, Адміністратор

відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань ВПО Сарненської міської ради

Сьогодні відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб Сарненської міської ради.
Розглянули питання щодо порядку реєстрації пошкодженого житла на деокупованій території. Юрист з питань ВПО БФ «Право на захист» розповіла про покроковий алгоритм такої реєстрації та надала практичні поради, куди звертатися переселенцям і які документи необхідно надати державним реєстраторам.
За потреби, БФ «Право на захист» надає переселенцям безоплатну юридичну консультацію з питань реєстрації пошкодженого житла.
Лінія допомоги 099 507 50 90; 068 507 50 90; 093 507 50 90.
Обговорили питання залученості дітей з числа ВПО до закладів освіти в офлайн форматі. Зокрема, фахівці управління освіти розповіли, що з кожним навчальним роком все більше дітей долучаються до навчання в міських закладах освіти. Це важливий процес, який дозволяє дітям швидше соціалізуватися та покращити якість навчання. Не менш важливою перевагою на користь навчання в офлайн форматі, є те, що діти з числа ВПО отримують безоплатне харчування, можуть відвідувати гуртки, секції за вподобанням і групи подовженого дня.
Розглянули питання щодо оновленого порядку виплат допомоги на проживання ВПО. Як повідомила фахівець управління соціального захисту населення при Сарненській РДА, наразі більшість отримувачів фінансової допомоги в Сарненській громаді і надалі продовжують отримувати виплати. Зараз тривають перевірки фінансового стану деяких категорій отримувачів. Втім, якщо ви не отримували виплату на проживання в минулому періоді – з 1 березня по 1 вересня - і ваш фінансовий стан погіршився: можливо ви втратили роботу, чи в вашій родині є військовослужбовець – то ви, маєте право звернутися із заявою на поновлення виплати. І взагалі, якщо в вашій родині відбулися будь-які зміни соціального, фінансового чи громадянського стану – необхідно повідомити про це відділ соцзахисту! Це в ваших інтересах, наголошують фахівці соціальних служб.
І ще важливе питання, яке розглянули під час засідання – це дослідження потреб внутрішньо переміщених осіб. Наразі Кабмін готує постанову щодо проведення анкетування потреб ВПО. Це дослідження дозволить сформувати стратегію та напрями гуманітарної, фінансової та інших видів допомоги людям, що постраждали в наслідок війни. Тому перед громадою стоїть завдання провести таке анкетування та сформувати актуальну карту потреб ВПО. Для цього необхідно щоби самі переселенці не були пасивні та приймали участь у такому опитуванні, надавали відверті та повні відповіді – лише разом, в співпраці з громадським сектором та органами місцевого самоврядування можливо створити таку карту потреб та ініціювати зміни політик щодо інтеграції ВПО в приймаючі громади.

Останні документи

Документи → Протоколи засідань постійних комісій → З питань земельних відносин, екології та природокористування → VIII скликання
05 жовтня 2024
Протокол № 17 від 04.10.2024

Документи → Протоколи, рішення, результати поіменного голосування сесій ради → VIII скликання → 30 позачергова сесія від 04 жовтня 2024 року
04 жовтня 2024
Результати поіменного голосування 30-ї позачергової сесії від 04 жовтня 2024 року

Документи → Протоколи засідань постійних комісій → З економічних питань, комунальної власності, ЖКГ та інвестиційного розвитку → VIII скликання
04 жовтня 2024
Протокол № 14 від 03.10.2024

Документи → Протоколи засідань постійних комісій → З питань бюджету, фінансів та соціальної політики → VIII скликання
04 жовтня 2024
Протокол № 8 від 03.10.2024

Документи → Проєкти рішень 30-ї сесії міської ради
03 жовтня 2024
Про укладення договорів оренди земельних ділянок, управління спадщиною на які перейшло до Сарненської міської ради 

Пошук документів