, Головний редактор

№10 від 27 січня 2022 року "Про затвердженняподання до суду  про призначення опікунів для недієздатної особи  "

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

27 січня 2022 року                                                                                    № 10

 

 

Про затвердженняподання до суду 

про призначення опікунів для

недієздатної особи

 

 

 

         Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 56, 58, 60, 63 Цивільного кодексу України, статтею 300 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи протокол засідання опікунської ради Сарненської міської ради від 13 січня 2022 року № 4, виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

 

  1. Затвердити подання органу опіки і піклування щодо призначення (особа), --- р.н. та (особа), --- р.н. опікунами (піклувальниками) над (особа), --- р.н., у випадку визнання її недієздатною (обмежено дієздатною), що додається.

 

  1. Направити подання до Сарненського районного суду Рівненської області по справі №572/2834/21 за заявою (особа) та (особа) про визнання (особа) недієздатною, встановленняопіки та призначення опікунів.

 

  1. Контроль за виконаннямцього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана Назарця.

 

 

Міський голова                                                           Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

                                                                           ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          Рішення виконавчого комітету

                                                                           від 27.01.2022 № 10

 

 

ПОДАННЯ

( в порядку ст. 60 ЦК України)

 

        Громадянка (особа), --- року народження, є особою з інвалідністю з дитинства ІА групи, у відповідності до довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією № 0216125 від 07 лютого 2012 року, довічно.

        За станом здоров’я (особа) не може самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки, потребує постійного стороннього догляду. Провівши обстеження умов проживання гр. (особа), було встановлено, що особа з інвалідністю проживає у будинку з батьками, батько – (особа), --- р.н., (пенсіонер, не працює), мати – (особа), --- р.н. (пенсіонерка, не працює). У помешканні мають три житлових кімнати, є в наявності водопостачання, електроопалення та пічне. Ведуть підсобне господарство (худоба), мають земельну ділянку 1,1049 га, господарські будівлі, займаються веденням городництва, є в користуванні земельна ділянка розміром 0,01 га для гаражного будівництва.

Протягом всього періоду догляд та нагляд за (особа) здійснює її мати (особа), ---.н. та батько (особа), --- р.н.. Умови проживання в сім’ї задовільні, відносини доброзичливі.

  Керуючись ст. 63 ЦК України «Призначення опікуна або піклувальника» - опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю призначена лише за її письмовою заявою.

  Громадяни (особа) та (особа) звернулись до органу опіки та піклування при Сарненській міській раді щодо надання висновку про можливість виконання ними обов’язків опікунів (піклувальників) стосовно дочки (особа), у зв’язку з тим, що в Сарненському районному суді Рівненської області розглядається справа про виконання ними обов’язків опікунів (піклувальників) (особа), ---, для захисту та представлення її інтересів.

  Орган опіки та піклування при Сарненській міській раді розглянувши матеріали, з’ясувавши обставини встановив, що гр. (особа) та (особа) не працюють, мають ІІ групу інвалідності, захворювання пов’язане з наслідками аварії на ЧАЕС, судимості не мають, здійснюють догляд за дочкою (особа), можуть виконувати обов’язки опікунів (піклувальників) згідно з медичним висновком про стан здоров'я, стосовно особи з інвалідністю (особа), ---р.н.

Враховуючи те, що (особа) та (особа) будуть здійснювати догляд та нагляд за (особа), ---р.н, керуючись ст. 60 Цивільного кодексу України є необхідність встановлення опіки (піклування) над (особа) в разі визнання її недієздатною (обмежено дієздатною).

        На основі вищевикладеного, керуючись статтями 60, 63 Цивільного кодексу України,

 

ПРОШУ:

        

Призначити (особа), ---  р.н. та (особа), --- р.н. жителів с. Яринівка, вулиця Гагаріна, --- Сарненського району Рівненської області опікунами (піклувальниками) над (особа), ---р.н., особи з інвалідністю з дитинства І А групи, жительки с. Яринівка, вулиця Гагаріна, --- Сарненського району, Рівненської області, в разі визнання її недієздатною (обмежено дієздатною).

 

 

 

Міський голова                                                   Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

Прикріплені файли
№10 від 27 січня 2022 року "Про затвердженняподання до суду  про призначення опікунів для недієздатної особи  ".docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про безоплатну передачу майна (благодійної допомоги) з балансу Комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на баланс Рівненської  обласної організації  Товариства Червоно

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про безоплатну передачу майна (благодійної допомоги) з балансу Комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на баланс Рівненської  обласної організації  Товариства Червоно

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про затвердження змін до Програми підготовки та підтримки підрозділів територіальної оборони, Збройних Сил України та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Сарненській міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про затвердження Програми розвитку туризму Сарненської міської територіальної громади на 2025 – 2027 роки

Пошук документів