, Адміністратор

№ 237 від 26 травня 2023 року "Про затвердження подання до суду про призначення опікуна для недієздатної особи  "

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї  О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

26 травня 2023 року                                                                                     № 237

 

 

 

Про затвердження подання до суду

про призначення опікуна для

недієздатної особи

 

 

 

Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 55, 56, 58, 60, 63 Цивільного кодексу України, статтею 300 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи протокол засідання опікунської ради Сарненської міської ради від 24 травня 2023 року № 19, виконавчий комітет міської ради 

ВИРІШИВ: 

  1. Затвердити подання органу опіки і піклування щодо призначення (особа), --- р.н., опікуном (піклувальником) над (особа), --- р.н., у випадку визнання його недієздатним (обмежено дієздатним), що додається. 
  1. Направити подання до Сарненського районного суду Рівненської області по справі №572/815/23 за заявою (особа) про визнання (особа) недієздатним, встановлення опіки та призначення опікуна. 
  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ.

 

Міський голова                                                                                               Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету

26.05.2023 № 237

 

 

 

ПОДАННЯ

(в порядку ст. 60 ЦК України)

 

Громадянин (особа), --- року народження, який проживає у м. Сарни, вул. Костопільська, ---, являється особою з інвалідністю II групи довічно, у зв’язку з діагностуванням у нього психічного захворювання, що підтверджується довідкою до акта огляду МСЕК серії РВН № 0209227 від              11 лютого 2013 року.

Згідно з висновком, викладеним у вище зазначеній довідці, (особа) рекомендований «Д» нагляд психіатра.

Відповідно до довідки від 22 лютого 2023 року (особа) перебуває на обліку в лікаря-психіатра при Сарненській центральній районній поліклініці з діагнозом шизофренія параноїдальної форми, безперервний перебіг, змішаний тип дефекту.

За станом здоров'я (особа) не може самостійно здійснювати свої права та виконувати свої обов'язки, потребує постійного стороннього догляду. Провівши обстеження умов проживання гр. (особа), було встановлено, що особа з інвалідністю проживає з матір’ю та племінником, (особа) (заявник), --- р.н., не працює.

Мати – (особа), --- р.н., пенсіонерка, за станом свого здоров’я не може здійснювати догляд за своїм сином.

Зокрема, у неї діагностовано деменцію другого ступеня, змішаного генезу, цефалічний астоно-неврологічний синдроми, наслідки ГПМК по ішемічному типу, правобічний геміпарез, що підтверджується довідкою № 42 від 23 лютого 2023 року.

Житловий будинок складається з чотирьох житлових кімнат, наявні душова кімната та вбиральня, користуються набором необхідних меблів та побутовою технікою, опалення – газове (котел), конвектори та пічне.

Протягом всього періоду догляд та нагляд за (особа) здійснює його племінник, (особа), --- р.н. Умови проживання в сім'ї задовільні, відносини доброзичливі.

У гр. (особа) є рідна сестра, (особа), --- року народження, яка фактично проживає за адресою: м. Сарни, вул. Лугова, ---, не працює, за станом свого здоров’я не може здійснювати догляд за своїм рідним братом, адже у неї діагностовано онкологічне захворювання, що підтверджується випискою із медичної картки хворого від 12.07.2021 № 4464/747.

Крім цього, (особа) самостійно виховує малолітнього сина (особа), --- народження, адже відповідно до рішення Сарненського районного суду Рівненської області від 6 грудня 2022 року, її шлюб з (особа) був розірваний.

Керуючись ст. 63 ЦК України «Призначення опікуна або піклувальника» опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа з повною цивільною дієздатністю призначена лише за її письмовою заявою.

 

Гр. (особа) звернувся до органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Сарненської міської ради щодо надання висновку про можливість виконання ним обов'язків опікуна (піклувальника) стосовно, свого дядька (особа), в зв'язку з тим, що в Сарненському районному суді Рівненської області розглядається справа про виконання ним обов'язків опікуна (піклувальника) над (особа), --- р.н., для захисту та представлення його інтересів, так як мати і сестра за станом здоров’я, не можуть здійснювати за ним догляд.

 

Орган опіки та піклування при Сарненській міській раді, розглянувши матеріали, з'ясувавши обставини встановив, що гр. (особа), судимості не має, здійснює догляд за дядьком Віктором, може виконувати обов'язки опікуна (піклувальника) згідно медичним висновком про стан здоров'я, стосовно особи з інвалідністю, (особа), --- р.н.

          Враховуючи те, що (особа) буде здійснювати догляд та нагляд за (особа),  --- р.н., керуючись ст. 60 Цивільного кодексу України є необхідність встановлення опіки (піклування) над (особа) в разі визнання його недієздатним (обмежено дієздатним).

 

На основі вищевикладеного, керуючись статтями 60, 63 Цивільного кодексу України,

 

ПРОШУ:

 

          Призначити (особа), --- року народження, який проживає у м. Сарни, вул. Костопільська, ---, Сарненського району, Рівненської області опікуном (піклувальником) над (особа), --- року народження, особи з інвалідністю II групи, який проживає у м. Сарни, вул. Костопільська, ---, Рівненської області, в разі визнання його недієздатним (обмежено дієздатним).

 

Міський голова                                                                                               Руслан СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

Прикріплені файли
237-cnsp-opika.doc.doc

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про затвердження Стратегії розвитку Сарненської міської територіальної громади до 2027 рокута  Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Сарненської міської  територіальної громади до 2027 року

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про безоплатну передачу майна  Комунальному некомерційному підприємству «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про безоплатну передачу майна  Управлінню культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради  

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
02 травня 2024
№ 254 від 30 квітня 2024 року "Про схвалення Програми соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
02 травня 2024
№ 253 від 30 квітня 2024 року "Про встановлення середніх цін на ритуальні послуги та товари ритуальної належності для КП «Екосервіс»"

Пошук документів