, Головний редактор

Наша сила в єдності та взаємній відповідальності

Наша сила в єдності та взаємній відповідальності – такий орієнтир у щоденній роботі на педагогічній та волонтерській нивах втілює колектив працівників разом з учнями ліцею «Лідер». Вони систематично виборюють першість у навчанні й не відстають у справах добродійності, надзвичайно актуальних у цей непростий час, коли щоденно стикаємось із викликами воєнного лихоліття.
- Сьогодні ми всі працюємо задля наближення перемоги. Хто як може. Заклад з початку війни займається наданням допомоги ВПО і людям, що опинилися у складних ситуаціях, - каже директорка ліцею Тамара Колоїз.
У березні 2022 року в гуртожитку, розрахованому на 56 осіб, - розмістили 87 переселених до нас людей. Відтак, визначну роботу провели у волонтерських ініціативах, адже вже надали прихисток понад чотирьом сотням осіб. Хтось із них проживав у нас півроку, інші – по декілька місяців. На сьогодні залишилось 24-ро з тих, що оселились у нас понад півтора року тому. Кожен з них зі своїми бідами й проблемами. Їх потрібно вміти вислухати й надати необхідну допомогу.
Цей навчальний рік розпочали відповідно до розпорядження про очну форму навчання. Тож колектив закладу доклав зусиль, аби 69 учнів, що постійно проживають, та всі наші підопічні внутрішньо переміщені поселенці почувалися комфортно у стінах пришкільного гуртожитку. Для цього встановили додаткові ліжка і обладнали місця для 13 дітей ВПО і 69 учнів ліцею. Бо приїжджі до нас люди не хочуть шукати іншого прихистку, їм тут добре.
За допомогою педколективу, вихователів, техпрацівниць ліцею більшість проблем вирішуються без сторонньої допомоги. Дуже сприяють вдало налаштовані звʼязки з благодійними фондами, громадськими організаціями. Найбільшу підтримку отримали завдяки проєктам, втіленим спільно із БФ «Рокада». Це інвестування на майже 250 тис. грн., - закупівля 12 двоярусних ліжок (96 тис. грн.), 20 стільців (20 тис.грн.). Встановили пластикову стіну (50 тис грн.). Очікуємо ще 2 холодильники і компʼютерну техніку, фінансування яких вже затверджено (на суму 150 тис. грн.).
Не менш значимою є співпраця з благодійною організацією “БФ "АЛЬПС РЕЗІЛІЄНС УКРАЇНА", представники якої самі знайшли заклад за відгуками людей. Чекають, також, у ліцеї 10 нових ноутбуків (за фінансуванням ще одного проєкту з ООН). Ця співпраця розпочалася зі серпневої обласної педагогічної конференції, що проходила в Острозі.
До волонтерської діяльності закладу відноситься і благодійна допомога, до якої долучаються на постійній основі педагоги, учні та батьки. Крайню акцію провели 1 вересня. Тоді замість квітів діти зібрали більше 10 тис. грн. - все передали на потреби ЗСУ.
Тож колектив закладу працює з вірою і під гаслом "Разом до Перемоги, до побудови нової України, до сервісної держави, в центрі якої Людина!"

Останні документи

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про затвердження Стратегії розвитку Сарненської міської територіальної громади до 2027 рокута  Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Сарненської міської  територіальної громади до 2027 року

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про безоплатну передачу майна  Комунальному некомерційному підприємству «Сарненський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської міської ради

Документи → Проєкти рішень ради
02 травня 2024
Про безоплатну передачу майна  Управлінню культури, туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради  

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
02 травня 2024
№ 254 від 30 квітня 2024 року "Про схвалення Програми соціального захисту населення на 2025 - 2027 роки"

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Квітень
02 травня 2024
№ 253 від 30 квітня 2024 року "Про встановлення середніх цін на ритуальні послуги та товари ритуальної належності для КП «Екосервіс»"

Пошук документів