією № 212234 від 18.10.1995.

        За станом здоров’я (особа) та (особа) не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки, потребують постійного стороннього догляду. Провівши обстеження умов проживання гр. (особа) та (особа),   було встановлено, що особи з інвалідністю проживають у квартирі з батьками, батько – (особа), ---р.н., (пенсіонер, ФОП), мати - (особа), --- р.н., (не працює, пенсіонерка). У помешканні мають три житлові кімнати з комунальними зручностями.

Після визнання громадян (особа) та (особа) особами з інвалідністю з дитинства І групи, для захисту їх прав та інтересів було призначено піклувальника – (особа), --- р.н., маму осіб з інвалідністю, згідно рішень виконавчого комітету Сарненської міської ради № 101 від 07.02.2007 та № 102 від 07 лютого 2007 року.

Протягом всього періоду догляд та нагляд за (особа) та (особа) здійснює їх мати (особа), --- р.н. Умови проживання в сім’ї задовільні, відносини доброзичливі.

        Керуючись ст. 63 ЦК України «Призначення опікуна або піклувальника» - опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю призначена лише за її письмовою заявою.

        Гр. (особа) звернулась до органу опіки та піклування при Сарненській міській раді щодо надання висновку про можливість виконання нею обов’язків опікунів (піклувальників) стосовно дочки (особа) та сина (особа) у зв’язку з тим, що в Сарненському районному суді Рівненської області розглядається справа про виконання нею обов’язків опікуна (піклувальника) (особа), --- р.н. та сина (особа), --- р.н. для захисту та представлення їх інтересів, так як інші родичі, не можуть здійснювати за ними догляд. Орган опіки та піклування при Сарненській міській раді розглянувши матеріали, з’ясувавши обставини встановив, що гр. (особа) не працює, судимості не має, здійснює догляд за дочкою Тетяною та сином Вячеславом, може виконувати обов’язки опікуна (піклувальника) згідно з медичним висновком про стан здоров'я стосовно осіб з інвалідністю (особа), --- р.н. та (особа), --- р.н..

Враховуючи те, що (особа) буде здійснювати догляд та нагляд за (особа), --- р.н. та  (особа), --- р.н., керуючись ст. 60 Цивільного кодексу України є необхідність встановлення опіки (піклування) над (особа) та (особа) в разі визнання їх недієздатними (обмежено дієздатними).

 

         На основі вищевикладеного, керуючись статтями 60, 63 Цивільного кодексу України,

 

ПРОШУ:

        

Призначити (особа), --- р.н., жительку м. Сарни, вулиця Белгородська, ---, кв. ---, Сарненського району, Рівненської області опікуном (піклувальником) над  (особа), --- р.н., та  (особа), --- р.н., осіб з інвалідністю з дитинства І групи, жителів м. Сарни, вулиця Белгородська, ---, кв. --- Сарненського району Рівненської області, в разі визнання їх недієздатними (обмежено дієздатними).

 

 

 

Міський голова                                                                    Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

Прикріплені файли
№12 від 27 січня 2022 року "Про затвердження подання до суду  про призначення опікуна для недієздатних осіб  ".docx

Останні документи

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
30 квітня 2024
№ 90 від 26 квітня 2024 року "Про затвердження зведеного кошторисного розрахунку вартості виконання послуг на поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Європейська у місті Сарни Рівненсько області"

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
30 квітня 2024
№ 89 від 26 квітня 2024 року "Про скликання засідання виконавчого комітету міської ради"

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про безоплатну передачу майна (благодійної допомоги) з балансу Комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на баланс Рівненської  обласної організації  Товариства Червоно

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про безоплатну передачу майна (благодійної допомоги) з балансу Комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на баланс Рівненської  обласної організації  Товариства Червоно

Пошук документів