, Головний редактор

Про затвердження змін до Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на  2022-2024 роки

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

(VІІІ  С К Л И К А Н Н Я)

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

   

_____________ 2024  року                                                                               № ___

 

Про затвердження змін до Програми підтримки творчих колективів,

аматорських обєднань, виконавців, митців, діячів культури,

учнів мистецьких шкіл громади на  2022-2024 роки

 

Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади, за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада

 

 

В И Р І Ш И Л А:

 

  1. Затвердити схвалені виконавчим комітетом Сарненської міської ради зміни до Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на 2022-2024 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням міської ради від 14 липня 2021 року № 335 (зі змінами), шляхом викладення її в новій редакції, що додається.
  2. Управлінню культури, туризму, молоді та спорту міської ради інформувати Сарненську міську раду про виконання Програми 25 грудня 2024 року.
  3. Фінансовому управлінню Сарненської міської ради передбачати кошти на виконання заходів з реалізації Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на 2022-2024 роки при внесенні змін до бюджету Сарненської міської територіальної громади на відповідні роки в межах наявних фінансових ресурсів.
  4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення міської ради від 06 жовтня 2023 року № 1544 «Про затвердження змін до Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на  2022-2024 роки».
  5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту (Оксана Куліш), а організацію виконання рішення – на першого заступника міського голови Івана НАЗАРЦЯ.

 

 

 

 

Міський голова                                                                   Руслан  СЕРПЕНІНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СХВАЛЕНО                                                                                    ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого комітету міської ради                                      Рішення міської ради

________ № ______                                                                            ________ № ______

 



ПРОГРАМА

 підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури,

учнів мистецьких шкіл громади

 на 2022-2024 роки

 

Програма підтримки творчих колективів, аматорських об'єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на 2022-2024 роки (далі – Програма) розроблена на підставі статті 91 Бюджетного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

МЕТА ПРОГРАМИ

Метою Програми є створення умов для розвитку та підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади.

ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

Створення сприятливих умов для ефективного розвитку мистецтва і культури,фінансова підтримка творчих колективів, аматорських об’єднань, окремих виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади.

 

ФІНАНСУВАННЯ ПРОГРАМИ

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади згідно з Положенням про підтримку творчих колективів, аматорських об’єднань, окремих виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на 2022-2024 роки, що додається (додаток 1 до Програми).

Загальний обсяг фінансування відображений у заходах з реалізації Програми, що додаються (додаток 2 до Програми).

Відповідальний виконавчий орган за виконання Програми – управління культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради.

 

ОЧІКУВАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ ПРОГРАМИ

Підвищення рівня майстерності творчих колективів, аматорських об’єднань, окремих виконавців, митців, діячів культури, досягнень учнів мистецьких шкіл громади. Розвиток галузі культури та зростання авторитету Сарненської міської територіальної громади.

 

 

Додаток 1 до Програми

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

 

про підтримку творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади

на 2022-2024 роки

 

  1. Підтримка надається творчим колективам, аматорським об'єднанням, виконавцям, митцям, діячам культури громади, обдарованим учням мистецьких шкіл громади за рахунок коштів бюджету Сарненської міської територіальної громади у формі одноразової (не більше ніж один раз на рік) грошової винагороди (далі - Винагорода) без урахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів фізичних осіб.

 

  1. Обов'язковою умовою для встановлення Винагороди у галузі культури та мистецтва (творчо-мистецькій роботі) є:

 

2.1. Участь у Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, виставках (упродовж року, в якому встановлюється Винагорода):

 

гран-прі та 1 місце – 2000 гривень,

2 місце – 1500 гривень,

3 місце – 1000 гривень.

 

2.2. Дистанційна участь та участь онлайн у Міжнародних і Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, виставках (упродовж року, в якому встановлюється Винагорода):

гран-прі та 1 місце – 1000 гривень,

2 місце – 750 гривень,

3 місце – 500 гривень.

        

2.3. Видання та друк (підготовка до видання, друку) власних творів окремими збірками, книгами –  до 20000 гривень.

 

  1. У разі встановлення Винагороди, претендент отримує її шляхом зарахування коштів на рахунок, відкритий в установі банку на особу, якій встановлено Винагороду (одного з батьків, або особа, що їх заміняє, якщо нагороджуваним визначено особу, яка є неповнолітньою).

 

  1. У разі встановлення Винагороди творчому колективу, аматорському об’єднанню, таку Винагороду колектив, аматорське об’єднання отримує шляхом зарахування коштів на рахунок його керівника.

 

 

 

Продовження додатка 1 до Програми

 

  1. Керівники творчих колективів, аматорських об'єднань, виконавців, викладачі, що підготували колективи, учнів, нагороджуються Винагородою в такому ж розмірі, як і їх учні, члени творчих колективів тощо, з розрахунку не більше ніж один раз на рік (та в розрізі вікових категорій).

                                                         

  1. Винагорода керівнику творчого колективу, аматорського об'єднання, виконавця, викладача, не надається в разі, якщо керівник, викладач, є безпосереднім учасником колективу (співаком, танцюристом тощо), оскільки

керівник, у такому разі, отримав Винагороду, як безпосередній учасник колективу.

 

  1. Виплата Винагороди здійснюється на підставі розпорядження міського голови за поданням комісії по визначенню творчих колективів, аматорських об'єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл Сарненської міської ради на призначення Винагороди міської ради (далі – Комісія) та проводиться з урахуванням суми на сплату податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів фізичних осіб. Оподаткування коштів, одержаних у вигляді Винагороди, здійснюється у порядку, визначеному законодавством України.

 

  1. Комісія утворюється на підставі розпорядження міського голови.

 

  1. Комісія на засіданні розглядає клопотання щодо кандидатів на призначення Винагороди. Разом з клопотанням на розгляд Комісії надаються наступні документи:
  • лист-клопотання юридичної особи про висунення кандидата на призначення Винагороди із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця навчання або роботи, та досягнення (за підписом керівника, що подає клопотання, скріпленим печаткою), або особисте звернення мешканця громади (заява на ім’я голови комісії);
  • копія документа, що підтверджує зайняте переможне місце;
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • згода на обробку персональних даних кандидата відповідно до вимог чинного законодавства України;
  • електронна верстка власних творів, окремих збірок, книг.

 

  1. Комісія проводить свої засідання в міру надходження документів від організацій та осіб, визначених Положенням про підтримку творчих колективів, аматорських об'єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на 2022-2024 роки.

 

 

Продовження додатка 1 до Програми

 

  1. Пропозиції щодо кандидатур на присудження премій подаються комісії протягом 30 днів з дня оприлюднення оголошення на офіційному сайті міської ради про відбір кандидатів для присудження премій.

 

  1. Секретар Комісії подає узагальнені дані щодо персонального складу претендентів на Винагороду та її пропонований розмір на розгляд Комісії.

 

  1. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більше двох третин її складу. Рішення Комісії приймається більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прикріплені файли
Про затвердження змін до Програми підтримки творчих колективів, аматорських об’єднань, виконавців, митців, діячів культури, учнів мистецьких шкіл громади на 2022-2024 роки.doc
Заходи.docx

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про  розгляд звернення   Кушнір Галини Олександрівни, жительки м. Сарни, Сарненського району Рівненської області, щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»  "

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Квітень
17 травня 2024
№ 86 від 17 квітня 2024 року "Про внесення змін до розпорядження Сарненського міського голови від 25.02.2022 № 27в «Про  передачу комунального майна Сарненської міської територіальної громади"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про  розгляд звернення   Бігун  Валентини Ігнатівни, жительки сел. Чемерне, Сарненського району Рівненської області, щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»  "

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
17 травня 2024
№ від 17 травня 2024 року "Про затвердження комунальному підприємству «Сарнитеплосервіс» Сарненської міської ради розрахунку обсягу заборгованості різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася та постачалась населенню"

Документи → Проєкти рішень ради
16 травня 2024
Про затвердження змін до Програми  розвитку житлово-комунального господарства на території Сарненської міської територіальної громади на 2021-2024 роки

Пошук документів