, Головний редактор

№127 від 06 квітня 2022 року "Про забезпечення потреб внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб, що тимчасово розміщуються  у закладах, які фінансуються з бюджету Сарненської міської територіальної громади"

                                                                                                                                

С А Р Н Е Н С Ь К А  М І С Ь К А  Р А Д А

Р І В Н Е Н С Ь К О Ї   О Б Л А С Т І

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

06 квітня 2022 року                                                                                № 127

 

Про забезпечення потреб

внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб,

що тимчасово розміщуються  у закладах,

які фінансуються з бюджету

Сарненської міської територіальної громади

 

Керуючись Конституцією України, відповідно до статей 34, 52, частини шостої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», беручи до уваги Указ Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»,  Указ Президента України від 14 березня 2022 року  № 133/2022, затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», Порядком та умовами надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану, затвердженим постановою КМУ від 11 березня 2022 р. № 261, з метою забезпечення потреб та здійснення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити Порядок організації харчування внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб, розміщених у закладах освіти, що фінансуються з  бюджету Сарненської міської територіальної громади.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Володимира Міщеню.

Міський голова                                                                   Руслан  СЕРПЕНІНОВ


Порядок

організації харчування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих  осіб,  що тимчасово розміщуються  у закладах, що фінансуються з  бюджету Сарненської міської територіальної громади

                                                                                  

  1. Порядок організації харчування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, розміщених у закладах, що фінансуються з  бюджету Сарненської міської територіальної громади (далі - Порядок) розроблено з метою забезпечення потреб та здійснення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії.
  2. Цей Порядок визначає організаційні засади забезпечення харчуванням закладами, визначеними Переліком закладів, що знаходяться в підпорядкуванні управління освіти Сарненської міської ради, які організовуватимуть харчування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих  осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії, та розміщені  в місцях згідно з Переліком закладів тимчасового розміщення внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб Сарненської міської територіальної громади, затверджених розпорядженням Сарненського міського голови від 28 березня 2022 року № 48.
  3. Порядок розроблено відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії».
  4. Метою впровадження організації харчування внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб, розміщених у закладах освіти, що фінансуються з  бюджету Сарненської міської територіальної громади, є комплексна організація та здійснення фінансування харчування вказаної категорії осіб, а також створення умов для організації інших потреб таких осіб.
  5. Забезпечення харчуванням внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб, розміщених у закладах, що фінансуються з  бюджету Сарненської міської територіальної громади, здійснюється  на базі закладів освіти згідно з Переліком закладів, що знаходяться в підпорядкуванні управління освіти Сарненської міської  ради, які організовуватимуть харчування.
  6. Метою такого механізму організації харчування є недопущення нераціональних витрат та псування продуктів харчування, наявних у закладах освіти Сарненської міської територіальної громади станом на 24.02.2022, терміни реалізації яких можуть пройти, та раціональне використання потужностей та можливостей закладів освіти на здійснення таких заходів.
  7. Для організації харчування вказаних осіб використовуються продукти харчування, наявні в закладах освіти станом на 24.02.2022. 

З закладів освіти, що фінансуються з бюджету Сарненської міської територіальної громади, не внесених до Переліку, здійснюється передача відповідно до Актів прийому-передачі продуктів харчування до найближчих закладів освіти, визначених вказаним Переліком. До складу таких комісій обов’язково включаються керівники закладів освіти, заступники директорів з господарської роботи та працівники кухні, а також інші працівники закладу освіти, визначені наказом керівника закладу, який приймає продукти харчування.

  1. Акти прийому-передачі складаються комісіями з прийому-передачі, утвореними у закладах освіти згідно з наказами їх керівників. Акти складаються в чотирьох примірниках: по одному примірнику для кожної із сторін для здійснення бухгалтерського обліку продуктів харчування, а також по одному  примірнику передається до управління освіти Сарненської міської ради та відділу управління комунальною  власністю управління  житлово-комунального господарства, транспорту, містобудування, архітектури та управління комунальною власністю Сарненської міської ради.
  2. Установити трьохразовий режим харчування внутрішньо переміщених та /або евакуйованих осіб, розміщених у закладах освіти, що фінансуються з бюджету Сарненської міської територіальної громади.
  3. Відповідальним особам/комісіям за облік та списання продуктів харчування закладів освіти щоденно складати Акти списання використаних продуктів харчування для проведення їх бухгалтерського обліку (списання та надходження продуктів харчування). Акти списання використаних продуктів харчування складати у відповідності до форм меню-вимоги та накопичувальної відомості витрачання продуктів харчування. Акти списання використаних продуктів щопонеділка передавати управлінню освіти Сарненської міської ради.
  4. Забезпечення харчуванням внутрішньо переміщених та /або евакуйованих  осіб, розміщених у закладах освіти, що фінансуються з  бюджету Сарненської міської територіальної громади можливе за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.
  5. Цей Порядок діє на строк введення воєнного стану та протягом 30 днів після його завершення, визначеного Указом Президента України, за наявності продуктів харчування у закладах, визначених Переліком.

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого комітету                                                                 Вячеслав ШИМКО

 

 

 

 

 

Останні документи

Документи → Рішення виконавчого комітету → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 139 від 29 березня 2024 року "Про закінчення опалювального періоду 2023-2024 років у Сарненській міській територіальній громаді"

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про звіт міського голови про свою роботу та роботу виконавчих органів ради щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сарненської міської територіальної громади та здійснення державної регуляторної політики за 2023 рік

Документи → Розпорядження міського голови → 2024 рік → Березень
29 березня 2024
№ 65 від 27 березня 2024 року "Про скликання засідання виконавчого комітету міської ради"

Документи → Проєкти рішень ради
29 березня 2024
Про надання дозволу на розроблення детального плану території

Документи → Проєкти рішень виконавчого комітету
28 березня 2024
№ від 28 березня 2024 року "Про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції Дубровицького міського голови Богдана Микульського про початок переговорів з питань організації "

Пошук документів