, Адміністратор

№243 від 21 травня 2021 року "Про схвалення Програми «Комунальне майно» на 2021 рік у новій редакції"

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

                                              

 21 травня 2021 року

                                         №  243      

 

Про схвалення Програми

«Комунальне майно» на 2021 рік

у новій редакції

   

        Відповідно до підпункту один пункту "а" статті 27,  частини 6 статті 59  Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні ", виконком міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

  1. Схвалити Програму «Комунальне майно» на 2021 рік у новій редакції, що додається.

 

  1. Подати Програму "Комунальне майно" на 2021 рік у новій редакції на затвердження міської ради.

 

  1. Фінансовому управлінню Сарненської міської ради передбачити кошти на виконання заходів програми при внесенні змін до бюджету Сарненської міської територіальної громади на 2021 рік.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ.

 

 

 

 

В.о. міського голови                                                           Володимир МІЩЕНЯ

 

"СХВАЛЕНО"                                        рішенням виконавчого комітету                   від 21.05.2021  №         243                                           

 

 

ПРОГРАМА

«Комунальне майно» на 2021 рік

Ця програма розроблена і прийнята на підставі статті 91 Бюджетного кодексу України, підпункту 1 пункту «а» статті 29 та пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

МЕТА ПРОГРАМИ

Раціональне та ефективне управління майном, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету громади, забезпечення виготовлення технічної документації та правовстановлюючих документів на об’єкти нерухомого майна, їх утримання,  що належить Сарненській міській територіальній громаді.

 

НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОГРАМИ

Виконання функцій, пов’язаних з управлінням комунальним майном.

  1. Облік майна комунальної власності територіальної громади.
  2. Утримання в належному стані та використання майна комунальної власності  територіальної громади.
  3. Передача майна у безоплатне користування, з балансу на баланс підприємств комунальної форми власності (ведення реєстру майна, забезпечення виготовлення технічної та правовстановлюючої документації, тощо).
  4. Передача майна в концесію, оренду, суборенду (здійснення необхідних дій, пов’язаних з підготовкою необхідних документів, проведенням оцінки майна, тощо).
  5. Відчуження майна, продаж, обмін, передача до державної та іншої комунальної власності (визначення об’єктів для відчуження, підготовка необхідного пакету документів, проведення конкурсів, аукціонів, укладання договорів, друк оголошень, тощо).
  6. Приймання майна, а саме: набуття права власності шляхом приймання в комунальну власність майна з інших форм власності, придбання, набуття права власності на безхазяйне майно (нововиявлене, відумерла спадщина, безхазяйне майно, тощо), (підготовка необхідного пакету документів – технічної та правовстановлюючої документації, тощо).

 

ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Основними завданнями прогами є: створення вільного доступу громадян до інформації щодо використання комунального майна; проведення поточної технічної інвентаризації та виготовлення технічної документації на об’єкти нерухомого майна, що належить територіальній громаді, державна реєстрація права власності на об'єкти нерухомого майна, що належить територіальній громаді, визнання спадщини відумерлою в судовому порядку по об'єктах нерухомого майна, на які не заявили права спадкоємці, набуття права власності на об'єкти безхазяйного майна,  укладання охоронних договорів на об’єкти культурної спадщини та пам’ятники архітектури; реєстрація прав власності на нерухоме майно; класифікація об’єктів комунальної власності по групах на підставі об’єктивних критеріїв та формування стратегії управління по кожній групі; оптимізація кількості комунальних підприємств та завершення процесів їх реорганізації, приєднання та ліквідації.

       Виконання програми дасть можливість забезпечити: модернізацію системи передачі в орендне користування майна комунальної власності; впровадження нових механізмів стягування прострочених платежів; перейти на концесійні відносини з управління майном з теплового забезпечення та гарячого водопостачання, холодного водопостачання та водовідведення, постачання газу та освітлення.

 

  1. Облік майна комунальної власності територіальної громади на основі
  • матеріалів інвентаризації майна, забезпечення контролю за його використанням, збереженням;
  • відслідковування руху майна;
  • проведення або надання дозволу на списання, продаж, обмін та передачу майна, яке знаходиться у комунальних підприємств, організацій та установ Сарненської міської ради на правах господарського відання або оперативного управління, в установленому міською радою порядку;
  • оплати робіт щодо обстеження та паспортизації будівель і споруд комунальної власності територіальних громад з метою встановлення їх технічного стану та забезпечення їх надійності та безпечної експлуатації;
  • оплати витрат, пов’язаних із зверненнями до суду та інших витрат, пов’язаних з управлінням комунальним майном;
  • забезпечення страхування об’єктів комунальної власності, які не передані в оренду;
  • послуги організацій та осіб, залучених до процесу оренди та приватизації (інформаційні та консалтингові послуги, проведення аукціонів, конкурсів, проведення аукціонів, тощо);
  • створення, придбання та обслуговування програмного забезпечення;
  • оплати інших послуг, пов’язаних з управлінням комунальним майном.
  • укладення договорів з підприємствами, установами, організаціями про закріплення майна комунальної власності (крім об’єктів житлового фонду) на правах господарського відання або оперативного управління на підставі рішення міської ради та відповідно до встановленого міською радою порядку.
  • формування єдиного реєстру об’єктів нерухомості комунальної власності.
  1. Утримання в належному стані та використання майна комунальної власності територіальної громади
  • Виготовлення технічної документації (проведення  поточної  технічної інвентаризації та виготовлення технічних паспортів, довідок, характеристик, тощо) на об’єкти нерухомого майна комунальної форми власності.
  • Витрати по утриманню в належному стані комунального майна (страхування, охорона, оплата комунальних послуг, тощо).

 

  1. Приймання та передача  майна
  • Приймання в комунальну власність територіальної громади  об’єктів нерухомого майна, в тому числі, які віднесені до категорії «безхазяйного» майна, зовнішніх інженерних мереж, об’єктів (елементів) благоустрою.
  • Приймання об’єктів, у тому числі об’єктів соціально-побутового призначення, зовнішніх мереж електро-, тепло-, водо-, газопостачання, водовідведення та телефонізації, а також будівель (споруд, приміщень), рухомого майна і іншого окремого індивідуально визначеного майна.
  • Замовлення оцінки на об’єкти, що приймаються до комунальної власності  територіальної громади.
  • Отримання  інформаційних  довідок  щодо  власників майна для віднесення нерухомого майна до категорії «безхазяйного», відумерлої спадщини та прийняття майна у комунальну власність територіальної громади. Проведення поточної технічної документації. Замовлення технічної документації на об’єкти нерухомого майна, що приймаються, тощо.
  • Замовлення та проведення конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки, рецензування незалежної оцінки майна, що приймається.
  • Здійснення   реєстрації   права   власності  на  нерухоме майно комунальної власності за Сарненської міською радою, набуте шляхом приймання в комунальну власність майна з інших форм власності, придбання, набуття права власності на безхазяйне майно, нововиявлене майно, відумерлу спадщину, тощо.
  • Оплата судових витрат за подання заяв до суду про передачу безхазяйного майна у комунальну власність територіальної громади.

 

  1. Оренда майна комунальної власностітериторіальної громади
  • Виготовлення технічної документації майна, що передається в оренду міською радою.
  • Замовлення оцінки майна комунальної власності, що передається в оренду міською радою, її рецензування.
  • Забезпечення інформування населення про передачу майна в оренду, суборенду (оголошення, реклама у засобах масової інформації, інформація щодо майна, яке пропонується для передачі в оренду, інформація про результати проведення конкурсів).
  • Нотаріальні  витрати  (у разі необхідності).
  • Участь у судових засіданнях (судові витрати).
  • Замовлення нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, на якій розташований об’єкт нерухомості комунальної власності.

 

  1. Відчуження майна комунальної власностітериторіальної громади
  • Формування необхідного пакету правовстановлюючих документів щодо об’єктів нерухомого майна, які будуть відчужуватися.
  • Замовлення, отримання або впорядкування правовстановлюючих документів на майно, замовлення та отримання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
  • Забезпечення систематичного інформування населення щодо відчуження майна (оголошення, повідомлення у засобах масової інформації, інформаційні повідомлення про оголошення конкурсів по відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення оцінки, рецензування незалежної оцінки майна, інформація про аукціон, підсумки проведення аукціону, конкурсу, тощо).
  • Замовлення та проведення конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення незалежної оцінки, рецензування незалежної оцінки майна.
  • Оплата послуг по оформленню відчуження майна (оформлення документів у державного реєстратора, сплата державного мита та інших обов’язкових платежів, оплата послуг нотаріуса (у разі необхідності), іншого уповноваженого органу (організації, установи, підприємства), тощо).

Відповідальний за виконання програми — виконком міської ради, комунальні підприємства міської ради.

ПОКАЗНИКИ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ

         Показники витрат:

          Оплата послуг та надання трансфертів комунальним підприємствам міської ради з метою виготовлення технічної документації та державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, що належить територіальній громаді. Сплата судового збору за подання заяви про визнання спадщини відумерлого та набуття права власності на об'єкти безхазяйного майна.

          Показники результату:

Виготовлення технічної документації та правовстановлюючих документів на об’єкти нерухомого майна, їх витягів, що належить територіальній громаді. Набуття права власності на об'єкти безхазяйного майна,  забезпечити надходження коштів до бюджету Сарненської міської територіальної громади  від передачі в оренду та відчуження майна комунальної власності,  створити умови для збереження об’єктів комунальної власності та утримання їх в належному технічному стані, підвищити ефективність використання комунального майна шляхом передачі його в оренду фізичним та юридичним особам, з метою задоволення їх прав та інтересів, а також прав та інтересів міської територіальної громади.

            Джерело фінансування – кошти бюджету міської територіальної громади,  інших місцевих бюджетів.

Для забезпечення виконання заходів програми в 2021 році  кошти  в сумі 1500,0 тис.грн. спрямувати на оплату послуг по утриманню,  збереженню об’єктів комунальної власності  їх в належному технічному стані,  підвищення ефективності використання комунального майна шляхом передачі його в оренду фізичним та юридичним особам, з метою задоволення їх прав та інтересів, а також прав та інтересів міської територіальної громади, сплату судового збору та надання трансфертів комунальним підприємствам міської ради.

          Контроль за виконанням даної програми здійснює постійна комісія з питань бюджету, фінансів та соціальної політики.

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                         Вячеслав ШИМКО

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження рішень про надання та припинення надання соціальних послуг"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про переведення громадянина на диференційовану форму обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Сарненської міської ради"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про затвердження розпорядження Сарненського міського голови від 11.04.2024 № 80 та внесення змін до рішення виконавчого комітету від 05.08.2022 року № 292"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Стельмах С.Л., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
19 квітня 2024
№ від 19 квітня 2024 року "Про  взяття під соціальний супровід cім`ї  Сапунжийської О.Д., жителів м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, яка перебуває у складних життєвих обставинах"

Пошук документів