, Головний редактор

ЗАЯВА про екологічні наслідки діяльності об’єкта

ЗАЯВА про екологічні наслідки діяльності об’єкта

Проект «Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на вул. Нова, 38 в с. Цепцевичі, Сарненського району, Рівненської області» (коригування) виконаний в 2021 році.            

Коригування проектної документації здійснено у зв’язку із поділом об’єкта будівництва (будівель і споруд, інженерних мереж, проїздів, тротуарів і майданчиків) на дві черги. Поділ об’єкту на черги виконано наступним чином:

 І черга: будівля школи в межах блоків А, Б, В; майданчики для рухливих ігор з тіньовими навісами; насосна станція протипожежного водопостачання; три пожежні резервуари об’ємом по 100 м3; водозабірні колодязі; очисні споруди «BIOTAL-50-ВТ»; трансформаторна підстанція; котельня з двома твердопаливними котлами «РЕТРА-4М» загальною потужністю 1,0 МВт; майданчик для контейнера золи; навіс для шкільного автобуса; майданчик для сміттєзбірників з навісом; господарська зона; майданчик для урочистих подій; майданчик тихого відпочинку; навчально-дослідна зона; тимчасова автостоянка на 17 м.м; влаштування бетонного паркану з металевими секціями; мощення і озеленення території школи, що потрапляє в межу робіт І-ої черги.

ІІ черга: будівля школи в межах блоків Г, Д; навчально-дослідна зона; баскетбольний майданчик; волейбольний майданчик; футбольне поле з круговою біговою доріжкою; ями для стрибків в довжину і у висоту; спортивні майданчики; мощення і озеленення території школи, що потрапляє в межу робіт ІІ-ої черги.

Земельна ділянка загальною площею 2,5944 га, на  якій   розміщений    об’єкт  проектування, має складну конфігурацію в плані і знаходиться в центральній частині с. Цепцевичі  в зоні індивідуальної житлової забудови. Ділянка межує: з північної сторони – вул. Нова; з південної, західної і східної  сторін – малоповерхова житлова забудова. Основні техніко-економічні показники по генплану:

                І-ша черга

- площа ділянки в межах благоустрою – 1,3525 га;

- площа забудови 3102,4 м2

- площа мощення – 4871,3  м2

- площа озеленення – 5321,3 м2

               ІІ-га черга

- площа ділянки в межах благоустрою – 1,2419 га;

- площа забудови 1834,3 м2

- площа мощення – 6492,7  м2

- площа озеленення – 4391,9 м2

Зовнішні мережі водопостачання запроектовані згідно ТУ, виданих відділом освіти Сарненської РДА. Джерелом господарсько-питного водопостачання є існуюча свердловина і водонапірна башта. Зовнішнє пожежогасіння передбачається від пожежних гідрантів, які розташовані на кільцевому протипожежному водопроводі. Запас води на протипожежні потреби передбачено в двох пожежний резервуарах V=100 м3 кожний. Розрахункові витрати води згідно проекту становлять  4,832 тис. м3/рік.

Господарсько-побутові стоки самопливом відводяться в запроектовані очисні споруди «BIOTAL-50-ВТ» продуктивністю 50 м3/добу для подальшої очистки.

В процесі експлуатації об’єкту  утворюються тверді побутові відходи (ТПВ), які тимчасово утримуються в контейнерах, встановлених  на спеціально відведеному майданчику в господарській зоні та, в подальшому, вивозяться на сміттєзвалище за відповідними угодами.

Господарська зона розміщена окремо від всього комплексу та відділена зеленою смугою, її площа становить 654,9 м2. Господарська зона має тверде покриття і окремий в’їзд, ізольований від входів на ділянку. Під навісом на майданчику господарської зони, вимощеному із бруківки бетонної, на відстані 25 м від будівлі загальноосвітньої школи встановлено контейнери з кришками для збирання побутового сміття.

Розрахунок  забруднення  атмосфери  проведений  за  допомогою  ПК «ЕОЛ 2000[h]»  з  урахуванням  значень   фонових   концентрацій. На основі проведеного розрахунку розсіювання одержані максимальні концентрації забруднюючих речовин, які не перевищують допустимих норм в межах розрахункового прямокутника  і становлять: діоксиду азоту  - 0,2719 ГДК;  групи сумації №31 (NO2+SO2) – 0,3133 ГДК.

Ступінь екологічного ризику планованої діяльності та впливу на умови життєдіяльності людини та природне середовище оцінюється як мінімальний при умові виконання всіх вимог, передбачених проектом в частині комплектації обладнанням, виконання робіт та експлуатації об’єкту.

Ресурсозберігаючі, захисні, відновлювальні, компенсаційні та охоронні заходи, розроблені в проекті, дозволяють зберегти екологічну рівновагу в районі розташування об’єкту, знизити до мінімуму вплив негативних факторів, що діють на повітряний простір.

За умови відсутності наднормативної кількості викидів  забруднюючих речовин, можливих серйозних аварійних ситуацій, ступінь екологічного ризику об’єкта визначається як прийнятний.

 

За довідками та подачею пропозицій звертатись у Сарненську міську раду Рівненської області  за адресою: 34500, Рівненська область, м.Сарни, вул.Широка, 31

тел. 03655 3-50-85.

 

 

Останні документи

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про надання дозволу на вчинення правочину"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про участь матері у вихованні дитини"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про затвердження комунальному підприємству «Сарнитеплосервіс» Сарненської міської ради розрахунку обсягу заборгованості різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася, транспортувалася та постачалась населенню"

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
25 квітня 2024
№ від 25 квітня 2024 року "Про затвердження комунальному підприємству Сарненської міської ради «Екосервіс» розрахунку обсягу заборгованості різниці в тарифах на послуги з централізованого водовідведення"

Пошук документів