, Головний редактор

№13 від 27 січня 2022 року "Про затвердження подання до суду  про призначення опікуна для недієздатної особи"

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

27 січня 2022 року                                                                                        № 13

 

 

Про затвердження подання до суду 

про призначення опікуна для

недієздатної особи

 

 

 

         Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 56, 58, 60, 63 Цивільного кодексу України, статтею 300 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи протокол засідання опікунської ради Сарненської міської ради від 13 січня 2022 року № 4, виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

 

  1. Затвердити подання органу опіки і піклування щодо призначення (особа), ---р.н., опікуном (піклувальником) над (особа), ---р.н., у випадку визнання його недієздатним (обмежено дієздатним), що додається.

 

  1. Направити подання до Сарненського районного суду Рівненської області по справі №572/3387/21 за заявою (особа) провизнання (особа) недієздатним, встановлення опіки.

 

  1. Контроль за виконаннямцього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана Назарця.

 

 

Міський голова                                                                       Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

                                                                           ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          Рішення виконавчого комітету

                                                                           від 27.01.2022 № 13

 

 

ПОДАННЯ

( в порядку ст. 60 ЦК України)

 

         Громадянин (особа), --- року народження, є особою з інвалідністю з дитинства І Бгрупи, у відповідності до довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією № 0173687 від  03 серпня 2010 року, довічно.

За станом здоров’я  (особа) не може самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов’язки, потребує постійного стороннього догляду. Провівши обстеження умов проживання гр. (особа) було встановлено, що особа з інвалідністю проживає у будинку з батьками, батько – (особа), --- р.н. (не працює, здійснює догляд за сином), мати – (особа), --- р.н. (не працює). У помешканні мають дві житлових кімнати, квартира з комунальними зручностями, користуються набором необхідних меблів та побутовою технікою.

Протягом всього періоду догляд та нагляд за (особа) здійснює його батько (особа), --- р.н. Умови проживання в сім’ї задовільні, відносини доброзичливі.

         Керуючись ст. 63 ЦК України «Призначення опікуна або піклувальника» - опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю призначена лише за її письмовою заявою.

         Гр. (особа) звернувся до органу опіки та піклування при Сарненській міській раді щодо надання висновку про можливість виконання ним обов’язків опікуна (піклувальника) стосовно сина (особа), у зв’язку з тим, що в Сарненському районному суді Рівненської області розглядається справа про виконання ним обов’язків опікуна (піклувальника) (особа)а, ---р.н., для захисту та представлення його інтересів.

        Орган опіки та піклування при Сарненській міській раді розглянувши матеріали, з’ясувавши обставини встановив, що гр. (особа) не працює, судимості не має, здійснює догляд за сином (особа), може виконувати обов’язки опікуна (піклувальника) згідно з медичним висновком про стан здоров'я,стосовно особи з інвалідністю (особа), ---р.н.

Враховуючи те, що (особа) буде здійснювати догляд та нагляд за (особа), ---р.н, керуючись ст. 60 Цивільного кодексу України є необхідність встановлення опіки (піклування) над (особа) у разі визнання його недієздатним (обмежено дієздатним).

         На основі вищевикладеного, керуючись статтями 60, 63 Цивільного кодексу України,

 

ПРОШУ:

        

Призначити (особа), --- р.н., жителя         м. Сарни, вулиця Дослідна станція, --- Сарненського району, Рівненської області опікуном (піклувальником) над (особа), ---р.н., особи з інвалідністю з дитинства І Б групи, жителя м. Сарни, вулиця Дослідна станція, ---, Сарненського району, Рівненської області, в разі визнання його недієздатним (обмежено дієздатним).

 

 

 

Міський голова                                                                        Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Прикріплені файли
№13 від 27 січня 2022 року "Про затвердження подання до суду  про призначення опікуна для недієздатної особи".docx

Останні документи

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
30 квітня 2024
№ 90 від 26 квітня 2024 року "Про затвердження зведеного кошторисного розрахунку вартості виконання послуг на поточний ремонт дорожнього покриття вулиці Європейська у місті Сарни Рівненсько області"

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
30 квітня 2024
№ 89 від 26 квітня 2024 року "Про скликання засідання виконавчого комітету міської ради"

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про безоплатну передачу майна (благодійної допомоги) з балансу Комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на баланс Рівненської  обласної організації  Товариства Червоно

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про затвердження Програми забезпечення депутатської діяльності депутатів Сарненської міської ради на 2025-2027 роки

Документи → Проєкти рішень ради
30 квітня 2024
Про безоплатну передачу майна (благодійної допомоги) з балансу Комунального некомерційного підприємства «Сарненський центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради на баланс Рівненської  обласної організації  Товариства Червоно

Пошук документів